Παραμυθένιο ΜΜΟ με όμορφα γραφικά

Εδώ και αρκετά χρόνια παρακολουθούμε νέα MMORPG να κυκλοφορούν με μοναδικό σκοπό να χτυπήσουν το World of Warcraft, το κορυφαίο παιχνίδι του είδους. Παιχνίδια όπως τα Aion και Age of Conan αποφάσισαν να το γυρίσουν προς το free-to-play για να μην αφανιστούν, το πιο πρόσφατο Star Wars: The Old Republic είναι από τα λίγα παιχνίδια που δείχνουν να κάνουν αργά βήματα προς την επιτυχία ενώ στο εγγύς μέλλον περιμένουμε και άλλα MMORPG να μπουν σε αυτή τη μάχη όπως το Guild Wars 2 και το TERA.
Το Free Realms δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Είναι ένα free-to-play MMO απευθυνόμενο κυρίως σε άτομα μικρής ηλικίας και σε όχι τόσο σκληροπυρηνικούς gamers. Δεν επικεντρώνεται μόνο στο σύστημα μάχης του όπως άλλα παιχνίδια του είδους αλλά και στα αμέτρητα minigames που περιέχει. Εταιρία ανάπτυξης είναι η Sony Entertainment Online, η οποία έχει δεσμευθεί με την ανάπτυξη MMORPG όπως τη σειρά EverQuest, το Star Wars Galaxies και το DC Universe Online για PC, Mac και PS3. Η έκδοση για PC κυκλοφόρησε το 2009, για Mac το 2010 και για PS3 τον επόμενο ακριβώς χρόνο μέσω του PlayStation Network και έχει τόσο μεγάλη αποδοχή που μετράει 10 εκατομμύρια εγγεγραμμένους και δύο εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.
Εισαγωγή στη “Χώρα των Θαυμάτων”
Η διαδικασία δημιουργίας χαρακτήρα είναι αρκετά απλή. Οι διαθέσιμες φυλές είναι δύο, οι Humans και οι Pixies, νεράιδες λίγο πιο κοντές από τους Humans με μεγάλα φτερά. Αφού διαλέξετε φυλή και φύλο μπορείτε να τροποποιήσετε τον χαρακτήρα σας επιλέγοντας τα επιθυμητά χτενίσματα και ρούχα, την μορφή του προσώπου και το χρώμα του δέρματος, των μαλλιών και των ρούχων. Για κάθε account σας στο παιχνίδι θα μπορείτε να έχετε μόνο έναν χαρακτήρα αλλά αν επιλέξετε να γίνετε μέλος πληρώνοντας το κατάλληλο ποσό μπορείτε να έχετε στην κατοχή σας μέχρι τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες.
Με το που πατήσετε το πόδι σας στον παραμυθένιο κόσμο του Free Realms θα βρεθείτε σε ένα μικρό χωριουδάκι γεμάτο tutorials για μερικά από τα minigames που υπάρχουν μέσα στο παιχνίδι. Αυτό που μπορεί να σας εκνευρίσει είναι το γεγονός ότι για κάθε αντικείμενο και NPC που βρίσκεται κοντά σας, η οθόνη θα σας εμφανίζει σε ποια κατεύθυνση και πόσα μέτρα μακριά σας βρίσκεται, ενώ δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε αυτό τον μηχανισμό από τις ρυθμίσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην αρχική περιοχή και σε μεγάλες πόλεις, η οθόνη σας να γεμίζει μικρά βελάκια που θα δείχνουν προς κάθε σημείο του ορίζοντα. Εκτός από αυτά τα tutorials δεν υπάρχει κάποιο quest που να σας καλωσορίζει στον κόσμο του Free Realms και να σας μιλήσει για την ιστορία του μαγικού αυτού τόπου, καθώς δεν υπάρχει κάποιο κύριο σενάριο. Σαφώς, η παρουσία ιστορίας δεν είναι αναγκαία σε casual games σαν αυτό αλλά θα έδινε κάποιο σημαντικό υπόβαθρο και κάποιο βαθύτερο νόημα στις διάφορες δραστηριότητες.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου