Απήγαγαν τη γυναίκα που τον μεγάλωσε.

To πρώτο Shank ήταν ένα Platform/ Beat 'em up που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2010. Το παιχνίδι κατάφερε να ξεχωρίσει λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού του σε στυλ κόμικ και της βγαλμένης από b-movie «ενήλικης» αισθητικής του. Ωστόσο δέχτηκε ανάμεικτες κριτικές για ορισμένους βασικούς τομείς όπως ο χειρισμός ή το επαναλαμβανόμενο gameplay.
Αφού πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και έξι μήνες από τότε, η εταιρεία ανάπτυξης του εν λόγω παιχνιδιού Klei Entertainment μας φέρνει το δεύτερο μέρος με το απλό και λιτό όνομα Shank 2. Τα αντανακλαστικά των developers λειτούργησαν σωστά, καθώς φαίνεται πως έδωσαν βάση στα αρνητικά σχόλια που εισέπραξαν. Έτσι, στη νέα τους αυτή προσπάθεια, φιλοδοξούν να μας προσφέρουν ένα αναβαθμισμένο game, ιδιαίτερα στους τομείς που «πονούσε» ο προκάτοχός του.
Κάποτε στην Λατινική Αμερική
Για να καταλάβετε με λίγα λόγια την ατμόσφαιρα του Shank 2, σκεφτείτε το σαν μια εκδοχή σε κόμικς των ταινιών του Robert Rodriguez, χωρίς να αφαιρέσετε το παραμικρό από τη βία που περιέχουν. Ειδικά εάν φέρετε στο μυαλό σας φιλμ όπως το Desperado ή ακόμα περισσότερο το Machete (με πρωταγωνιστή τον…ομορφάντρα Danny Trejo) έχετε προσεγγίσει κατά πολύ την αισθητική που διακατέχει τον τίτλο. Φυσικά, όλο αυτό το cult σκηνικό και η «καφρίλα» έχουν μεταφερθεί δεξιοτεχνικά στο καλούπι ενός animated cartoon.
Πρωταγωνιστής μας είναι βεβαίως και πάλι ο Shank (ποιος άλλος;), ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Εκεί σκοπεύει να αναζητήσει την Linda, την γυναίκα που τον μεγάλωσε σε κάποιο ορφανοτροφείο της χώρας αυτής από την οποία ο ίδιος έφυγε πριν από πολλά χρόνια. Δυστυχώς όμως, φτάνοντας στον προορισμό του, θα ανακαλύψει ότι ο τόπος βρίσκεται εν μέσω έντονων πολιτικών αναταραχών.
Ο νεοεκλεγείς αρχηγός Magnus, αντί να βοηθήσει τη χώρα να απαλλαγεί από την μάστιγα των παράνομων καρτέλ, χρησιμοποίησε την εξουσία του για να αποκτήσει τον έλεγχό τους ο ίδιος. Όταν όμως ο στρατός του κάνει το λάθος να απαγάγει την Linda και να κάψει το ορφανοτροφείο, ο Shank δεν έχει άλλη επιλογή από το να σπεύσει να την σώσει και -γιατί όχι- να απελευθερώσει και τη χώρα, κατακρεουργώντας τις ορδές των εχθρών που θα βρει στον δρόμο του.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου