Starhawk -Ο σερίφης του διαστήματος

Το Starhawk είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ της νεοσύστατης LightBox Interactive (αποτελείται από πρώην μέλη της Incognito Entertainment, η οποία ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξή του Twisted Metal: Black) και της Santa Monica Studios. Να προσθέσουμε εδώ ότι οι developers των δυο εταιριών είχαν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν και στην κυκλοφορία του Warhawk.
Αξίζει ν' αναφέρουμε ότι η LightBox εργάστηκε πυρετωδώς από το 2009 για τον νέο αυτό τίτλο, θέλοντας να προσφέρει ένα όσο το δυνατόν βελτιωμένο sequel. Παράλληλα, έδωσε μεγάλη σημασία και στο feedback των παιχτών που έλαβαν μέρος στο beta testing που διεξήχθη σε δύο σκέλη. Ένα private τον περασμένο Νοέμβριο και ένα open πριν από τέσσερις μήνες. Το στοίχημα που καλείται τώρα να κερδίσει η αμερικάνικη εταιρία αφορά το single-player κομμάτι, το οποίο έλαμψε δια της απουσίας του από τον προκάτοχό του.
Energy Rush
Όπως προαναφέραμε, το Starhawk αποτελεί ένα ιδιόμορφο κράμα μεταξύ Third-Person Shooter και Vehicle Combat, το οποίο όμως περιλαμβάνει και στοιχεία Real-Time Strategy. Το σενάριο εκτυλίσσεται στο διάστημα, με εμφανείς όμως παραλληλισμούς στην αμερικάνικη άγρια δύση. Το κυνήγι του χρυσού, γνωστό και ως Gold Rush στα μέσα του 18ου αιώνα, δίνει την θέση του στην εξόρυξη μιας μορφής ενέργειας, της Rift Energy.
Πλανήτες που ως τώρα ήταν έρημοι, κατακλύζονται από αποίκους, τους Rifters, που έχουν ως μοναδικό στόχο να εκμεταλλευτούν τα ενεργειακά κοιτάσματα. Ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε πως ορισμένοι από τους εργάτες άρχισαν να μεταμορφώνονται από την επαφή τους με την Rift Energy. Οι μεταλλαγμένοι άποικοι που ονομάζονται Outcasts, άρχισαν να καταστρέφουν το ένα μετά το άλλο τα ενεργειακά ορυχεία, τρομοκρατώντας και σκοτώνοντας αδιακρίτως τον άμαχο πληθυσμό.
Σε μια βίαιη επίθεση των μεταλλαγμένων στη φάρμα των αδερφών Graves, o Logan, ο μεγαλύτερος από τους δύο αδερφούς, μεταμορφώνεται σε Outcast ύστερα από την έκθεσή του στην Rift Energy. Ο μικρός αδερφός του Emmett, εκτίθεται και αυτός στην ενέργεια, αλλά καταφέρνει να παραμείνει άνθρωπος χάρη σε μια συσκευή που του εγκαθιστά στη ραχοκοκαλιά του ο αγαπημένος του φίλος Sydney Cutter.
Το σενάριο χωρίς να είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο, είναι αρκετά καλογραμμένο, με τους εμφανείς western παραλληλισμούς να σας προσδίδουν ένα αίσθημα οικειότητας. Το όλο setting είναι πιθανό να θυμίσει αμυδρά στους παλιότερους την anime σειρά BraveStarr της Filmation.
Εmmett Graves
Καθ' όλη την διάρκειά του Single-Player mode ελέγχετε τον Emmett Graves, ο οποίος παρέα με τον Sydney Cutter αποφασίζει να εξολοθρεύσει την απειλή των Outcasts και να μάθει περισσότερα για την τύχη του αδερφού του. Ο αρχικός σας εξοπλισμός περιλαμβάνει μια σύγχρονη έκδοσή του κλασικού εξάσφαιρου, άλλα πολύ σύντομα θα αποκτήσετε αρκετά ακόμα όπλα.



Παράλληλα, θα χρειαστεί να πιλοτάρετε ένα mech που μπορεί να μεταμορφώνεται σε ένα ευκίνητο πολεμικό αεροσκάφος. Η σημαντικότερη ίσως δυνατότητά του ήρωά σας, είναι να “καλεί” στο πεδίο της μάχης διάφορα κτίρια όπως τείχη, φυλάκια και πυργίσκους εξοπλισμένους με πολυβόλα ή laser, που πέφτουν στην κυριολεξία ουρανοκατέβατα μόλις δίνετε την εντολή κατασκευής τους.
Διαθέσιμα modes
Όπως προαναφέραμε, το Starhawk περιλαμβάνει τρία modes. Το single-player mode, το multiplayer mode και το co-op mode. To single-player χωρίζεται σε έξι chapters, ενώ υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας: easy, normal, hard και mercenary. Η ροή του παιχνιδιού είναι γραμμική, καθώς σε κάθε chapter αναλαμβάνετε συγκεκριμένες αποστολές. To μοντέλο χειρισμού είναι ακριβές και λειτουργικό και όσοι έχετε παίξει κάποιο Third-Person Shooter, είτε αυτό λέγεται Gears of War, είτε το πρόσφατο Max Payne 3, θα εξοικειωθείτε πολύ σύντομα μαζί του.
Το multiplayer κομμάτι έχει τέσσερα διαθέσιμα modes, τα capture the flag, zones, deathmatch και team deathmatch τα οποία θα αναλύσουμε εκτενέστερα παρακάτω. Το πρώτο αρνητικό στοιχείο που εντοπίσαμε είναι ότι το tutorial είναι ελλιπές σε ορισμένα σημεία, κάτι που σίγουρα θα δυσκολέψει τους αρχάριους παίχτες στο να εξοικειωθούν με τους μηχανισμούς του παιχνιδιού.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου