Resident Evil 6 preview για να το γνωρίσουμε...

Resident Evil 6 preview
Μια πρώτη γεύση από το έκτο κεφάλαιο της δημοφιλούς Survival Horror σειράς. Η σειρά Resident Evil διανύει αισίως την δεύτερη δεκαετία της ζωής της και έχει κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό εκατομμυρίων παιχτών ανά τον κόσμο. Εντούτοις, το τέταρτο μέρος της ξένισε αρκετούς οπαδούς της, καθώς το horror στοιχείο άρχισε σιγά-σιγά να παραγκωνίζεται. Τόσο ο παραπάνω τίτλος, όσο και το sequel του, το Resident Evil 5, μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως "καθαρόαιμα" Third-Person Shooters, τα οποία ναι μεν προσφέρουν μια διασκεδαστική εμπειρία, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αποδώσουν το feeling των τριών προκατόχων τους.
Στο Resident Evil 6 η Capcom προσπαθεί να παντρέψει τα καλύτερα στοιχεία από τα προηγούμενα μέρη της σειράς και να μας παρουσιάσει ένα όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό πακέτο. Το single-player mode περιλαμβάνει τρία σενάρια, ενώ με την ολοκλήρωσή τους ξεκλειδώνει και ένα τέταρτο όπου πρωταγωνιστεί η Ada Wong. Σε καθένα από αυτά υπάρχουν δυο κεντρικοί χαρακτήρες, ενώ μεταξύ τους παρουσιάζουν ορισμένες μικρές διαφοροποιήσεις στο gameplay.
Οι εντυπώσεις που θα καταγράψουμε παρακάτω βασίζονται στο πρώτο demo του Resident Evil 6, το οποίο είναι διαθέσιμο από τις 5/9 μέσω ενός voucher code που βρίσκεται στο Dragon's Dogma. Ο αντίστοιχος κωδικός που βρισκόταν στην έκδοση του πρόσφατου Action RPG της Capcom για το Xbox 360 ξεκλείδωνε το demo δυο μήνες νωρίτερα, στις 5/7.Για να δούμε όμως τι προσφέρει αυτό το demo. Καταρχήν, μπορείτε να πάρετε μια γεύση και από τα τρία διαφορετικά σενάρια του παιχνιδιού στα οποία πρωταγωνιστούν αντίστοιχα στο πρώτο ο Leon S. Kennedy και η Helena Harper, στο δεύτερο ο Jake Muller και η Sherry Birkin και στο τρίτο o Chris Redfield και ο Piers Nivans. Επιλέγετε όποιον από τους δυο χαρακτήρες επιθυμείτε σε κάθε σενάριο, με τον έτερο πρωταγωνιστή να αποτελεί τον partner σας, όπως ακριβώς στο προηγούμενο μέρος της σειράς. Επιπλέον, το demo σας δίνει πρόσβαση και στο multiplayer κομμάτι του τίτλου στο οποίο μπορείτε να παίξετε online co-op. Η online εμπειρία δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από την single-player, καθώς η μόνη διαφορά έγκειται στο ότι τον partner σας τον ελέγχει κάποιος άλλος παίχτης και όχι η A.I.
resident evil 6 leon campaign
Leon S. Kennedy
Ξεκινώντας το campaign του Leon θα βρεθείτε στο Ivy University, από το οποίο θα πρέπει να διαφύγετε με την βοήθεια μιας νέας ηρωίδας, η οποία ονομάζεται Helena Harper (στο demo δεν μας δίνονται περαιτέρω στοιχεία για το βιογραφικό της). Η ατμόσφαιρα είναι αρκετά κλειστοφοβική, ο φωτισμός είναι ελάχιστος και γενικά το horror στοιχείο δείχνει να κάνει θριαμβευτική επιστροφή. Η ένταση συνεχώς αυξάνεται καθώς ακούτε περίεργους ήχους και ουρλιαχτά, βλέπετε πολυελαίους να πέφτουν, παρατηρείτε αίματα στους τοίχους κ.ο.κ.Οι developers προσπαθούν μαεστρικά να σας βάλουν στο κλίμα, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος αυτού του level, οι χαρακτήρες προχωρούν αργά, κάθε φορά που ανοίγουν μια πόρτα παρατηρούν πρώτα προσεχτικά το περιβάλλον και γενικά είναι συνεχώς στην “τσίτα” για το τι θα αντιμετωπίσουν παρακάτω. Βεβαία, παρατηρήσαμε και ένα αρνητικό στοιχείο το οποίο ελπίζουμε να έχει διορθωθεί όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι. Όταν λοιπόν η δράση εξελίσσεται με αυτόν τον αργό ρυθμό που αναλύσαμε παραπάνω δεν μπορείτε να τραβήξετε το όπλο σας. Το στοιχείο αυτό σας δίνει την αίσθηση ότι το όλο σκηνικό είναι σκηνοθετημένο για να ανεβάσει την αδρεναλίνη σας, αλλά στην ουσία κανένα ζόμπι δεν πρόκειται να ξεπεταχτεί από κάπου.
resident evil 6 jake nemesis
Jake Muller
O Jake είναι ένας νέος χαρακτήρας στο σύμπαν της σειράς και πρόκειται ουσιαστικά για τον γιο του Albert Wesker (σ.σ. ο κεντρικός κακός του Resident Evil 5). Σύμμαχός του είναι η Sherry Birkin, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το ανυπεράσπιστο κορίτσι που είχατε συναντήσει στο Resident Evil 2, καθώς δουλεύει πια ως κυβερνητικός πράκτορας. Αφού παρακολουθήσετε το εισαγωγικό cutscene ακολουθεί μια εκρηκτική σεκάνς, όπου θα πρέπει να τρέξετε για να ξεφύγετε από ένα τεράστιο πλάσμα που θυμίζει τον Nemesis από το Resident Evil 3.Στην πορεία θα βρεθείτε σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη και θα αναμετρηθείτε με τους J'avo. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν μεταλλαχθεί από τον C-Virus και αποτελούν μαζί με τα zombies του δυο βασικούς τύπους εχθρών στο παιχνίδι. Λίγο πριν αποδράσετε από την αποθήκη θα πάρετε μια μικρή γεύση από τα boss fights, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το γιγαντιαίο πλάσμα που σας κυνήγαγε στην αρχή του level.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου