Ridge Racer Unbounbed και μετωπική σύγκρουση

Η σειρά Ridge Racer της Namco είναι μία από τις αρχαιότερες στο χώρο των racing αφού κοντεύει να κλείσει σχεδόν τα 20 χρόνια παρουσίας. Από το ντεμπούτο του Ridge Racer 7 στο PlayStation 3 και στο διάστημα που ακολούθησε, η αλήθεια είναι ότι είχαμε χάσει τα χνάρια της, καθότι εμφανιζόταν αραιά και που σε φορητές κονσόλες και κινητά τηλέφωνα, χωρίς να σημειώσει αξιόλογη επιτυχία.
Τα χρόνια πέρασαν και το Ridge Racer επανεμφανίζεται στο PS3, ενώ παράλληλα κάνει επίσημο ντεμπούτο στο Xbox 360. Με βάση τα κριτήρια της σημερινής αγοράς, το σκηνικό έχει αλλάξει και πλέον μετά το Gran Turismo και το Forza Motorsport ακολουθεί το χάος. Η Namco είχε παρουσιάσει ένα αξιόλογο έργο με το Rige Racer 7 και πολλοί από εσάς ίσως περιμένατε μια ανάλογη συνέχεια. Όμως, με βάση τα όσα είδαμε σε E3 και Gamescom, η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική και απείχε κατά πολύ απ’ όσα είχαμε φανταστεί. Το τελικό αποτέλεσμα μας δικαίωσε σχεδόν απόλυτα.
Παρότι τα arcade games είναι ευπρόσδεκτα, η τεχνολογία εξελίσσεται και η Namco δεν δείχνει να την ακολουθεί, τουλάχιστον με τους ρυθμούς που είχε κάποτε. Η Φινλανδική Bugbear Entertainment των FlatOut και του τελευταίου Sega Rally, θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί η ιδανική developer για έναν τέτοιο τίτλο. Όμως, όπως αντίστοιχα αρκετά μεταγενέστερα games της είχαν έλλειψη βάθους και δεν εξελίχθηκαν, έτσι αντίστοιχα το Ridge Racer δείχνει αδυναμίες (ειδικά στον τομέα του gameplay) που σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητες σε έναν φανατικό του είδους.
Τα modes
Οι κούρσες του Ridge Racer λαμβάνουν χώρα στο Shatter Bay, εκεί όπου έχουν μαζευτεί οι “Unbounded”, ένα γκρουπ οδηγών που -όπως μαρτυράει κι η ονομασία τους- δρουν…ανεξέλεγκτοι και χωρίς όρια στους δρόμους της πόλης, διοργανώνοντας παράνομους αγώνες ταχύτητας. Το “Shatter Bay” είναι και το βασικό mode του παιχνιδιού, το οποίο περιλαμβάνει 144 κούρσες. Το δεύτερο mode
είναι το “The World” όπου μπορείτε να παίξετε online με άλλους παίκτες, είτε στις ήδη υπάρχουσες διαδρομές του παιχνιδιού, είτε δημιουργώντας δικές σας ή παίζοντας σε πόλεις άλλων χρηστών.
Τα 144 events του Shatter Bay χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες. Υπάρχουν οι κλασικές κούρσες, το drift attack που σας ζητάει να επιτύχετε συγκεκριμένο σκορ σε drift, το Time Attack όπου οδηγείτε μόνος ενάντια στο χρόνο και το Frag Attack όπου πρέπει να εξοντώσετε όσο το δυνατόν περισσότερους αντιπάλους.
Δυστυχώς για έναν ανεξήγητο λόγο, η Bugbear αποφάσισε να μην υποστηρίξει split-screen στα multiplayer modes, κάτι που είχαμε δει στο Ridge Racer 7. Αυτό είναι ότι πιο δυσάρεστο αν θέλετε να παίξετε με φίλο στην ίδια κονσόλα. Τουλάχιστον όμως θα αποζημιωθείτε στο θέμα διάρκειας, καθ’ ότι το Shatter Bay διαθέτει 144 events. Καθένα από αυτά διαρκεί γύρω στα 5 λεπτά, επομένως καλώς εχόντων των πραγμάτων έχουμε 12 ώρες gameplay, το οποίο αυξάνεται ανάλογα με τις αποτυχίες σας οι οποίες –όπως θα αναλύσουμε παρακάτω- δεν θα είναι λίγες.
Nitro και τσίτα γκάζια
Τα διαθέσιμα αυτοκίνητα του Ridge Racer: Unbounded έχουν ως συνήθως εικονικά ονόματα, καθ’ ότι η Namco δεν συνηθίζει να εξασφαλίζει συνεργασίες με τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίας. Σε κάθε αναμέτρηση είστε συνήθως έως και 12 οδηγοί και για να περάσετε μια κούρσα επιτυχώς θα πρέπει να τερματίσετε στις τρεις πρώτες θέσεις. Όσο κερδίζετε κούρσες τόσο αποκτάτε xp, ανεβαίνετε rank και ξεκλειδώνετε νέα οχήματα. Τα καλά χρηματικά έπαθλα και xp σας δίνονται εφόσον τερματίσετε επιτυχώς στις τρεις πρώτες θέσεις ενός αγώνα.
Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον μέσο gamer είναι ο χειρισμός του παιχνιδιού. Μπορεί η ανταπόκριση στις κινήσεις σας να είναι άριστη, όμως αυτό σπάνια ισχύει στις στροφές εκεί όπου πολύ απλά, ότι όχημα κι αν έχετε αυτό στρίβει…ελάχιστα! Αυτό θα σας αναγκάσει να στρίψετε πολύ πιο πριν και να χρησιμοποιήσετε drift (με το κουμπί Ο), κάτι που απαιτεί ιδιαίτερο συγχρονισμό. Όσο πιο πολύ χρησιμοποιείτε drift, τόσο πιο γρήγορα αυξάνει η μπάρα του nitro. Μόλις αυτή γεμίσει σας δίνονται 1-2 nitro για να τα χρησιμοποιήσετε και να διαλύσετε τους αντιπάλους σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου