Diablo 3: Starting Tips

Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Το Diablo 3 κυκλοφορεί εδώ και ένα μήνα και ήδη μπορεί να χαρακτηριστεί cult, αφού έχει σημειώσει εκατομμύρια πωλήσεις και πάρα τα αμέτρητα bugs του η πλειοψηφία των παιχτών το έχει λατρέψει. Στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα που έφτασε στα καταστήματα εξαφανίστηκε σε χρόνο dt, η συλλεκτική έκδοση έγινε ανάρπαστη με σημαντική μερίδα κόσμου να ξοδεύει πάνω από 150 ευρώ για να την αποκτήσει και γενικώς η μανία με το νέο Diablo φαίνεται ότι έχει χτυπήσει για τα καλά τη χώρα μας.
Όσοι είχαν ασχοληθεί εκτενώς με το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς αναμφίβολα τέθηκαν προ εκπλήξεως όταν παρατήρησαν πως υπάρχουν ελάχιστα κοινά στοιχεία μεταξύ του Diablo 3 και του προκατόχου του. Το GameWorld αναλαμβάνει να σας παρουσιάσει όλες τις νέες αλλαγές που υπάρχουν στο gameplay, αλλά και μια παρουσίαση του πρώτου Act ώστε να θέσετε σωστά τις βάσεις του χαρακτήρα σας για να επιβιώσετε στα παρακάτω Acts, αλλά και στα περαιτέρω μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας.
Classes
Οι διαθέσιμες classes είναι οι Barbarian, Demon Hunter, Monk, Witch Doctor και Wizard. Ο Barbarian είναι η μόνη class που επιστρέφει από το Diablo 2, αν και ο Wizard είναι πολύ κοντά στην Sorceress. O Demon Hunter έρχεται να καλύψει το κενό που άφησε πίσω της η Amazon και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πρόκειται για εναν χαρακτήρα που χρησιμοποιεί ως επί τω πλείστον ranged όπλα. Ο Monk αποτελεί ένα υβρίδιο μεταξύ Paladin και Assasin και αν μη τι άλλο πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ενδιαφέρον μαχητή. Όσοι νοσταλγείτε ήδη τον Necromancer είναι πιθανό να βρείτε παρηγοριά στον Witch Doctor, o οποίος χρησιμοποιεί παρόμοιες τεχνικές.
Η επιλογή του χαρακτήρα σας εξαρτάται αφενός από τα γούστα σας αλλά και από αρκετούς ακόμα παράγοντες. Σημαντικό είναι ν' αποφασίσετε από την αρχή αν έχετε σκοπό να παίξετε solo ή σε party. Στην πρώτη περίπτωση κάποιες classes όπως ο Wizard, είναι αδύνατον να επιβιώσουν στα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας. Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τα attribute points (strength, dexterity, vitality, intelligence) στο χαρακτήρα σας όπως επιθυμείτε, σε αντίθεση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Αυτό απλοποιεί κάπως την κατάσταση, αλλά όπως είναι αυτονόητο δεν υπάρχει ελευθερία στο να πειραματιστείτε με διαφορετικά builds του μαχητή σας.

Skills
Οι διαφορές μεταξύ των δυο παιχνιδιών δεν σταματάνε εδώ, καθώς πολύ σύντομα θα παρατηρήσετε ότι το skill tree έχει απλοποιηθεί και ουσιαστικά κάθε φορά που ανεβαίνετε level ξεκλειδώνει ένα συγκεκριμένο skill. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε ενεργά μέχρι έξι skills τα οποία ενεργοποιούνται με τα κουμπιά ένα ως τέσσερα στο πληκτρολόγιό σας, με δεξί click ή με αριστερό click του mouse σας. Το νέο skill tree ίσως απογοητεύσει αρκετούς, άλλα με αυτό το τρόπο το κάθε level που αποκτάτε έχει ξεχωριστή σημασία γιατί αναβαθμίζεται άμεσα ο χαρακτήρας σας δίνοντάς σας έτσι ένα αίσθημα ικανοποίησης.
Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε το Elective Mode από τα options. Με αυτό το τρόπο θα μπορείτε να κάνετε assign τα skills σας στα διάφορα hotkeys όπως επιθυμείτε. Επιπλέον, καλό είναι να ενεργοποιήσετε και το Advanced Tooltips για να έχετε καλύτερη ανάλυση στο τι ακριβώς κάνει το κάθε skill.
Από το δεύτερο κιόλας level θα παρατηρήσετε ότι το δεξί click που χρησιμοποιείτε αρχικά για να επιτεθείτε με το όπλο σας, αντικαθίσταται με ένα νέο skill. Η εύλογη απορία είναι "δεν θα χρησιμοποιώ το όπλο μου"; Η απάντηση είναι "Όχι", όσο και αν φαίνεται περίεργο. Η επόμενη ερώτηση που ακολουθεί είναι "Ποιο το νόημα τότε να είμαι εξοπλισμένος;" Πολύ απλά, η ζημία που προκαλείτε με κάθε σας skill βασίζεται στο damage που κάνει τ' όπλο σας. Αυτονόητα λοιπόν, όσο πιο καταστροφικό είναι τ' όπλο σας, τόσο μεγαλύτερο damage θα κάνουν τα skill σας.
Blacksmith
Το πιο σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην σπαταλήσετε το gold σας άσκοπα. Για παράδειγμα όταν αποκτήσετε πρόσβαση στο blacksmith μην διανοηθείτε να ξοδέψετε αμέσως τα χρήματά σας για να τον κάνετε level up. Γενικά, τα μαγικά αντικείμενα που βρίσκετε μπορείτε είτε να τα πουλήσετε ή να τα δώσετε στο σιδηρουργό και αυτός θα σας προμηθεύσει με διάφορα υλικά από τα οποία θα μπορείτε να συνθέσετε νέα items. Το μυστικό είναι να βρείτε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στις τρεις επιλογές (level up, πώληση στο Auction House και salvage) ώστε και να έχετε πάντα επαρκή αποθέματα gold, αλλά και να αποκτήσετε πρόσβαση σε ισχυρότερο εξοπλισμό.



Για παράδειγμα, αν ένα μαγικό αντικείμενο πιάνει χαμηλή τιμή στους vendors τότε καλό θα είναι να το κάνετε salvage στον blacksmith ώστε ν' αποκτήσετε προμήθειες για να κάνετε craft κάποιο αξιοπρεπέστερο item. Το gold είναι πια πολύτιμο και πρέπει να μάθετε από την αρχή να μην το ξοδεύετε άσκοπα, καθότι η λογική του Diablo 2 που μαζεύατε gold μόνο και μόνο για να κάνετε gamble σε αντικείμενα έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Achievements
Ένα νέο στοιχείο που κάνει την εμφάνισή του στο τρίτο μέρος της σειράς είναι η ύπαρξη των achievements. Παράλληλα, κάθε φορά που ικανοποιείτε τις συνθήκες τους ανταμείβεστε με xp. Οι τελειομανείς αναμφίβολα θα θέλουν να τα κερδίσουν όλα, αλλά η αλήθειά είναι πως ο χρόνος που απαιτείται είναι σοφότερο να ξοδευτεί κάνοντας farming. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα achievement που σας δίνει xp εάν καταστρέψετε συγκεκριμένο αριθμό από αντικείμενα μέσα σ' ένα dungeon. Το όφελος όμως που θα αποκομίσετε είναι πολύ μικρό οπότε δεν αξίζει ν' ασχοληθείτε.
Αντίθετα, υπάρχουν ορισμένα βιβλία τα οποία αν διαβάσετε αποκτάτε κάποιο μικρό ποσό εμπειρίας αλλά μαθαίνετε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το κόσμο του Diablo. Αν επιθυμείτε λοιπόν να έχετε μια όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη RPG εμπειρία και όχι απλά να επικεντρωθείτε στο Action στοιχείο του τίτλου, θα σας προτείναμε να τα αναζητήσετε.

Act I
Ο βαθμός δυσκολίας του πρώτου act είναι χαμηλός. Υπάρχει βεβαία πάντα η περίπτωση (αν και σπάνια) να εμφανιστεί κάποιο elite mob που να σας δυσκολέψει. Γενικά όποιον από τους πέντε χαρακτήρες να επιλέξετε, ακόμα κι αν είστε αρχάριοι (υπάρχει κανείς άραγε που δεν έχει παίξει ποτέ Diablo;) είναι σχεδόν σίγουρο πως δύσκολα θα πεθάνετε. Ένα στοιχείο που επιστρέφει από το πρώτο μέρος της σειράς είναι η ύπαρξη ορισμένων τυχαίων αποστολών που ονομάζονται events. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αρκετά playthroughs του κάθε act ώστε να τα δείτε όλα, κάτι που δεν συνέβαινε στο πρωτότυπο Diablo.
Η διάρκεια του Act I κυμαίνεται στις δυο ώρες και από τα πρώτα κιόλας λεπτά θα βρεθείτε στο γνώριμο περιβάλλον του Tristram. O Deckard Kain δεν θα μπορούσε να λείπει και η χαρακτηριστική φωνή του προκαλεί ακόμα ρίγη συγκίνησης και νοσταλγίας. Ένα παλιό boss επιστρέφει επίσης κι αναφερόμαστε στον απέθαντο King Leoric, αν κι αυτή τη φορά μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του και για ποιο λόγο έχασε την ανθρώπινη φύση του.
Αντί επιλόγου
Πάρα τους τόνους αρνητικού feedback που έχει δεχθεί, το Diablo 3 είναι μια ξεχωριστή δημιουργία και αναμφίβολα για μια μεγάλη μερίδα του κόσμου κάλως ή κακώς αποτελεί τρόπο ζωής. Εμεις σας παρουσιάσαμε περιεκτικά κάποια στοιχεία ώστε η γνωριμία σας με το νέο πόνημα της Blizzard να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Θα κλείσουμε με δυο ακόμα προτάσεις που απευθύνονται ως επί των πλείστον στους σκληροπυρηνικούς παίχτες.
Εάν αποφασίσετε λοιπόν να..."καείτε" στο Diablo 3 καλό θα είναι να προμηθευτείτε κάποιο gaming mouse που θα κάνει αναμφισβήτητα τη ζωή σας πιο εύκολη. Στο δικό μας playthrough δοκιμάσαμε το Razer Naga Epic και το Razer Naga Hex, με νικητή ν' ανακηρύσσεται το δεύτερο, καθώς τα έξι προγραμματιζόμενα πλήκτρα που διαθέτει είναι υπεραρκετά. Αν κάνετε assign σε αυτά τα τέσσερα skills του πληκτρολογίου (τις θέσεις 1-4 δηλαδή) και τα hotkeys του healing potion και του town portal, θα έχετε τπμ απόλυτο έλεγχο του χαρακτήρα σας ανά πάσα στιγμή. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι με ένα συμβατικό mouse και τα hotkeys 1-4 θα έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα. Απλά σίγουρα η παραπάνω επένδυση θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη αργότερα, όταν η Blizzard θα λανσάρει το PvP.
Σημαντικό θα είναι επίσης να προμηθευτείτε το Battle.Net Authenticator. Κάθε φορά που κάνετε login στους servers της Blizzard με την συγκεκριμένη συσκευή σας παρέχεται ένας ακόμα κωδικός τον οποιο θα πρέπει να εισάγετε μαζί με το κανονικό σας password. Επειδή τα κρούσματα υποκλοπών είναι ήδη πολλά και είμαστε σίγουροι πως δεν θα θέλετε να δείτε κάποια στιγμή το χαρακτήρα σας γυμνό και...απαλλαγμένο από τo gold, το κόστος των 9.99 ευρώ που απαιτείται για την απόκτηση της συσκευής ακούγεται λογικό.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου