Magicka και το όνομα τα λέει όλα

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Arrowhead Game Studios. Μια παρέα από οκτώ φοιτητές του σουηδικού πανεπιστημίου Skelleftea ανέπτυξαν το Magicka με ανεξάρτητη χρηματοδότηση, αποδεικνύοντας έτσι ότι για μια αξιοπρεπή παραγωγή δεν χρειάζονται πολλά λεφτά και ατελείωτες διαφημίσεις. Τα μόνα που χρειάζονται είναι όρεξη για δουλειά, φαντασία και μεράκι.
Το magicka λοιπόν είναι ένα Action RPG που προορίζεται (σύμφωνα με τους δημιουργούς του) για ατελείωτες ώρες solo ή co-op gaming, αναλόγως με τα γούστα του καθενός. Παρ' όλο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως Diablo clone, το παιχνίδι καταφέρνει να πρωτοτυπήσει όσον αφορά στον τομέα του gameplay κι έτσι να ξεφύγει από τέτοιους χαρακτηρισμούς.
Once upon a time...
Το Magicka δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας στο σενάριο. Εφαρμόζει την κλασική συνταγή των παιδικών παραμυθιών και περιλαμβάνει τον κακό Sorcerer ονόματι Grimnir ο οποίος ήθελε να αποκτήσει τεράστιες μαγικές δυνάμεις, αλλά εξορίστηκε από το καλό τάγμα των Magicks. Στην εξορία του σχεδίασε την εκδίκησή του, αλλά και την απόκτηση της απόλυτης μαγικής δύναμης. Το μόνο του εμπόδιο ανάμεσα σε αυτόν και τους στόχους του είναι ένας πολλά υποσχόμενος μαθητής του τάγματος, ο οποίος με τη βοήθεια του καθηγητή του Vlad θέτει ως στόχο να βάλει ένα τέλος στα σατανικά σχέδιά του.
Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η πλειάδα μυθολογικών (και μη) στοιχείων που κάνουν την εμφάνισή τους. Η Arrowhead Game Studios κατάφερε να συνδυάσει τη νορβηγική μυθολογία με τη σύγχρονη κουλτούρα, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα. Έτσι, πέρα από τα fantasy στοιχεία, έχουμε και άπειρες αναφορές στη σύγχρονη κουλτούρα και ειδικότερα σε άλλα παιχνίδια-σταθμούς του είδους (Diablo series, King's quest series κτλ.). Αν και στον κορμό του το σενάριο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, εντούτοις καταφέρνει με το χιούμορ και την εφευρετικότητα να μας καθηλώσει και να μας προσφέρει πολλές στιγμές γέλιου.
Μαγειρική με Spells
Το Magicka χαρακτηρίζεται ως Action RPG, με το ισχυρό του όπλο να είναι το gameplay. Ως μάγοι, το βασικότερο όπλο σας ενάντια στις ορδές τεράτων που σας επιτίθενται είναι τα spells, με βοηθητικό όπλο ένα σπαθί (τουλάχιστον για αρχή). Υπάρχουν οκτώ στοιχεία (water, lightning, life, arcane, shield, earth, cold και fire) στα οποία αντιστοιχεί από ένα πλήκτρο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε αυτοτελώς, είτε σε συνδυασμό μεταξύ τους (μέχρι και πέντε στοιχεία) για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Χρησιμοποιώντας για παράδειγμα την φωτιά, το ραβδί μας μετατρέπεται σε φλογοβόλο, συνδυάζοντας τη φωτιά με το arcane στοιχείο παράγουμε το λεγόμενο death ray -μια καταστροφική ακτίνα που εξαφανίζει τα πάντα στο πέρασμα της- κ.ο.κ.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου