Top 10: Τα καλύτερα FPS όπλα

Το πρώτο Top 10 είναι γεγονός και ξεκινά με έναν...δυνατό πυροβολισμό! Αφού «ξεθάψαμε» παλιά αλλά και νεότερα αγαπημένα First-Person Shooters, παραθέτουμε τα 10 όπλα που κατά τη γνώμη μας έγραψαν με τον ένα ή το άλλο τρόπο τη δική τους ιστορία στο χώρο.
Τελικά καταλήξαμε στην συνειδητή απόφαση να αποφύγουμε να βάλουμε πραγματικά όπλα τα οποία προσομοιώνονται στα διάφορα games, καθώς θέλαμε να δώσουμε μια διάσταση που θα αφορά την φαντασία των προγραμματιστών και όχι το κατά πόσο μπορούν να αποδώσουν σωστά κάποια αληθινά χαρακτηριστικά. Ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη εάν δεν δείτε σε αυτό το αφιέρωμα όπλα όπως το G3 ή το M4A1. Ίσως όμως αποτελέσουν θέμα ενός μελλοντικού Top 10 που θα αφορά το κατά πόσο έχουν αποδοθεί πιστά στα διάφορα games.
Την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο Euro, η στήλη Best Of θα επιχειρήσει να καταγράψει τα δέκα καλύτερα football games ή κοινώς …ποδοσφαιράκια που έχουν εμφανιστεί σε οποιοδήποτε format. Όπως πάντα, από το συγκεκριμένο Top 10, καλείστε να επιλέξετε τα Top 5 μέσω ψηφοφορίας στο forum και στη συνέχεια θα προσθέτουμε στη λίστα άλλα 5 games ώστε να προκύψει η τελική δεκάδα. Μπορείτε να ψηφίσετε για το επόμενο Top 10 εδώ. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στην καρέκλα σας, αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει στο παρελθόν και απολαύστε!

10 - Auger Rifle
Πρώτη εμφάνιση: Resistance: Fall of Man (2006)
Insomniac Games, Sony Computer Entertainment

Το Auger Rifle είναι ένα από τα πιο εμβληματικά όπλα της σειράς παιχνιδιών Resistance και αποτελεί ένα πραγματικό πολυεργαλείο στα χέρια του έμπειρου παίκτη. Οι δυνατότητές του έθεσαν νέα δεδομένα στη χάραξη στρατηγικής μέσα σε μια μάχη και δικαίως θεωρείται ως ένα από τα πιο πρωτότυπα όπλα που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Κάποτε περιμένατε τον εχθρό να βγει από το σημείο πίσω από το όποιο καλύπτεται για να αρχίσει το «πιστολίδι». Πλέον με το Auger Rifle, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταθεί ανάμεσα στην κάννη του όπλου σας και τους αντιπάλους σας, καθώς η κάλυψή τους μετατρέπεται σε δικό σας πλεονέκτημα.
Το όπλο βάλλει ριπές ακτινοβολίας οι οποίες έχουν την ιδιότητα να διαπερνούν την ύλη των στερεών αντικειμένων. Σαν να μην έφτανε αυτό, κάθε φορά που διέρχονται μέσα από ένα σώμα αυξάνεται η ισχύς τους. Οι σκληρές επιφάνειες δεν επηρεάζονται από την δίοδο της ριπής, η οποία όμως διαλύει την οργανική ύλη. Επίσης το όπλο αυτό έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους εχθρούς που είναι κρυμμένοι πίσω από ένα αντικείμενο και δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, διαθέτοντας κάτι σαν ακτίνες X. Όπως αντιλαμβάνεστε, το να πετύχετε το κεφάλι ενός αντιπάλου που βρίσκεται πίσω από έναν τοίχο γίνεται πλέον βούτυρο στο ψωμί σας, αφού με το Auger θα διαπεράσετε το εμπόδιο σαν να μην ήταν ποτέ εκεί.



Πατώντας το secondary fire μπορείτε να κάνετε deploy μία μικρή ενεργειακή ασπίδα, αδιαπέραστη από όλα τα όπλα εκτός από το ίδιο το Auger. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αποκτήσετε την δική σας προσωπική κάλυψη και να «δώσετε πόνο» στους επίμονους εχθρούς. Με άλλα λόγια, και τι δεν κάνει το Auger Rifle, το οποίο συγκαταλέγεται άνετα στα κορυφαία όπλα των FPS της γενιάς του.

9 - Seeker Rifle
Πρώτη εμφάνιση: Singularity (2010)
Raven Software, Activision
Το Singularity δεν είναι καθόλου κακό παιχνίδι. Το αντίθετο μάλιστα, διαθέτει εξαιρετική πλοκή, «σφιχτό» gameplay και πολλά στοιχεία που μπορούν να συγκινήσουν τον απαιτητικό FPS gamer. Ωστόσο, ίσως να «χαντακώθηκε» από την …σκανδαλώδη σε πολλά σημεία ομοιότητά του, πρωτίστως με το Bioshock και εν συνεχεία με το Half-Life 2, αλλά και από τις χαμηλές του πωλήσεις. Όπως και να έχει, ο τομέας που εξετάζουμε σε αυτό το άρθρο είναι άλλος και το Singularity έχει την τύχη να διαθέτει μακράν ένα από τα πιο διασκεδαστικά όπλα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε παιχνίδι του είδους. Μιλάμε για το τρομερό Seeker Rifle.
Το Seeker Rifle είναι ένα extra όπλο το οποίο συναντάτε μόνο σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού και στο οποίο δεν έχετε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή. Οι σφαίρες του έχουν εμποτιστεί με το Element 99, το θαυματουργό φανταστικό στοιχείο που περιγράφει το σενάριο του Singularity, με αποτέλεσμα να εκρήγνυνται κατά την πρόσκρουση σκοτώνοντας ακαριαία σχεδόν κάθε στόχο.
Το χαρακτηριστικό όμως που το καθιστά απίστευτα διασκεδαστικό στη χρήση του είναι πως πατώντας το alternate fire παίρνετε τον έλεγχο του ίδιου του βλήματος. Ο χρόνος επιβραδύνει και καλείστε να οδηγήσετε τη σφαίρα στο περιβάλλον για να πετύχετε τον στόχο που επιθυμείτε. Η υλοποίηση της ιδέας αυτής στο Singularity έχει γίνει με τρόπο ιδανικό και σας δίνει τη δυνατότητα να κατευθύνετε εντυπωσιακά το βλήμα μέσα από οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο σας κατευθείαν στο κεφάλι (ή το χέρι, ή το πόδι κτλ.) του αντιπάλου που θα επιλέξετε. Ως αποτέλεσμα έχουμε κατά κάποιο τρόπο το απόλυτο sniper rifle το οποίο με ελάχιστο κόπο μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά ευστοχίας σας κατακόρυφα. Το Seeker Rifle είναι ένα από τα πλέον αποτελεσματικά και διασκεδαστικά όπλα που έχουμε δει, αλλά και τόσο άδικο για τους κακόμοιρους εχθρούς.

8 - Cerebral Bore
Πρώτη εμφάνιση: Turok 2: Seeds of Evil (1998)
Iguana Entertainment, Acclaim Entertainment




Το Cerebral Bore κερδίζει με το σπαθί του μια θέση στη λίστα μας καθώς αποτελεί ίσως το πιο διεστραμμένο όπλο που εμφανίστηκε στις οθόνες μας. Ενδεχομένως είναι λίγο αδικημένο καθώς η μεταφορά του Turok 2: Seeds of Evil στα PC δεν ήταν η ενδεδειγμένη, αλλά το παιχνίδι είναι ένα από τα καλύτερα του Nintendo 64. Μέσα στις αρκετές καινοτομίες που περιείχε ο εν λόγω τίτλος συγκαταλέγεται άνετα και το παρόν, ένα πραγματικά «άρρωστο» αλλά και πολύ ισχυρό όπλο που εξοντώνει με άκρως εντυπωσιακό τρόπο τους αντιπάλους σας.



Το Cerebral Bore διαθέτει διπλό σταυρό στόχευσης. Ο ένας κέρσορας στοχεύει το σημείο της οθόνης που σημαδεύετε, ενώ υπάρχει και ένας μικρότερος που κινείται πιο ελεύθερα εντοπίζοντας τους εγκεφάλους των αντιπάλων σας. Όταν τραβήξετε τη σκανδάλη, το όπλο εξαπολύει ένα φαινομενικά ακίνδυνο βλήμα το οποίο διαθέτει μερικούς μικρούς γάντζους, ένα τρυπάνι και έναν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό. Το μικρό αυτό αντικείμενο, αφού πλοηγηθεί αυτόματα για λίγο στον αέρα μέχρι να εντοπίσει το στόχο του, προσγειώνεται στο κεφάλι του εχθρού όπου και γαντζώνεται. Εκεί ξεκινά το μακάβριο έργο του, καθώς αρχίζει και «τρυπώνει» στο κρανίο που έχει σφηνωθεί εξαπολύοντας ένα σιντριβάνι από αίμα. Όταν ολοκληρωθεί το βάρβαρο αυτό …σκάψιμο ακολουθεί το μεγάλο φινάλε, όπου το βλήμα εκρήγνυται μαζί με τον εγκέφαλο του δύσμοιρου εχθρού που βρέθηκε στο διάβα σας. Το Cerebral Bore επανεμφανίστηκε στα επόμενα παιχνίδια της σειράς και σίγουρα είναι η επιτομή της «καφρίλας» όσον αφορά το οπλοστάσιο των FPS. ‘Nuff said…
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου