Top 10: Τα καλύτερα football games

Τα 10 κορυφαία ποδοσφαιράκια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα!
Ο «βασιλιάς» των σπορ είναι ταυτόχρονα και ο «βασιλιάς» των video games, τουλάχιστον στη χώρα μας. Είναι το είδος παιχνιδιού που τα τελευταία χρόνια κατάφερε να μαζέψει παρέες (ακόμη και από ανθρώπους που δεν ασχολούνται με games) για τουρνουά μέχρι τελικής πτώσης, έβαλε φίλους να τσακωθούν για το «μούφα γκολ που μπήκε», έγινε μέχρι και τραγούδι (Πίνω Μπάφους και παίζω Pro), αλλά και τρόπος ζωής. Όταν η κουβέντα πάει στην κόντρα μεταξύ των δύο «μεγάλων», κοινώς του Pro Evolution Soccer και του Fifa, οι συζητήσεις «φουντώνουν» με την κάθε πλευρά να υποστηρίζει σθεναρά το αγαπημένο της game.
Παρόλο που πλέον υπάρχει μονοπώλιο των δύο παραπάνω games, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις εποχές που υπήρχαν πολλά «ποδοσφαιράκια» τα οποία μας χάρισαν επίσης στιγμές συγκίνησης και προκάλεσαν ανάλογο εθισμό. Από τις πρώτες οικιακές κονσόλες μέχρι τις αίθουσες των coin-op, η «στρόγγυλη θεά» πάντα κατάφερνε να μας ενθουσιάζει και να μας…πωρώνει! Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, το Top 10 αυτής της εβδομάδας θα επιχειρήσει να καταγράψει τα 10 καλύτερα football games τόσο μέσα από τις δύο κραταιές σειρές, όσο και από άλλους τίτλους που για διάφορους λόγους έμειναν στην ιστορία.

Την επόμενη εβδομάδα η στήλη Best Of θα ασχοληθεί με «χάρτινους» ήρωες! Με άλλα λόγια, το ερχόμενο Top 10 θα αφορά τα 10 καλύτερα games που έχουν βασιστεί σε χαρακτήρες ή στο σύμπαν κάποιου αντίστοιχου κόμικ. Όπως πάντα, από το συγκεκριμένο Top 10, καλείστε να επιλέξετε τα Top 5 μέσω ψηφοφορίας στο forum και στη συνέχεια θα προσθέτουμε στη λίστα άλλα 5 games ώστε να προκύψει η τελική δεκάδα. Μπορείτε να ψηφίσετε για το επόμενο Top 10 εδώ. Προς το παρόν, βάλτε στην τηλεόραση να παίζει Euro, βγάλτε τα άλμπουμ με τα χαρτάκια της Panini από το πατάρι και απολαύστε μια διαφορετική…ποδοσφαιρική ανασκόπηση!

10: Fifa 2004 (2003)
EA Canada, Electronic Arts
PC, GameCube, PS, PS 2, Xbox, Game Boy Advance



Την εποχή που το Pro Evolution Soccer φαινόταν να κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος, οι fans του Fifa φαίνονταν πάντα προσηλωμένοι σε αυτά που προσέφερε το αγαπημένο τους παιχνίδι, καθώς προσπαθούσε κάθε χρόνο να βελτιωθεί. Η EA sports ήταν φανερό πως «ψαχνόταν», αφού είχε προχωρήσει σε ανανέωση του gameplay την προηγούμενη χρονιά και με το Fifa Football 2004 κατάφερε να βελτιώσει πολλούς τομείς του προκάτοχού του.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Fifa Football 2004 ήταν το πολύ πλούσιο περιεχόμενό του. Για μια ακόμη χρονιά ο αριθμός των ομάδων και τα αληθινά ονόματα των παικτών ήταν το μεγάλου του ατού, ενώ για πρώτη φορά είχαμε την προσθήκη των χαμηλότερων κατηγοριών των μεγάλων πρωταθλημάτων. Έτσι, μπορούσατε να «ανεβάσετε» την αγαπημένη σας ομάδα από τα…αλώνια στα σαλόνια των πρωτοκλασάτων leagues, ένα στοιχείο που προϋπήρχε αλλά όχι με την ρεαλιστική δομή του Fifa Football 2004.
Η προσπάθεια να εμπλουτιστεί το gameplay εδώ εκφράστηκε μέσω του «off the ball», ένα χαρακτηριστικό που επέτρεπε τον ταυτόχρονο έλεγχο δύο παικτών, αυτού με τη μπάλα και ενός συμπαίκτη του. Επίσης έκανε την εμφάνισή του το «Football Fusion» με το οποίο μπορούσατε να παίξετε τα παιχνίδια του Total Club Manager 2004. Η ποικιλία που προσέφερε το παιχνίδι και το πλούσιο περιεχόμενό του σίγουρα ήταν στοιχεία που κράτησαν τον πυρήνα των οπαδών του σε μια περίοδο ενδοσκόπησης για τη σειρά της EA sports. Το Fifa πέρασε μια μακρά φάση «ωρίμανσης» για να καταλήξει να είναι το κορυφαίο σήμερα ποδοσφαιράκι και οι fans του ήταν πάντα εκεί, όπως και το 2004, φωνάζοντας στους υπόλοιπους το γνωστό ποδοσφαιρικό σύνθημα: «Όσο μας πληγώνεις, τόσο μας πωρώνεις!»
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου