Pandora’s Tower

Το Pandora’s Tower αποτελεί το τρίτο κατά σειρά σημαντικό JRPG που κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Wii, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα οχτώ μηνών. Η αρχή έγινε με το Xenoblade Chronicles της Monolith Soft και ακολούθησε το The Last Story της Mistwalker. Την ανάπτυξή του Pandora’s Tower ανέλαβε η Ganbarion, η οποία είναι πρωτάρα στο χώρο στων RPG. Η ιαπωνική εταιρία, έχει στο ενεργητικό της δύο δημιουργίες για την κονσόλα της Nintendo, τα One Piece: Unlimited Adventure και One Piece: Unlimited Cruise.
Στις 26 Μαΐου 2011, το Pandora’s Tower έφτασε στα ράφια των καταστημάτων της Ιαπωνίας. Αν και οι κριτικές που απέσπασε από τον τοπικό τύπο δεν ήταν οι καλύτερες, κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 20.000 κομμάτια την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του. Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει βγει στην Αμερική, αποτελώντας ένα από τα παιχνίδια (μαζί με το Xenoblade Chronicles και το The Last Story) τα οποία το Αμερικανικό κοινό ζητά επίμονα να γίνουν port στη χώρα τους, ξεκινώντας τον περασμένο Ιούνιο το κίνημα “Operation Rainfall”.
The Beast Inside
Το σενάριο εξελίσσεται γύρω από ένα ζευγάρι, τον Aeron και την Elena. Οι δύο πρωταγωνιστές ζουν σε ένα μυθικό βασίλειο ονόματι Elyria. Η νεαρή κοπέλα αναλαμβάνει να τραγουδήσει στο Harvest Festival, αλλά κατά τη διάρκειά της εορτής και ενώ βρίσκεται πάνω στη σκηνή, μεταμορφώνεται σε ένα αποτρόπαιο τέρας. Μετά το γεγονός αυτό, ο Aeron την βρίσκει λιπόθυμη σε ένα σοκάκι, ενώ έχει επιστρέψει ξανά στην ανθρώπινη μορφή της.
Την εμφάνισή της κάνει μια παράξενη έμπορος που ονομάζεται Mavda, η οποία εκμυστηρεύεται στον κεντρικό ήρωα, ότι η μεταμόρφωση της κοπέλας οφείλεται σε μια πανάρχαια κατάρα. Η Mavda προσφέρεται να βοηθήσει το νεαρό ζευγάρι και γι’ αυτό τους οδηγεί σε ένα καταφύγιο, το The Observatory. Πρόκειται για έναν μικρό πύργο, που βρίσκεται στα πέρατα του κόσμου, στην απαγορευμένη έρημη γη του Okanos.
Ο μόνος τρόπος για να λυθεί η κατάρα της Elena είναι να φάει τις καρδιές των τεράτων που κατοικούν στους Thirteen Towers. Αυτοί οι πύργοι, αιωρούνται πάνω από ένα τεράστιο χάσμα, το The Scar. Η νεαρή κοπέλα όμως δεν έχει αρκετό χρόνο στη διάθεσή της, γι’ αυτό ο Aeron πρέπει να σπεύσει και να ξεριζώσει τις καρδιές των πλασμάτων, πριν η σύντροφός του μεταμορφωθεί ξανά σε κτήνος.
Το Pandora’s Tower είναι ένα Action RPG, με αρκετά platform στοιχεία. Το σενάριο είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο και καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον σας αμείωτο μέχρι το τέλος. Πραγματικά απορήσαμε με το PEGI rating του, το οποίο το κατατάσσει σε μια κυκλοφορία κατάλληλη για ηλικίες άνω των 12 ετών. Όσο να’ ναι η θέα της πρωταγωνίστριας να καταβροχθίζει καρδιές, δεν είναι και το καλύτερο θέαμα για ένα παιδί του γυμνασίου.
Aeron Belmont
Καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού ελέγχετε τον Aeron, έναν πολεμιστή ο οποίος θυμίζει έντονα πρωταγωνιστή βγαλμένο από την σειρά Castlevania (η δημιουργία της Ganbarion έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Castlevania: Lament of Innocence της Konami). Είναι εξοπλισμένος με ένα σπαθί, το οποίο χρησιμοποιεί με αρκετά μεγάλη επιδεξιότητα. Παράλληλα, χειρίζεται την αλυσίδα Oraclos Chain.
Η πρώτη τοποθεσία που θα εξερευνήσετε ονομάζεται Treetop Tower. Μέσα σε αυτή θα παρακολουθήσετε διάφορα tutorials, τα οποία έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με τους μηχανισμούς της μάχης, αλλά και με το platform κομμάτι του τίτλου. Σκοπός του χαρακτήρα σας είναι να εξερευνήσει τους Thirteen Towers, συλλέγοντάς τις καρδιές των πλασμάτων που κατοικούν εκεί, ώστε να απαλλάξει την αγαπημένη του από την κατάρα που απειλεί να την μεταμορφώσει σε ένα δαιμονικό τέρας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου