Fifa 12 DLC…για να βγει η υποχρέωση

Στο μυαλό των περισσότερων από εμάς, το World Cup και το Euro της EA Sports έχουν συνδυαστεί με επιτυχημένες εκδόσεις του Fifa στις οποίες ελέγχαμε μία εθνική ομάδα και την οδηγούσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου, απ’ τους ομίλους ή ακόμα κι από τα προκριματικά. Παράλληλα, σε κάθε τέτοια έκδοση είχαμε συνηθίσει να συναντάμε ένα online mode, καθώς και τα challenges, δηλαδή σενάρια στα οποία έπρεπε να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ. Μέχρι σήμερα είδαμε πολλά τέτοια games να διαπρέπουν και να αποτελούν ολοκληρωμένες εμπειρίες κι όχι απλά συμπλήρωμα του Fifa. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τα κορυφαία World Cup 98 και 2002 ή το Euro 2004 που ήταν από τα τελευταία αξιόλογα πριν απ’ τα “πέτρινα χρόνια” της σειράς.
Από φέτος το σκηνικό αλλάζει και για πρώτη φορά βλέπουμε ένα ποδοσφαιράκι της EA Sports να κυκλοφορεί σε μορφή DLC. To Uefa Euro 2012 είναι DLC στο Fifa 12, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε το τελευταίο στην κατοχή σας προκειμένου να το τρέξετε. Το κόστος του είναι 20 ευρώ, αλλά όσοι δεν έχετε το Fifa 12 υπολογίστε κι ένα επιπλέον κόστος της τάξεως των 40 ευρώ. Μετά από την online εγκατάστασή του, το Euro 2012 θα «στρογγυλοκαθίσει» στο βασικό μενού του παιχνιδιού και κάνοντας κλικ πάνω του θα οδηγείστε σε μια νέα οθόνη, με όλες τις διαθέσιμες επιλογές της δημοφιλούς διοργάνωσης.
Οι λόγοι που η EA Sports προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση είναι πολλοί. Ίσως περίμενε κάτι παραπάνω απ’ το ένα εκατομμύριο πωλήσεων που σημείωσε το Fifa Street σε PS3 και Xbox 360 και για το οποίο δέχθηκε άπλετη γκρίνια για το περιεχόμενό του. Επιπλέον, όφειλε να αγοράσει τα δικαιώματα των εθνικών ομάδων του Euro, αλλά θέλοντας να εξοικονομήσει χρήματα ενδεχομένως ανακοίνωσε το παιχνίδι ως DLC για να μπορέσει να δικαιολογηθεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι με τρία Fifa σε μία σεζόν (Fifa 12, Fifa Street, Euro 2012), οι developers «μάτωσαν τη φανέλα» για τρίτη φορά, μετά το 2006 και το 2008 όπου η ιστορία επαναλήφθηκε. Σε συνδυασμό δε με το development του Fifa 13, το οποίο φημολογείται ότι η EA Sports θα κυκλοφορήσει και σε Kinect, ο χρόνος ήταν περιορισμένος και το DLC ήταν μια Σολομώντεια λύση. Απ’ τη μία η EA Canada θα γλίτωνε χρόνο, απ’ την άλλη αν μας έδινε λιγότερο content πίστευε ότι οι fans θα την δικαιολογούσαν, εξαιτίας του DLC. Τελικά οι gamers αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά αυστηροί και παρά το φθηνό κόστος του expansion την “trollαραν” στα περισσότερα game sites.
Οι ομάδες και τα modes
Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση του περιεχομένου του DLC θα σας προειδοποιήσουμε για το πρώτο φάουλ της EA Sports. Η database περιλαμβάνει τα σωστά ονόματα μόνο για τις μισές εθνικές ομάδες και συγκεκριμένα για 29 από τις 53. Τα δικαιώματα των υπολοίπων ομάδων δεν έχουν αποκτηθεί, που σημαίνει ότι θα τις δείτε με τυχαία ονόματα παικτών και ελαφρώς αλλαγμένες εμφανίσεις. Είναι φανερό ότι η Electronic Arts θέλησε να εξοικονομήσει χρήματα με αυτήν της την κίνηση, η οποία θα επηρεάσει κυρίως τους ψαγμένους. Οι βασικές 16 εθνικές ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση έχουν τα σωστά ονόματα παικτών, με εξαίρεση την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις 24 ομάδες για τις οποίες δεν αποκτήθηκαν δικαιώματα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου