Steam Greenlight στην κορυφή...

Το μέλλον των παιχνιδιών του Steam, στα χέρια σας. Η ψηφιακή πλατφόρμα της Valve συνεχώς εξελίσσεται όπως είδαμε με τα νέα λογισμικάπου σκοπεύει να προσθέσει αλλά και κινήσεις όπως το Big Picture Mode. Δεν έχει αποσπάσει μόνο ένα μεγάλο μέρος των κερδών της βιομηχανίας των video games, αλλά αποτελεί και μια μεγάλη ευκαιρία για τους indie developers να παρουσιάσουν την δουλειά τους.
Έχοντας στο μυαλό της αυτό, η Valve διέθεσε μια νέα υπηρεσία στην community, το Steam Greenlight μέσω του οποίου μπορείτε να υπερψηφίσετε ή να καταψηφίσετε κάποιους από τους μελλοντικούς τίτλους που θα φιλοξενεί το Steam. Το F.A.Q. της υπηρεσίας (συχνές ερωτήσεις) λύνει πολλές απορίες και μας δείχνει την γραμμή πάνω στην οποία θέλει να κινηθεί η εταιρία. Ο αριθμός των ψήφων που λαμβάνει ένα game δεν είναι υποχρεωτικά ο μόνος παράγοντας αποδοχής του, αλλά το γενικότερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η κοινότητα γι' αυτό παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Οπότε αν πραγματικά σας αρέσει ένα παιχνίδι, τα σχόλιά σας θα έχουν και αυτά βαρύτητα στην απόφαση της Valve. Φυσικά μέσω της υπηρεσίας οι developers ανεβάζουν τις δημιουργίες τους, είτε ως concepts είτε ως work-in-progress με κάποιο demo, αλλά και ως κανονικά, ολοκληρωμένα games. Η Valve μάλιστα παροτρύνει τους δημιουργούς να ανεβάσουν τα παιχνίδια τους όταν αυτοί νιώθουν πως είναι έτοιμοι, άσχετα από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ανάπτυξή του.
Ουδέν καλό αμιγές κακού σε αυτήν την περίπτωση όμως. Η δυνατότητα του οποιουδήποτε να δημοσιεύσει οτιδήποτε, έχει οδηγήσει στην εμφάνιση δεκάδων “troll games” στην πλατφόρμα. Χαρακτηριστικό δείγμα αυτού του φαινομένου είναι το post ενός χρήστη της υπηρεσίας που γράφει τα εξής: “Μέσα σε μόλις μία ώρα είδα δύο Mass Effect 3, πέντε Half-Life 3, το Left 4 Dead 3, το Command and Conquer 1, όλα τα Need For Speed και τα Total Annihilation, Condemned, IG12 και Monster Garrage. Όλα αυτά χωρίς να λάβω υπόψη μου προσβλητικά παιχνίδια για Αφρικανούς, Ινδιάνους, διάφορα φιλό/αντί-αμερικάνικα παιχνίδια και ένα game για την 11η Σεπτεμβρίου”.Η Valve κρατάει (όσο το δυνατόν) καθαρή την υπηρεσία με την βοήθεια των χρηστών της μέσω των reports, κάνοντας ban χρήστες που ανεβάζουν τέτοιου είδους παιχνίδια. Μένει να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον και τα μέτρα που θα λάβει η εταιρία για την πιο μόνιμη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, ώστε η υπηρεσία να διατελεί τον αρχικό της σκοπό: Να δίνει στο κοινό τα games που θέλει.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου