Tales of Graces f με δράση...

To Tales of Graces f αποτελεί το δωδέκατο κεφάλαιο της σειράς Tales, η οποία έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της το μακρινό 1995 στο Super NES. Η νέα αυτή πρόταση της Namco στο χώρο των JRPG αποτελεί το remake του Tales of Graces που είχε κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2009 στο Wii, αποκλειστικά για την Ιαπωνία. Η σειρά Tales είναι το πνευματικό παιδί της Namco Tales Studio και ως εκ τούτου η εταιρεία αυτή βρίσκεται ξανά στο τιμόνι του developer. Κατόπιν αυτού, δεν θα πρέπει να περιμένετε ιδιαίτερες εκπλήξεις όσον αφορά το gameplay, καθώς η Namco Tales χρησιμοποιεί για μια ακόμα φορά την ίδια φόρμουλα.
Παρά το γεγονός ότι η JRPG σειρά της Namco δεν έχει την αίγλη αντιστοιχών franchises, όπως το Final Fantasy της Square Enix, αποτελεί μια από τις μεγάλες δυνάμεις στον χώρο. To Tales of Graces f έχει πουλήσει 650.000 αντίτυπα μόνο σε Ιαπωνία και Αμερική και λογικά αναμένεται να διατεθούν τουλάχιστον αλλά 200.000 στην Ευρώπη, εδώ όπου πουλήθηκαν 30.000 αντίτυπα μόνο την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του.
Childhood
To Tales of Graces f είναι ένα instanced Action RPG στα πρότυπα που έχουν καθιερώσει οι προκάτοχοί του. Η ιστορία ξεκινά από την παιδική ηλικία του πρωταγωνιστή Asbel Lhant, o όποιος μαζί με τον αδελφό του Hubert, εξερευνά έναν λόφο που βρίσκεται κοντά στο χωριό του. Εκεί θα συναντήσουν ένα μυστηριώδες κορίτσι που κοιμάται σε ένα λιβάδι με λουλούδια. Η κοπέλα όπως όλα δείχνουν πάσχει από αμνησία και σύντομα θα την πάρετε υπό την προστασία σας, ενώ θα της δώσετε και το όνομα Sophie.
Στην πορεία θα συνάψετε φιλικές σχέσεις και με άλλους χαρακτήρες, όπως τον πρίγκιπα της, Baronia Richard. Δυστυχώς όμως ο Richard σύντομα πεθαίνει ύστερα από την επίθεση ενός τέρατος στο κάστρο του και η Sophie αυτοκαταστρέφεται στην αναμέτρησή σας με το πλάσμα για να σας σώσει. Στην πορεία ο πρωταγωνιστής νιώθει χαμένος ύστερα από τον θάνατο των αγαπημένων του φίλων και γι' αυτό το λόγο αποφασίζει να φοιτήσει στην Knight Academy.
To σενάριο είναι αδιάφορο και μονοδιάστατο, με πολύ «ρηχούς» διαλόγους. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές ανατροπές, δεν καταφέρνει σε καμία περίπτωση να κερδίσει το ενδιαφέρον σας. Οι χαρακτήρες είναι υπερβολικά κλισαρισμένοι και η όποια προσπάθεια γίνεται για να ταυτιστείτε μαζί τους και να μπείτε στο "πετσί" του ρόλου τους πέφτει αναπόφευκτα στο κενό.
Knighthood
Τα παραπάνω γεγονότα εκτυλίσσονται στο πρώτο κεφάλαιο του παιχνιδιού το οποίο έχει την μορφή προλόγου. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά ενασχόλησης με το Tales of Graces f θα πρέπει να κολυμπήσετε...στα βαθιά. Αυτό συμβαίνει γιατί ρίχνεστε στην μάχη χωρίς να έχετε παρακολουθήσει πρώτα τα σχετικά tutorials, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα σας βοηθούσαν για να εξοικειωθείτε με τον χειρισμό του χαρακτήρα σας.
Το σύστημα μάχης θα φάνει αρκετά περίπλοκο σε όσους από εσάς δεν έχουν παίξει κάποιο από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Αρχικά θα επιδοθείτε σ' ένα ανελέητο button mashing για να σκοτώσετε τους πολυάριθμους αντιπάλους σας. Στις πρώτες 2-3 ώρες μετά από κάθε μονομαχία εμφανίζονται κάποιες πληροφορίες στην οθόνη σας που επεξηγούν τους διάφορους μηχανισμούς της μάχης. Αυτό το tutorial είναι κάπως ανορθόδοξο και τελικά καταφέρνει να σας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, αφού είναι αδύνατον να αφομοιώσετε τα στοιχεία που σας δίνει το παιχνίδι μέσα σε αυτόν τον καταιγισμό πληροφοριών.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Λογικα μιλοντας οποιος θα το παιξει θα εχει παιξει και καποιο προηγουμενο tales οποτε το εθιστικοτατο κατα την αποψη μου συστημα μαχης δεν ειναι προβλημα καταιγισμος πληροφωριων δεν υπαρχει εκτος και αν αναφερστε στα grades που εκει οπως και σε καθε tales ειναι λιγο δυσνοητο. Κατα τα αλλα unboxing της preorder συλλεκτικης εδω http://www.youtube.com/watch?v=G2mf9vtg2qs

    ΑπάντησηΔιαγραφή