Raiderz preview με όλα τα καλούδια του...

Η εποχή των non-targeting combat MMORPG είναι εδώ. Μετά την θετική παρουσία του TERA έρχεται η σειρά του Raiderz. Πρόκειται για ένα free-to-play MMORPG της Perfect World Entertainment, δημιουργού των Torchlight και Champions Online, που φαίνεται να υπόσχεται πολλά στους απανταχού fans του είδους. Ξεκινώντας να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για μια φθηνή αντιγραφή του Tera, παρά μάλλον για ένα παιχνίδι που «δανείζεται» πολλά στοιχεία από την «ναυαρχίδα» της En Masse Entertainment, αλλά έρχεται κι αυτό να βάλει τη δική του σφραγίδα. Πρώτες εντυπώσεις Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή. Πριν από δύο εβδομάδες καταφέραμε να γίνουμε κάτοχοι ενός closed beta key.
Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε το πολυαναμενόμενο Raiderz από πρώτο χέρι. Αφού φτιάξαμε το account μας και κάναμε το απαραίτητο install της beta, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις κάναμε login. Oι επιλογές για το race του χαρακτήρα μας ήταν ομολογουμένως μια αρνητική έκπληξη. Η μόνη διαθέσιμη επιλογή ήταν οι Humans. Μη μπορώντας να κάνουμε αλλιώς προχωρήσαμε στην επιλογή class. Εδώ είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε berzerker, sorcerer, defender και cleric. Επιλέξαμε Sorcerer. Στο configuration του χαρακτήρα βρήκαμε επίσης μια πλειάδα επιλογών για όλα τα γούστα. Ο χαρακτήρας μας είναι έτοιμος για μάχη, οπότε δεν έμεινε κάτι άλλο από το να μπούμε επιτέλους στον κόσμο του Rendel. Όπως και κάναμε. Εκ πρώτης όψεως, τα γραφικά του Raiderz είναι ατμοσφαιρικά. Προσεγμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, δίνουν κατευθείαν τη σιγουριά ότι δεν πρόκειται για άλλο ένα προχειροφτιαγμένο free-to-play MMO, αλλά για έναν τίτλο που έχει έρθει για να γράψει τη δική του ιστορία στο genre. Quests
Ψάχνοντας για τα newbie quests παρατηρήσαμε ότι η αλληλεπίδραση με τους NPC ήταν τόσο αληθοφανής όσο θα περίμενε κανείς από έναν άξιο αντιπρόσωπο του είδους. Είχαμε έναν παραπάνω λόγο πλέον να αρχίσουμε να «σφάζουμε» τα καλοσχεδιασμένα, είναι η αλήθεια, τερατάκια στην starting area. Οι εμπειρίες μας από το πεδίο της μάχης, ήταν αρκετά καλές. Χρειάζεται ικανότητα στη στόχευση και κυρίως η υπομονή σας, αλλά δεν περιμέναμε και κάτι το διαφορετικό. Η δυσκολία αρχίζει να γίνεται εντονότερη όσο μεγαλώνουμε τον χαρακτήρα μας. Στη χώρα του Rendel θα είναι δύσκολο να μην πεθάνετε τουλάχιστον μία φορά στα πρώτα levels. Τα πάντα όμως είναι θέμα συνήθειας. Το gameplay του Raiderz έχει περισσότερο PvE προσανατολισμό. Διαθέτει μια πλήθωρα από quests (πραγματικά ατελείωτα), χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υστερεί στον τομέα του PvP. Κάθε άλλο. Όπως κάθε non-targeting MMORPG, το Raiderz υπόσχεται μοναδικές PvP εμπειρίες.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου