Dark Souls: To sequel

Το Dark Souls είναι ένα Action RPG που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο από την Namco Bandai Games κι αποτελεί τον πνευματικό διάδοχό του εξαιρετικού Demon’s Souls. Δημιουργός των δύο παραπάνω τίτλων είναι η From Software, η οποία στο παρελθόν μας έχει προσφέρει αρκετά Role-Playing games όπως την σειρά King’s Field για το PSX και το PS2, αλλά και αξιόλογα Action-Adventures όπως τα Otogi: Myth of Demons και Otogi 2: Immortal Warriors για το Xbox.
Τόσο το Dark Souls όσο και το Demon’s Souls απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές από reviewers σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παράλληλα λατρευτήκαν από τους σκληροπυρηνικούς παίχτες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα δύο παιχνίδια να γνωρίσουν σημαντική εμπορική επιτυχία αφού το καθένα ξεχωριστά έχει ξεπεράσει τo ένα εκατομμύριο πωλήσεις. Τα εντυπωσιακά αυτά νούμερα δίνουν στην εταιρία την ώθηση ώστε να κινηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σε ευρύτερες αγορές, αφού μέχρι πρόσφατα τα προϊόντα της απευθύνονταν αποκλειστικά σε core gamers.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη των Masanori Takeuchi και Eiichi Nakajima (επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της From Software και διευθυντής παραγωγής αντίστοιχα) στο Gametrailers, τέθηκε η ερώτηση για το αν θα συνεχιστεί η σειρά. Ο Takeuchi ήταν κατηγορηματικός πως η σειρά θα συνεχιστεί, ενώ παράλληλα δήλωσε πως οι developers της εταιρίας είναι “ερωτευμένοι” με τα Dark fantasy Action RPG και θα συνεχίσουν να δημιουργούν τίτλους παρόμοιου ύφους.
Όπως είναι φυσικό, έγινε αναφορά και στην αναμενόμενη μεταφορά του Dark Souls στα PC. Οι Ιάπωνες developers είπαν πως είναι ενήμεροι όσον αφορά τις απαιτήσεις του κοινού, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στο χέρι τους αφού την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η εκδότρια εταιρία Namco Bandai. Ο Takeuchi αποκάλυψε πως η From Software σκέπτεται πολύ σοβαρά να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα smart phones αλλά και στα tablets. Σύμφωνα με τον Nakajima, η ιαπωνική εταιρία είναι θετική στο ενδεχόμενο να εργαστεί ακόμα και με το Nintendo 3DS αλλά και το PS Vita.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου