Aliens: Colonial Marines για τους φανατικούς

Aliens: Colonial Marines
Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο δημιούργημα της Gearbox. H ταινία Alien του Ridley Scott αναμφίβολα αποτελεί μια από τις πιο επιδραστικές sci-fi κινηματογραφικές παραγωγές. H τεράστια εμπορική επιτυχία της ώθησε την 20th Century Fox στην κυκλοφορία τριών sequels και δύο spin-offs, στα οποία τα Aliens αναμετρούνται με τους Predators. Όπως είναι φυσικό, η βιομηχανία των video games θέλησε και αυτή με την σειρά της να εκμεταλλευτεί την επιτυχία των παραπάνω ταινιών. Από το 1982 που κυκλοφόρησε το Alien για το Atari 2600 έως και το περσινό Aliens: Infestation για το DS, έχουν φτάσει στα χέρια μας δεκάδες τίτλοι βασισμένοι στις κινηματογραφικές παράγωγες. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι από αυτούς δεν κατάφεραν ν' ανταποκριθούν στις προσδοκίες των gamers.
Τον Δεκέμβριο του 2006 η Sega και η Gearbox Software ανακοίνωσαν ότι εργάζονται σ' έναν νέο τίτλο, του οποίου το όνομα αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2008. Τo Aliens: Colonial Marines είναι ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο project που ανήκει στην κατηγορία των FPS συνδυάζοντας παράλληλα στοιχεία RPG και Survival Horror. Όσοι από εσάς απορείτε με τα RPG στοιχεία, να υπενθυμίσουμε ότι η Gearbox είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του FPS Borderlands, το οποίο εύστοχα χαρακτηρίζεται ως “Role-Playing Shooter”. H πρόθεση της εταιρείας να υιοθετήσει αυτό το μοτίβο και στο Aliens είναι προφανής, καθώς θα κερδίζετε experience points κάθε φορά που σκο ώνετε τέρατα και εκπληρώνετε quests, ενώ με βάση αυτούς τους πόντους θα μπορείτε ν' αναβαθμίσετε τα όπλα σας και να ξεκλειδώσετε skills.
Τα γεγονότα του παιχνιδιού διαδραματίζονται μετά τα αντίστοιχα της ταινίας Alien 3. Αναλαμβάνετε τον ρόλο του δεκανέα Cristopher Winter, ο οποίος προσπαθεί ν' ανακαλύψει τα ίχνη της Ripley. Η περιπέτειά σας εκτυλίσσεται στο μεγαλύτερο μέρος της στον πλανήτη LV-426, στο εξωγήινο πλοίο των Aliens και στο διαστημόπλοιο Sulaco.
Multiplayer
To εγχείρημα της Gearbox θα προσφέρει drop-in/drop-out online co-op 2-4 παιχτών, ενώ θα μπορείτε να παίξετε και οffline διπλό μέσω split screen. Το cast των playable χαρακτήρων για το co-op mode θα περιλαμβάνει και θηλυκές παρουσίες. Να υπενθυμίσουμε ότι είχε προκύψει μια θύελλα αντιδράσεων από τους fans των ταινιών, οι οποίοι αντέδρασαν στην αρχική ανακοίνωση της Gearbox ότι δεν θα υπάρχουν γυναίκες ηρωίδες. Αυτό όπως όλα δείχνουν λειτούργησε καταλυτικά για αυτή την αλλαγή πλεύσης.
H αγανάκτηση θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένη αφού πάντα σε όλες τις ταινίες Alien τον πρωταγωνιστικό ρόλο κατείχε μια γυναίκα. Για να πείσουν τους developers να συμπεριλάβουν και κάποιους εκπροσώπους του ωραίου φύλου, οι fans διοργάνωσαν ένα σχετικό petition που υπογράφηκε από 4.000 άτομα. Μάλιστα ανάμεσά τους συγκαταλέγονται και αρκετοί από τους συντελεστές των κινηματογραφικών παραγωγών. Η κίνηση αυτή είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού οι developers ανακοίνωσαν σήμερα έναν νέο Marine θηλυκού γένους που ονομάζεται Jennifer Running. Η Jennifer θα αποτελεί playable χαρακτήρα, τόσο στο co-op όσο και στο ανταγωνιστικό multiplayer mode.
Όσον αφορά το ανταγωνιστικό multiplayer, θα περιλαμβάνεται το κλασικό deathmatch (6vs6), αλλά και ένα ακόμα 4v.4 mode που θα ονομάζεται Escape. Στο Escape η μια ομάδα θα αποτελείται από Marines και η άλλη από Aliens. Σκοπός της ανθρώπινης ομάδας θα είναι να δραπετεύσει (όπως μαρτυράει και ο τίτλος του mode) αλλά για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται απόλυτη συνεργασία μεταξύ των παιχτών, καθώς αν πεθάνει έστω κι ένας Marine, τότε αυτόματα χάνει και όλη η ομάδα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου