Borderlands 2 για να μην έχετε όρια...

Τα γεγονότα του Borderlands 2 εκτυλίσσονται πέντε χρόνια μετά τα αντίστοιχα του προκατόχου του. Μετά την καταστροφή του "The Destroyer" (ένα τεράστιο μονόφθαλμο εξωγήινο πλάσμα) από τους τέσσερις γενναίους Vault Hunters, ένα νέο πολύτιμο ορυκτό άρχισε ν' αναβλύζει από τον φλοιό τoυ πλανήτη Pandora, το οποίο ονομάζεται "Eridium". Ο αρχηγός της Hyperion Corporation, Handsome Jack, έσπευσε στον Pandora για να εξορύξει το "Eridium" και σιγά-σιγά άρχισε ν' αποκτά τεράστια εξουσία, υποδουλώνοντας παράλληλα τους κατοίκους του πλανήτη. Εν τω μεταξύ, οι φήμες ότι υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο Vault στον Pandora άρχισαν να προσελκύουν νέους επίδοξους Vault Hunters.
 Tο σενάριο δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο και επιπλέον δεν σας δίνονται αρκετές πληροφορίες σχετικά με το βιογραφικό του χαρακτήρα σας και το γενικότερο lore του Pandora. Στον τομέα της αφήγησης η κατάσταση βελτιώνεται σημαντικά, αφού η ροή της ιστορίας εξελίσσεται ομαλά και το ενδιαφέρον σας παραμένει αμείωτο από την αρχή ως το τέλος. Η space western αισθητική και γενικότερα το ύφος του παιχνιδιού σας δίνουν την εντύπωση ότι πρωταγωνιστείτε σε μια b-movie. Lost in the ice Η ιστορία ξεκινά με τέσσερις νέους Vault Hunters να πέφτουν στην παγίδα του Handsome Jack και να επιβιβάζονται σ' ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά τραίνο. Στη συνέχεια βρίσκεστε αναίσθητος σ' ένα παγωμένο αφιλόξενο τοπίο και βαριά πληγωμένος από τις κακουχίες. Για καλή σας τύχη σας βρίσκει ένα ρομπότ Claptrap και στην πορεία σας οδηγεί στο σπίτι του. Στη συνέχεια θ' αρχίσετε να λαμβάνετε μηνύματα από την Guardian Angel (μια γυναικεία A.I), η οποία σας παροτρύνει να ταξιδέψετε στην πόλη Sanctuary. Εκεί θα πρέπει να βοηθήσετε την οργάνωση της Αντίστασης ενάντια στα τυραννικά δεσμά του Handsome Jack. Η μοίρα ολόκληρου του πλανήτη Pandora πέφτει στις πλάτες σας. Άραγε θα τα καταφέρετε; Meet the Vault Hunters Υπάρχουν τέσσερις playable χαρακτήρες στο Borderlands 2, ενώ τους προσεχείς μήνες θα προστεθεί και ένας πέμπτος στο ρόστερ μέσω DLC.
Οι τέσσερις classes στις οποίες αντιστοιχούν είναι οι εξής: Commando, Siren, Gunzerker και Assassin. Ο πρώτος νέος χαρακτήρας είναι ο Axton, o οποίος βασίζεται στα turrets (αυτόματα πολυβόλα) για να προκαλέσει ζημιά στους αντιπάλους του και θυμίζει αρκετά τον Roland από το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς. Η Maya είναι το θηλυκό μέλος της παρέας και οι ιδιότητες της θυμίζουν το biotic ability Levitate από την σειρά Mass Effect. Πολλές από τις επιθέσεις της βασίζονται σε κάποιο element όπως φωτιά, οξύ, ηλεκτρισμό κ.ο.κ. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους συμπαθούν τους spellcasters. Εάν το δάκτυλό σας δεν λέει να ξεκολλήσει από το κουμπί RT/R2 και αρέσκεστε στο να πυροβολείτε ότι κινείται θα βρείτε στον Salvador την νέα σας "αδυναμία". Ο Salvador θυμίζει εξωτερικά τον Brick από το πρωτότυπο Borderlands, εντούτοις παρά το τεράστιο παρουσιαστικό του προτιμά να λύνει τις διαφορές του με τα όπλα και όχι με τις γυμνές γροθιές του.
 O τέταρτος και τελευταίος νέος χαρακτήρας είναι ο Zer0, ο οποίος ειδικεύεται στην εξουδετέρωση των εχθρών από απόσταση με sniper rifles, ενώ παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει ένα αντίγραφο του εαυτού του, παραπλανώντας με αυτόν τον τρόπο τους αντιπάλους του. Skill Tree Στo Borderlands 2, όπως και στον προκάτοχό του, κάθε χαρακτήρας έχει πρόσβαση σε ξεχωριστό skill tree. Κάθε φορά που σκοτώνετε εχθρούς ή ολοκληρώνετε quests ανταμείβεστε με exp points και σταδιακά ανεβάζετε το level του μαχητή σας. Επιπλέον, κάθε φορά που ανεβαίνετε level (από το πέμπτο και μετά) κερδίζετε ένα skill point, το όποιο μπορείτε να κατανείμετε όπως επιθυμείτε στις τρεις διακλαδώσεις του skill tree του ήρωά σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια: