The Secret World: Η απόλυτη μάχη

Τον επόμενο μήνα πρόκειται να δούμε άλλο ένα παιχνίδι να μπαίνει στη μάχη των MMORPG. Ο λόγος για το “The Secret World”. Ο νέος τίτλος της Funcom, εταιρία που βρίσκεται πίσω από γνωστά MMORPG όπως τα Age of Conan: Hyborian Adventures και Anarchy Online αλλά και από τo Adventure Dreamfall: The Longest Journey. Σε τι διαφέρει όμως από τα άλλα παιχνίδια του είδους και ειδικά από αυτά που λαμβάνουν χώρα σε γνωστά σε μας περιβάλλοντα, όπως για παράδειγμα το World of Warcraft ή το Star Wars: The Old Republic;
Εντυπωσιακό σκηνικό
Ο κόσμος του The Secret World θυμίζει τη σειρά Supernatural. «Φανταστείτε ένα κόσμο όπου κάθε μυστική συνωμοσία, κάθε μύθος και θρύλος είναι αληθινός» ήταν οι πρώτοι χαρακτηρισμοί της Funcom για τον νέο της τίτλο. Τα γεγονότα αυτού του MMORPG λαμβάνουν χώρα σε έναν σύγχρονο κόσμο όπου θα βρεθείτε αντιμέτωποι με οποιοδήποτε υπερφυσικό ον μπορεί να κατεβάσει το μυαλό σας. Το περιβάλλον είναι τόσο σκοτεινό και ταιριάζει τόσο πολύ με το θέμα που πραγματικά σας καθηλώνει, ένα στοιχείο που απέτυχαν να ενσωματώσουν άλλα γνωστά MMORPG.
Μέσα σε αυτό τον κόσμο θα γίνετε μέλος μίας από τις τρεις διαφορετικές συνωμοσίες. Το ενδιαφέρον αυτού του συστήματος είναι ότι τα τρία αυτά διαφορετικά γκρουπ μας είναι γνωστά όχι μόνο σαν αστικοί μύθοι, αλλά και ως βασικοί εχθροί σε άλλα παιχνίδια. Τους Templars, οργανισμός που επιδιώκει την προστασία των αξιών και των παραδόσεων, τους συναντήσαμε στη σειρά Assassin’s Creed. Οι Illuminati, φατριά που ελέγχει την ροή των πληροφοριών ανά τον κόσμο, ήταν οι κύριοι εχθροί στο Deus Ex. Από την άλλη, η τρίτη και τελευταία ομάδα, οι Dragons, είναι μάστορες στις δολοπλοκίες και στη δημιουργία χάους και μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να τους παρομοιάσουμε με την Κινέζικη μαφίa..
Απόλυτη ελευθερία
Ξεχάστε ότι ξέρατε από τα υπόλοιπα MMORPG. Στο “The Secret World” δεν υπάρχουν προκαθορισμένα classes, αλλά φτιάχνετε τον χαρακτήρα σας όπως επιθυμείτε. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό σύστημα με levels, εδώ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ξεκλειδώνετε skills από τρεις διαφορετικές κατηγορίες, την melee που επικεντρώνεται στις κοντινές επιθέσεις με όπλα όπως σπαθιά και σφυριά, την magic για χρήση μαγικών και την ranged που σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε όπλα όπως πιστόλια και καραμπίνες. Μπορείτε να ξεκλειδώσετε όσα skills θέλετε, αλλά κάθε δεδομένη στιγμή θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο 14 από αυτά, επτά από τα οποία θα είναι passive και τα υπόλοιπα active. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε όσα classes θέλετε, ενώ μπορείτε και να τα εναλλάσσετε μεταξύ τους οποιαδήποτε στιγμή, ακόμη και στη διάρκεια της μάχης.
Η εμφάνιση του χαρακτήρα σας θα είναι επίσης μοναδική. Η ενδυμασία σας δεν είναι αποτέλεσμα απόκτησης εξοπλισμού που κερδίσατε αλλά «στιλιστικής» επιλογής. Τα στατιστικά σας θα επηρεάζονται μόνο από τα όπλα σας, οπότε έχετε όλη την ελευθερία να ντυθείτε όπως τραβάει η όρεξή σας. Ο ρουχισμός κατά την δημιουργία του χαρακτήρα σας θα είναι περιορισμένος αλλά μπορείτε να αποκτήσετε επιπλέον εξοπλισμό, αγοράζοντάς τον μέσα στο παιχνίδι από διάφορους NPCs ή ως αμοιβή από τα quests. Με αυτό τον τρόπο εξαλείφεται η ομοιομορφία των χαρακτήρων που συναντάμε σε άλλα MMORPG και θα είναι δύσκολο να συναντήσετε κάποιον που θα σας μοιάζει.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου