Comicdom Con Athens 2012

Το τριήμερο 30 Μαρτίου-1 Απριλίου, στο κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στο Κολωνάκι, πραγματοποιήθηκε η φετινή Comicdom Con Athens. Πρόκειται για μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η οποία μονοπωλεί το ενδιαφέρον της ελληνικής comic κοινότητας τα τελευταία χρόνια.
Κεντρικό πυρήνα της εκδήλωσης αποτέλεσε η έκθεση αφιερωμένη στη βρετανική ανθολογία 2000 A.D που αποτελεί τα τελευταία 30 χρόνια το “σπίτι” του δημοφιλούς ήρωα Judge Dredd. Φιλοξενήθηκαν έργα των Dave Gibbons, David Lloyd, Carlos Ezquerra και διαφόρων άλλων καλλιτεχνών. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον γνωστό Βρετανό σκιτσογράφο Rufus Dayglo, ο οποίος μάλιστα τίμησε με την παρουσία την συγκεκριμένη εκδήλωση. Επίσης, φιλοξενήθηκε και η δουλειά της Ελληνίδας δημιουργού Αλεξίας Οθωναίου σε ξεχωριστό χώρο της εκδήλωσης.
Παράλληλα, εκατοντάδες στην κυριολεξία άτομα τίμησαν το παζάρι της Comicdom Con, στο οποίο οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν comics ή manga σε πολύ χαμηλές τιμές. Διαπιστώσαμε όμως πως με εξαίρεση κάποιες πολύ γνωστές σειρές όπως Naruto, Bleach, Death Note, δεν υπήρχε ιδιαίτερη ποικιλία στο τομέα των manga, με αποτέλεσμα κάποιοι να φύγουν παραπονεμένοι. Εντυπωσιακά ήταν τα stand διαφόρων ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, όπως των εκδοτικών οίκων Anubis και Jemma Press.
Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στα signing sessions, όπου ξένοι και Έλληνες δημιουργοί υπέγραφαν αντίτυπα της δουλειάς τους. Η Comicdom Con επιφύλαξε εκπλήξεις και για τους σινεφίλ με την προβολή του ντοκιμαντέρ “Independents: A Documentary Guide For The Creative Spirit”. Όσοι από τους μικρούς μας φίλους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ταινίες “Εγώ, ο Απαισιότατος” και “Λόραξ”. Η τελευταία μάλιστα έκανε πρεμιέρα στο ελληνικό κοινό, αφού ακόμα δεν έχει βγει στους κινηματόγραφους.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου