Sleeping Dogs πολύ αναλυτικά...

Όταν πριν από επτά χρόνια το δεύτερο sequel της σειράς True Crime με τίτλο True Crime: New York, άφηνε απογοητευμένους τους περισσότερους fans των urban sandbox, η εκδότριά του (Activision) δυσαρεστημένη από τις χαμηλές πωλήσεις, ανακοίνωνε ότι δεν θα υπάρξει True Crime 3. Παρόλα αυτά, στο τέλος του 2009 η Activision σε συνεργασία με τους developers της νεοϊδρυθείσας τότε United Front Games, αποφάσισαν να δώσουν άλλη μία ευκαιρία στην σειρά True Crime με στόχο αυτή τη φορά να τη φέρουν στην κορυφή του είδους.
Αφού λοιπόν η νέα αυτή προσπάθεια πέρασε από χίλια κύματα, η Activision ακύρωσε για δεύτερη φορά την παραγωγή του project. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Square Enix να αποκτήσει τα εκδοτικά δικαιώματα της μέχρι τότε δουλειάς και να φέρει την αποστολή εις πέρας, με διαφορετικό όμως όνομα. Κάπως έτσι γεννήθηκε το The Sleeping Dogs, το οποίο είναι επιτέλους εδώ και καλείται να μας αποδείξει ότι άξιζε και μάλιστα με το παραπάνω τον κόπο των developers και τις χρονικές καθυστερήσεις που υπέστη.
Διπλός ρόλος
Στο παιχνίδι υποδύεστε τον Wei Shen. Έναν μπάτσο, γέννημα θρέμμα των γκέτο του Χονγκ Κονγκ. Μετά από τον θάνατο της αγαπημένης του αδερφής, ο Wei εγκατέλειψε την πατρίδα του χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω του, για να εκπαιδευτεί στην Αμερικάνικη αστυνομία και αργότερα να ενταχθεί στο αστυνομικό τμήμα του San Fransisco. Αρκετά χρόνια μετά τη φυγή του γυρνάει στην αγαπημένη του πατρίδα, αυτή τη φορά για να βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές της χώρας του να εξαρθρώσουν την μαφία που λυμαίνεται τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, γνωστή και ως Triad.
Aποστολή σας λοιπόν είναι αρχικά να εισχωρήσετε στην Triad, χρησιμοποιώντας τις γνωριμίες σας από τα παλιά και στη συνέχεια να ανεβείτε στην ιεραρχία της μαφίας, αποδεικνύοντας μέσα από τις αποστολές που σας ανατίθενται ότι δεν είστε “για λίγα”. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν απαραίτητα, ενώ ταυτόχρονα θα κληθείτε να φέρνετε εις πέρας και διάφορες αποστολές που θα σας δίνει η αστυνομία χωρίς κανείς να καταλάβει τον διπλό σας ρόλο. Ακούγεται δύσκολο; Είναι! Είναι όμως και εξαιρετικά διασκεδαστικό.
Μπλέκοντας με τον υπόκοσμο
Τα πάντα ξεκινάνε όταν έχοντας μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου, ο Wei Shen παίρνει μέρος σε μια αγοραπωλησία ναρκωτικών. Ξαφνικά κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή ένας ανυποψίαστος αστυφύλακας που έτυχε να περνάει μέσα από αυτό το σκοτεινό στενάκι του Χονγκ Κονγκ. Το πράγμα κάπου εκεί στραβώνει και μέσα από ένα εντυπωσιακό cinematic βλέπουμε κάποιον από τους εμπλεκόμενους στην παράνομη αγοραπωλησία να σφάζει τον άτυχο αστυφύλακα με έναν μπαλτά!
Ο Wei Shen, πιστός στον ρόλο του και στον “ανώτερο” σκοπό του, δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει. Αντίθετα τρέχει και ο ίδιος για να γλιτώσει τη σύλληψη. Κάπου εδώ ξεκινάει η δράση και η αρχική εξοικείωσή σας με τον χειρισμό του χαρακτήρα σας μέσα από ένα εντυπωσιακό ανθρωποκυνηγητό που περιλαμβάνει και αρκετό parkour. Μην απογοητευτείτε όταν τόσο τρέξιμο και τόσες επιδέξιες μανούβρες πάνε χαμένες. Η σύλληψη είναι τόσο αναπόφευκτη όσο και…αναγκαία, καθώς μέσα στη φυλακή ξανασυναντάτε έναν παλιόφιλο, τον Jackie Ma, ο οποίος μετά από έναν σύντομο διάλογο πείθεται για το κακοποιό προφίλ του Wei και του υπόσχεται να τον γνωρίσει σε ένα αξιοσέβαστο μέλος της Triad. Όπως και κάνει…
Χειρισμός και User Interface
Από τις πρώτες κιόλας βόλτες μέσα στην πόλη είναι ξεκάθαρο ότι η έκδοση του The Sleeping Dogs για PC πάσχει όσον αφορά το θέμα χειρισμού του χαρακτήρα. Ο χειρισμός είναι πιο ταιριαστός σε κονσόλες (PS3, Xbox) παρά σε PC. Με τα τέσσερα πλήκτρα (WASD) σε πρωταρχικό ρόλο και τη χρήση του ποντικιού να περιορίζεται ουσιαστικά στον τομέα των μαχών, τα controls δεν είναι φιλικά προς τους PC gamers. Όταν οδηγείτε (μηχανή, αυτοκίνητο, λεωφορείο, νταλίκα και γενικά ότι σας φωτίσει ο Θεός να κλέψετε) η λειτουργία του ποντικιού περιορίζεται στην αλλαγή κάμερας γύρω από τον χαρακτήρα και όχι στην αλλαγή πορείας, ενώ ακόμα και όταν περπατάτε μέσα στα σκοτεινά σοκάκια του Χονγκ Κονγκ θα δείτε ότι είναι απείρως πιο βολικό να γυρνάτε γύρω-γύρω πατώντας τα αντίστοιχα πλήκτρα, παρά χρησιμοποιώντας το mouse. Στην οδήγηση, θα σας ξενίσουν τόσο τα δεξιοτίμονα αυτοκίνητα όσο και η “ανάποδη” κίνηση στους δρόμους, αλλά με τον καιρό και με τα απαραίτητα τρακαρίσματα θα το συνηθίσετε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου