Στους αιθέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

1η Σεπτεμβρίου 1939. Η Γερμανία επιτίθεται στην Πολωνία. Με αυτή τους την πράξη οι Γερμανοί ξεκινούν και επίσημα πλέον τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας πόλεμος ο οποίος επί έξι συναπτά έτη επέφερε τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και πλουτοπαραγωγικούς πόρους στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι πάνω από 50 χώρες που έλαβαν μέρος στον καταστροφικό αυτό πόλεμο έπαιξαν τον δικό τους ρόλο, η καθεμία ξεχωριστά. Όπως ήταν φυσικό για εκείνη την εποχή, χώρες με μεγαλύτερη αεροπορική δύναμη επεδείκνυαν και περισσότερες επιτυχίες στις μεταξύ τους συγκρούσεις. Και σε αυτές ακριβώς είναι που εστιάζει η Ρωσικής καταγωγής προγραμματιστική εταιρεία Gaijin και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό.
Flight Simulator σε κονσόλα; Χα! Ας γελάσω.
Το Birds of Steel σίγουρα δεν απευθύνεται σε πολλούς. Δεν είναι το παιχνίδι το οποίο θέλει να εκθρονίσει το Call of Duty από την πρώτη θέση των gaming charts. Είναι ένας τίτλος ο οποίος δείχνει εξαρχής ότι είναι υλοποιημένος από μια προγραμματιστική ομάδα ποιοτικών fans των flight simulators. Προσπαθεί να σας κάνει να νιώσετε ότι χειρίζεστε ένα μαχητικό αεροσκάφος του ’40 ή του ’50 με την ίδια ακριβώς πιστότητα στο χειρισμό σαν να το πετάγατε τότε. Θα σας κινήσει το ενδιαφέρον για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη την εποχή, μέσα από ένα άψογα εκτελεσμένο και παράλληλα ιστορικά ακριβές κινηματογραφικό μοντάζ και μάλιστα υπό την αφήγηση του Stephen Fry.
Το gameplay του ξεφεύγει από την απλότητα των πρόσφατων combat flight simulators, αλλά από την άλλη αποφεύγει και την υπερβολική δράση των arcade. Προσπαθεί, με άλλα λόγια, να τοποθετηθεί κάπου στο ενδιάμεσο. Μπορεί να τα καταφέρει όμως να βρει την χρυσή τομή που θα ικανοποιήσει τον μέσο console gamer;



Κυρίως λόγω αλλαγής publisher, η Gaijin δεν κατάφερε να συνδέσει (τουλάχιστον όχι επίσημα) το Birds of Steel με το IL-2 Sturmovik: Birds of Prey, αν και σίγουρα το πρώτο αποτελεί πνευματικό διάδοχο του δεύτερου. Έτσι, ξεκινώντας από το βασικό mode του παιχνιδιού, το Historical Campaign (το οποίο είναι και το μόνο που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή άλλων παικτών), θα παρατηρήσετε ότι για ακόμη μια φορά, δεν υπάρχει κάποιο σενάριο ή κάποιος κεντρικός χαρακτήρας τον οποίο να χειρίζεστε αποκλειστικά. H δράση επικεντρώνεται στην ιστορική σκοπιά των γεγονότων, την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και πιο συγκεκριμένα εστιάζει στις συγκρούσεις μεταξύ Αμερικής και Ιαπωνίας την χρονική περίοδο 1941-1942.
Όχι άλλο καρβ..εε tutorial!
Πριν όμως ξεκινήσετε τις επικές σας αερομαχίες θα πρέπει, μέσω ενός tutorial, να υλοποιήσετε σωστά τις βασικές λειτουργίες του αεροσκάφους σας. Έτσι θα μάθετε πώς να το προσγειώνετε/απογειώνετε από το έδαφος αλλά και από αεροδιαδρόμους πολεμικών πλοίων, πώς ακριβώς να χρησιμοποιείτε τα πολυβόλα, να ελέγχετε την κάμερα ή να ρίχνετε τις βόμβες σας από ψηλά κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. Επίσης θα μάθετε ότι θα πρέπει να έχετε πάντα το νου σας στα όργανα που αναγράφουν το ύψος, την ταχύτητα και όλα τα συναφή, καθώς παίζουν καθοριστικότατο ρόλο στην επιβίωσή σας. Το κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι το συγκεκριμένο tutorial χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, τα οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να περάσετε επιτυχώς εάν θέλετε να προχωρήσετε στις υπόλοιπες αποστολές του πρώτου μέρους του Αμερικανικού campaign.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου