Ridge Racer γεμάτο στροφές...

Η σειρά Ridge Racer της Namco βρίσκεται στην «πιάτσα» εδώ και σχεδόν 18 χρόνια, για την ακρίβεια από τον Οκτώβριο του 1993. Είναι ένα ιδιαίτερο Racing game, το οποίο καταργεί πολλούς από τους κανόνες της φυσικής και της μηχανικής με σκοπό να σας δώσει την ευκαιρία για εξωφρενικά drifts χωρίς όρια. Το συγκεκριμένο franchise έχει συνοδεύσει όλες τις κονσόλες της Sony από την εποχή του πρώτου PlayStation. Έτσι, διατηρώντας και τώρα την παράδοση, το νέο Ridge Racer συγκαταλέγεται ανάμεσα στα launch games του PlayStation Vita.
Ο πέμπτος τίτλος της σειράς για φορητές κονσόλες είναι αυτή τη φορά δημιουργία της Cellius. Η εν λόγω εταιρεία ανάπτυξης είναι στην ουσία θυγατρική της Namco Bandai Games και της Sony, αφού οι δύο κολοσσοί είναι συνιδιοκτήτες με ποσοστά 51% και το 49% αντίστοιχα. Το Ridge Racer για το PlayStation Vita αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά των συγκεκριμένων developers.
Όπως σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, έτσι και εδώ, καλείστε να συμμετάσχετε σε αγώνες που λαμβάνουν χώρα στην φανταστική πόλη Ridge City, χωρίς να υπάρχει σενάριο ή κάποιο story mode. Όσοι είστε φίλοι του παιχνιδιού χρόνια, θα ανακαλύψετε ότι το βασικό μοτίβο του gameplay παραμένει το ίδιο και συνοψίζεται στην λέξη drift, ή…μπαντιλίκια, πιο ελληνιστί. Δυστυχώς στην συνέχεια θα ανακαλύψετε και άλλα πράγματα, ενδεχομένως όχι τόσο ευχάριστα.
Η ομάδα πάνω από όλα
Ξεκινώντας το παιχνίδι για πρώτη φορά θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μία από τις τέσσερις διαθέσιμες ομάδες. Υπάρχει μια σύντομη περιγραφή για την καθεμία, περισσότερο σαν σλόγκαν, ενώ απουσιάζει το οποιοδήποτε υπόβαθρο, όπως για παράδειγμα η ιστορία τους ή ο σκοπός τους. Έτσι, η επιλογή θα γίνει με βάση μάλλον αισθητικά κριτήρια, κοινώς ανάλογα με το έμβλημα που θα σας εντυπωσιάσει πιο πολύ.
Από το σημείο εκείνο και ύστερα, οτιδήποτε κάνετε στο παιχνίδι είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ομάδα σας. Οι ατομικές σας επιδόσεις συμβάλλουν στην γενική της κατάταξη ενώ θα είστε για πάντα μέλος αυτής που επιλέξατε αρχικά. Καθημερινά σας δίνεται μία νέα αποστολή, την οποία μπορείτε αν θέλετε να φέρετε εις πέρας. Η γενικότερη ιδέα έχει να κάνει με τη προσπάθεια δημιουργίας μιας κοινότητας στο παιχνίδι, με ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στα μέλη της ίδιας ομάδας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου