F1 2012 για τρομερούς πιλότους...

Ο περυσινός τίτλος της σειράς, το F1 2011, κατάφερε να ενθουσιάσει αυτούς που το δοκιμάσαν, χαρίζοντας στην Codemasters περίπου δύο εκατομμύρια πωλήσεις. Ωστόσο, η απώλεια ενός tutorial και το αυξημένο lag στο online mode σίγουρα ανάγκασαν την εταιρεία να πάρει σοβαρές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις της. Κάπως έτσι γεννήθηκε το F1 2012. Το ερώτημα όμως που γεννιέται πλέον είναι το εξής: Είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του ή μήπως η Codemasters έχει αρχίσει να «χάνει λάδια»; Μπείτε λοιπόν στα pits και ελάτε να παρακολουθήσουμε αναλυτικά το νέο απόκτημα της σειράς F1.
Γραμμή εκκίνησης
Πριν δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στην πίστα είστε υποχρεωμένοι να περάσετε από την διαδικασία του «φακελώματος». Πρέπει αρχικά να δώσετε ένα όνομα στον οδηγό σας και στην συνέχεια να επιλέξετε εθνικότητα. Ευτυχώς η Ελλάδα είναι στην λίστα, οπότε ετοιμαστείτε να μας κάνετε περήφανους. Μόλις διαλέξετε όνομα και εθνικότητα μπορείτε να επιλέξετε και την αγαπημένη σας ομάδα Formula 1 ανάμεσα σε Ferrari, McLaren, Williams, Mercedes-Benz, Red Bull κ.α, με το μονοθέσιό της ως avatar στο κυρίως μενού. Η επιλογή σας αυτή φυσικά δεν αντικατοπτρίζει την ομάδα σας στο Career, οπότε μπορείτε να αλλάξετε avatar κάθε στιγμή μέσα από τα options.
Μόλις ολοκληρώσετε τις τυπικές διαδικασίες, ήρθε η ώρα να μπείτε στο πετσί του αγωνίσματος. Ένα από τα αρνητικά του F1 2011 ήταν η απουσία του tutorial. Το λάθος αυτό έρχεται να διορθώσει –και με το παραπάνω- το F1 2012 με το Young Driver Test, το πληρέστερο ίσως tutorial της σειράς F1. Χωρίζεται σε δύο ημέρες, η πρώτη με τα βασικά που χρειάζεται να ξέρετε σαν οδηγοί της Formula 1 και η δεύτερη με τους πιο εξειδικευμένους μηχανισμούς όπως το KERS και το DRS, για τα οποία θα μιλήσουμε παρακάτω.
From Zero to Hero
Ολοκληρώνοντας το tutorial, είστε έτοιμος να ξεκινήσετε την καριέρα σας. Η συνταγή του σεναρίου είναι πλέον γνωστή. Η ομάδα για την οποία θα διαλέξετε να τρέξετε έχει πάρει ένα μεγάλο ρίσκο προσλαμβάνοντάς σας. Σκοπός σας είναι να την βγάλετε ασπροπρόσωπη, κατακτώντας τελικά το πρωτάθλημα. Όπως όμως και στα προηγούμενα παιχνίδια Formula 1, η αρχή γίνεται από το μηδέν, οπότε μην περιμένετε να τρέξετε κατευθείαν π.χ με την Ferrari. Αντιθέτως, ξεκινάτε με μια μικρή ομάδα την οποία θα διαλέξετε στην αρχή της καριέρας σας και ανάλογα με την επίδοσή σας δίπλα της θα σας έρχονται σιγά σιγά και συμβόλαια από άλλες ομάδες. Ωστόσο με κάθε νίκη το μονοθέσιό σας αναβαθμίζεται, φτάνοντας σε κάποιο σημείο ακόμα και τα γρηγορότερα οχήματα. Το αν λοιπόν θα μείνετε πιστός στην ομάδα σας ή το αν θα την αφήσετε για μια καλύτερη εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.
Τα modes
Ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού βασίζεται στο Career mode, το οποίο χωρίζεται σε 20 seasons, μια για κάθε Grand Prix. Για κάθε season υπάρχει ένα objective, το οποίο σας υποδεικνύει την κατώτερη επιτρεπόμενη θέση στην οποία μπορείτε να τερματίσετε χωρίς να επηρεασθεί αρνητικά η ομάδα σας. Ανάλογα με τις επιλογές σας, κάθε σεζόν μπορεί να έχει από έναν έως τέσσερις προκριματικούς γύρους. Συγκεκριμένα υπάρχει το short weekend με έναν προκριματικό γύρο, το short weekend-full με δύο προκριματικούς και τέλος το long weekend-full με τέσσερις προκριματικούς.
Στους προκριματικούς πρέπει να ολοκληρώσετε έναν γύρο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να προκύψει και η σειρά με την οποία θα ξεκινήσετε τον αγώνα. Πριν μπείτε στην πίστα μπορείτε να ρυθμίσετε εσείς τα λάστιχα ή ακόμα και την συμπεριφορά του οχήματος ανάλογα με το στυλ που προτιμάτε. Με περισσότερη ταχύτητα π.χ θα έχετε μεγαλύτερη δυσκολία να πάρετε μια απότομη στροφή και αντίστοιχα με καλύτερα κρατήματα γίνεται πιο δύσκολο να προσπεράσετε τον προπορευόμενό σας. Επιλέξτε προσεκτικά λοιπόν τι θέλετε, ανάλογα με την κάθε πίστα.
Μόλις τελειώσουν οι προκριματικοί ξεκινάνε τα δύσκολα. Πριν μπείτε στον αγώνα μπορείτε να κανονίσετε με τους μηχανικούς σε ποιον γύρο θα μπείτε στα pits για αλλαγή ελαστικών, καθώς ένα ζευγάρι μόνο δεν θα αντέξει σε όλο τον αγώνα. Οι γύροι ξεκινάνε από 14-15 στους πρώτους αγώνες και φτάνουν περίπου στους 80. Φυσικά με κάθε νίκη σας ανταμείβεστε με πόντους εμπειρίας, ανεβάζοντας το level σας. Ο σκοπός σας; Να πάρετε την θέση του περυσινού πρωταθλητή Sebastian Vettel και να βγείτε πρώτος στο Drivers’ Championship.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου