EverQuest II με δυνατό MMORG..

Τι και αν έχουν περάσει 13 χρόνια από κυκλοφορία του πρώτου EverQuest, η Sony Online Entertainment μας αποδεικνύει ακόμα και σήμερα πως σκοπεύει να παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα ενεργή στο παιχνίδι. Μπορεί να συνέπεσε χρονικά με την κυκλοφορία άλλων σημαντικών MMORPG (όπως το World of Warcraft), όμως το EverQuest II κατάφερε να μείνει ζωντανό. Με πληθώρα από expansions και συνεχή προσθήκη νέων χαρακτηριστικών, διεκδικεί επάξια μια θέση ανάμεσα στα μεγαθήρια του χώρου.
Το 2010, όταν το EverQuest II ήταν ακόμα μόνο επί πληρωμή, η Sony δημιούργησε μια ξεχωριστή έκδοση του παιχνιδιού με την ονομασία EverQuest II Extended. Αποτελούσε μια free-to-play έκδοση η οποία χρηματοδοτούνταν είτε με μικροπληρωμές, δηλαδή αγορά αντικειμένων έναντι μικρών ποσών, είτε μέσω προαιρετικής συνδρομής. Ένα χρόνο αργότερα όμως, αφού το extended γνώρισε τεράστια επιτυχία, οι developers αποφάσισαν να ενώσουν τα δυο παιχνίδια, ουσιαστικά μετατρέποντας το EverQuest II σε παιχνίδι free-to-play/subscription.
Σενάριο
Το EverQuest II λαμβάνει χώρα στον κόσμο του Norrath, περίπου 500 χρόνια μετά το πρώτο παιχνίδι. Κάποια στιγμή στο παρελθόν οι θεοί αποσύρθηκαν από τον κόσμο λόγω της συμπεριφοράς των θνητών, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα οι περιοχές του Faydwer και της Antonica να ρημαχτούν από Dark Elves και Orcs.
100 χρόνια πριν από την ιστορία του παιχνιδιού, η ήπειρος της Antonica διαμελίστηκε σε πολλά μικρότερα νησιά, τα λεγόμενα Shattered Lands. Οι ωκεανοί ανάμεσά τους ήταν αδιάβατοι και σαν να μην έφτανε αυτό, το φεγγάρι του Luclin καταστράφηκε, μένοντας κομματιασμένο στον ουρανό.
Με αφορμή τα παραπάνω, μια φιλάνθρωπη και καλοκάγαθη μάγισσα, η βασίλισσα Antonia Bayle του Qeynos, αποφάσισε να συσπειρώσει όλες τις φιλικές φυλές σε μια προσπάθεια να ξαναχτίσει τον κόσμο του Norrath από την αρχή. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο ηγεμόνας του Freeport Lucan D'Lere διατηρεί υπό την εξουσία του όλες τις κακές φυλές του κόσμου και ετοιμάζεται να κατακτήσει το Norrath.
Τι συμβαίνει με το αρχικό EverQuest
Η Sony αποφάσισε να κυκλοφορήσει το EverQuest II όχι σαν απευθείας sequel (όσον αφορά την ιστορία του δηλαδή) αλλά σαν ένα παιχνίδι που λαμβάνει χώρα σε ένα «παράλληλο σύμπαν» από αυτό του πρώτου EverQuest . Η ιστορία του λοιπόν διαφέρει αρκετά από του πρώτου, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στους developers και των δυο παιχνιδιών να οδηγήσουν τις ιστορίες όπου θέλουν, χωρίς να περιοριστούν σε μια ενιαία. Βεβαίως, όσοι έχουν παίξει το πρώτο παιχνίδι θα βρουν αρκετά γνωστά στοιχεία, τοποθεσίες και χαρακτήρες στο EverQuest IΙ. Όπως για παράδειγμα τον ίδιο τον αντιήρωα, τον Lucan D'Lere, τον οποίον γνωρίσαμε στο πρώτο παιχνίδι ως εκπαιδευτή.
Ποικιλία επιλογών
Όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των MMO, το παιχνίδι ξεκινά με την δημιουργία του χαρακτήρα σας. Στον σχεδιασμό του μπορείτε να επιλέξετε από μια πληθώρα φυλών, οι οποίες χωρίζονται στα αντίστοιχα alignments. Ξεκινώντας, έχουμε τους Dwarfs, Froglok, Fae, Halflings, Wood Elves και High Elves οι οποίοι αποτελούν τις αμιγώς «καλές» φυλές. Στις ουδέτερες φυλές συναντάμε τους Barbarians, Erudites, Gnomes, Half Elves, Kerras και βέβαια τους Humans. Tην Evil alignment αποτελούν οι Arasai, Dark Elves, Iskar, Ogres, Sarnak, Ratongas και Trolls. Συνολικά έχουμε 19 φυλές!
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου