Το μικρό εξωγήινο "ξαδερφάκι" του Portal.

Το παιχνίδι αποτελεί δημιουργία μιας μικρής ανεξάρτητη εταιρείας από τον Καναδά με το –ταιριαστό- όνομα Trapdoor και ουσιαστικά είναι ένα Action/Puzzle game με πολλά στοιχεία Stealth. Ενδεχομένως το εξώφυλλο με τον χαριτωμένο εξωγήινο να οδηγήσει πολλούς από εσάς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν casual τίτλο. Ωστόσο, αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά θα δείτε στο έδαφος πίσω του μία μεγάλη κηλίδα αίματος η οποία είναι περισσότερο ενδεικτική του τι πραγματικά συμβαίνει στο παιχνίδι. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Άγνωστης Ταυτότητας Μικρός Εξωγήινος
Η εισαγωγή του παιχνιδιού θα γίνει μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή μας. Ο συμπαθής εξωγήινος ανασύρεται από μια ομάδα επιστημόνων μέσα από κάτι που μοιάζει με συντρίμμια του αεροσκάφους του και στη συνέχεια μεταφέρεται σε μια μυστική υποθαλάσσια βάση. Εκεί ο ήρωάς μας αποκτά το κωδικό όνομα Zero και υποβάλλεται σε μια σειρά από περίεργα πειράματα, τα οποία βιώνει όντας σε μία κατάσταση μερικής νάρκωσης.
Όμως ο Zero θα αρχίσει να ακούει μία φωνή που ανήκει σε κάποιον άλλο εξωγήινο του είδους του, η οποία του δίνει το έναυσμα να δραπετεύσει. Επίσης η φωνή τον καθοδηγεί και τον παροτρύνει να χρησιμοποιήσει και τις ιδιαίτερες δυνάμεις του. Κάπου εκεί παίρνετε τον μικρό Zero υπό τον έλεγχό σας, με σκοπό να τον καθοδηγήσετε προς την ελευθερία, μέσα από τα διάφορα επίπεδα της τεράστιας βάσης.
Η πρωτοτυπία στην ιστορία έγκειται προφανώς στο γεγονός ότι οι εχθροί σας είναι οι άνθρωποι και όχι οι εξωγήινοι, χωρίς ασφαλώς αυτό να είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί. Παρ’ όλα αυτά, το γενικό σκηνικό, η ατμόσφαιρα και το ύφος του παιχνιδιού κρίνονται πολύ ικανοποιητικά, αφού περιστρέφονται γύρω από ένα πάντα ενδιαφέρον και «ιντριγκαδόρικο» θέμα. Φυσικά το «ζουμί» της υπόθεσης είναι πως ο Zero δεν είναι τόσο αθώος όσο φαίνεται…
20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα
Ο Zero θα αρχίσει να περιφέρεται στο αφιλόξενο περιβάλλον της υποβρύχιας εγκατάστασης, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα σωρό παγίδες και εχθρούς. Αν και το Warp είναι ένα 3D game, η οπτική του είναι η κλασική 2D top-down camera που έχουν πολλά παρόμοια Action games.
To Puzzle στοιχείο είναι πολύ έντονο αφού θα πρέπει να αξιοποιείτε συνεχώς τις δυνάμεις του Zero για να ξεπερνάτε τα εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο σας και να προχωράτε. Πολλές φορές θα πρέπει να αλληλεπιδράσετε με στοιχεία του περιβάλλοντος, όπως διάφορα βαρέλια ή να βρείτε κάποιον διακόπτη. Άλλες φορές θα πρέπει να φτάσετε σε ένα σημείο φαινομενικά απρόσιτο ή να βρείτε τρόπο να περάσετε από έναν απροσπέλαστο ενεργειακό τοίχο. Γενικά οι γρίφοι παρουσιάζουν μια σχετική ποικιλία ενώ πολλοί από αυτούς είναι αρκετά διασκεδαστικοί.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου