Inversion με άλλη πλοκή και δράση...

Halo: Combat Evolved Anniversary μαζί με την 343 Industries) , όταν δημιουργούσε το Inversion. Ας το φανταστούμε για λίγο και εμείς. Σίγουρα θα μπορούσαμε να διανύουμε μεγάλες αποστάσεις σε μικρά διαστήματα, να χρησιμοποιούμε την ελευθερία κίνησης στον χώρο, αλλά και να καθορίζουμε πότε το πάνω είναι κάτω, πότε το αριστερά είναι δεξιά κ.ο.κ. Παρά τις ενδιαφέρουσες καινοτομίες που προσπάθησε να μας φέρει το Inversion, δεν κατάφερε να συμπεριλάβει τίποτε από τα παραπάνω. Όντας ένα third-person shooter που λίγο-πολύ θυμίζει Gears of War, το Inversion θα μπορούσε να είναι ένας αξιόλογος τίτλος. Οι 20.000 πωλήσεις του όμως, προδίδουν πως πρόκειται περισσότερο για μετριότητα, παρά για κάτι που θα καταφέρει να «χτυπήσει» τα άλλα παιχνίδια του είδους του. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά γιατί το Inversion δεν κατάφερε να μας συγκινήσει. Η γνωστή ιστορία Το γνωστό και πλέον χιλιοπαιγμένο σενάριο. Ξεκινώντας μας παρουσιάζεται ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, τραυματισμένος και αιχμάλωτος μιας παράξενης φυλής, ο οποίος θυμάται τις εποχές που ζούσε χαρούμενα με την κόρη του και μετανιώνει που δεν είναι μαζί της εκείνη την στιγμή.
Κάνοντας ένα flashback στις αναμνήσεις του, τα γεγονότα μας περιγράφονται από την αρχή. Η ιστορία λαμβάνει χώρα στην Vanguard City. Είστε ο Davis Russel, ένας αστυνομικός της πόλης, ο οποίος κατευθύνεται προς το σπίτι του με τον συνέταιρό του, Leo Delgado, όταν ξαφνικά αρχίζουν να ακούγονται πυροβολισμοί και φωναχτά ανθρώπων. Σταματώντας για να ελέγξετε την κατάσταση διακρίνετε νεκρούς ανθρώπους στους δρόμους, ενώ έρχεστε για πρώτη φορά αντιμέτωποι με μια ομάδα «εισβολέων».
Ολόκληρες πολυκατοικίες αρχίζουν να γκρεμίζονται και ο Davis κατευθύνεται προς το σπίτι του, όπου βρίσκει την γυναίκα του νεκρή και την μικρή κόρη του να αγνοείται. Αμέσως μετά πιάνεστε από τους εισβολείς, για τους οποίους μαθαίνετε πως πρόκειται για μια εξωγήινη φυλή με το όνομα Lutadores, των οποίων ο σκοπός δεν είναι εξ αρχής φανερός. Παράλληλα όμως με την εμφάνιση των Lutadores, περίεργα φαινόμενα άρχισαν να συμβαίνουν στην πόλη, καθώς ολόκληρα οικοδομήματα σηκώνονται στον αέρα και γενικά ο νόμος της βαρύτητας παύει να δρα. Gameplay Από τα πρώτα σας κιόλας βήματα θα αποκτήσετε το Gravlink, το όπλο που χρησιμοποιούν οι Lutadores για να ρυθμίσουν την βαρύτητα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε. Ο πρώτος είναι το Low Gravity, όπου εκτοξεύοντας μια αύρα στο σημείο όπου σημαδεύετε, μπορείτε να σηκώσετε σχεδόν κάθε αντικείμενο και εχθρό στον αέρα και να τον αποτελειώσετε με το όπλο σας. Το μόνο χρήσιμο με αυτόν τον μηχανισμό είναι πως «ξεσκεπάζετε» τους εχθρούς που κρύβονται και σας περιμένουν. Ο δεύτερος είναι το High Gravity, μια δύναμη η οποία σας βοηθάει περισσότερο στο να δημιουργήσετε μονοπάτια ρίχνοντας π.χ. σίδερα από πάνω σας για να φτιάξετε μια γέφυρα, παρά στο να σκοτώσετε τους εχθρούς σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου