Ε3 KAI OI ANAΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Η Electronic Εntertainment Expo (Ε3), είναι το μεγαλύτερο gaming γεγονός παγκοσμίως. Ξεκίνησε το 1995 στο Λος Άντζελες και από εκείνη την χρονιά θεωρείται ως μία από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις στην ιστορία της βιομηχανίας. Στο τότε ξεκίνημά της κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 80.000 παρευρισκόμενους. Η αντίστοιχη ευρωπαϊκή Gamescom μπορεί να συγκεντρώσει μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου (πάνω από 250.000 επισκέπτες), όμως υστερεί στις αποκαλύψεις, οι οποίες γίνονται κατά κύριο λόγο σε Αμερικάνικο έδαφος.
Aπ' το '95 μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο οι μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο event και «ανοίγουν» τα χαρτιά τους, αποκαλύπτοντας νέους τίτλους υπό ανάπτυξη, πληροφορίες για νέες κονσόλες ή περιφερειακά, μειώσεις τιμών αλλά και πολλές ακόμη εκπλήξεις. Φέτος, το μέγεθος των συμμετοχών είναι μεγάλο και φυσικά αναμένεται να μάθουμε πολλές νέες πληροφορίες για τα αγαπημένα μας games. Πριν όμως πούμε κάποια πράγματα για την φετινή Ε3, καλό θα είναι να μιλήσουμε για τον σκοπό της ως event.
Αξίζει να το δεις;
Όλοι λίγο ή πολύ έχουμε πει «Αν είχα λεφτά θα πήγαινα στην Ε3». Αξίζει όμως να δώσει κάποιος περίπου 1.200-1.500 ευρώ (αεροπορικά και διαμονή) για να δει κάποια τρέιλερ και demos σε μεγάλη οθόνη και να δοκιμάσει πρώτος όλες τις νέες κυκλοφορίες; Γιατί ουσιαστικά, περί αυτού πρόκειται. Άντε να αξίζουν λίγο τα booth babes και οι μασκότ.
Πέρα από αυτά, μήπως η Ε3 είναι απλά μια μεγάλη διαφήμιση που θέλει να αναδείξει το καλύτερο προϊόν; Τα σχόλια επί του θέματος είναι δικά σας. Ας τα αφήσουμε όμως αυτά και ας πάμε σε κάτι που έχουμε όλοι κοινό. Το ενδιαφέρον για τα games. Στον τομέα αυτό μπορούν να ειπωθούν πολλά, εμείς ωστόσο θα μιλήσουμε για τα παιχνίδια που αναμένεται να συναρπάσουν περισσότερο στην Ε3, καθώς και για το τι άλλο περιμένουμε να δούμε στις συνεντεύξεις τύπου των εταιρειών.
Pre-E3
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πριν τις συνεντεύξεις τύπου των μεγάλων εταιρειών, σειρά είχαν «μικρότερες» εταιρείες, που παρουσίασαν τους υπο ανάπτυξη τίτλους τους. Εκεί μπορούμε να πούμε πως τα μάτια του κόσμου έκλεψε η Square Enix, δίνοντας νέα τρέιλερ για το Hitman: Absolution, το Sleeping Dogs, το Tomb Raider κ.ά. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Konami τράβηξε επίσης πολύ κόσμο παρουσιάζοντας ένα νέο τρέιλερ για το Metal Gear Rising: Revengeance, αλλά και δίνοντας στην δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ για το Castlevania: Lords of Shadow 2, καθώς και ένα teaser για το Castlevania: Mirror of Fate.
Microsoft
Η Microsoft είναι η πρώτη από τις πέντε «μεγάλες» εταιρείες που θα μας παρουσιάσει τα νέα της σχέδια σήμερα στις 19.30 ώρα Ελλάδος, ανοίγοντας και επίσημα την Ε3 2012. Θα έχετε την δυνατότητα να την παρακολουθήσετε εκτός άλλων και μέσω του Xbox Live. Τα παιχνίδια που έχει επίσημα ανακοινώσει πως θα μας δείξει είναι το Halo 4 και το Gears of War: Judgement, βάζοντάς μας στην υποψία ότι θα προσπαθήσει να κερδίσει τον κόσμο με κάτι άλλο, όπως είναι για παράδειγμα το Call of Duty: Black Ops 2 της Activision που τόσο έχουν αγαπήσει οι κάτοχοι του Xbox 360.
Electronic Arts
Η ΕΑ φέτος μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο σκληρή από τις υπόλοιπες στο θέμα των games, αφού στα σκαριά της έχει πολλούς ανανεομένους τίτλους, μεταξύ των οποίων το Dead Space 3 αλλά και το πολυπόθητο Need for Speed: Most Wanted. Σίγουρα όμως ξεχωρίζουν περισσότερο το Crysis 3, Medal of Honor: Warfighter και το FIFA Soccer 13, ενώ να θυμίσουμε πως θα παρουσιαστούν δύο ακόμα DLC για το Battlefield 3. Μπορείτε να δείτε όλα τα games της EA στην Ε3 εδώ.
Ubisoft
Η Ubisoft φαίνεται να μένει σταθερή στις παραδόσεις της, αφού και φέτος θα παρουσιάσει το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του Assassin’s Creed. Πέρυσι είχε παρουσιαστεί ένα demo για το Revelations, οπότε δεν είναι απίθανο να γίνει κάτι αντίστοιχο και φέτος, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Connor και το Assassin's Creed 3. Εξίσου δυνατός τίτλος για την γαλλική εταιρεία είναι το Far Cry 3, από το οποίο σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε ένα νέο τρέιλερ με στοιχεία από το gameplay. Για τους πιο «ψαγμένους», θα υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσετε το Rocksmith, ενώ από την παρουσίαση δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Rayman με το νέο Rayman Legends που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Wii U. Όσοι επιθυμείτε, θα μπορέσετε να δείτε την συνέντευξη σε live streaming μέσω του youtube.
Sony
Πολλά είναι και τα νέα της Sony που αναμένονται με ενδιαφέρον. Από τα games της ξεχωρίζει το The Last of Us, το God of War: Ascension, το Beyond της Quantic Dream και το Soul Sacrifice για το PS Vita, ενώ περιμένουμε περισσότερα νέα για το Sly Cooper: Thieves in Time. Για την φορητή κονσόλα της Sony αναμένουμε επίσης τα νέα Call of Duty, Little Big Planet, Little Big Planet Karting και Killzone. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα το συγκεντρώσει η Sony αν πραγματοποιήσει μείωση τιμής και στο PS Vita, ώστε να αυξήσει τις (ήδη χαμηλές) πωλήσεις του. Η υποστήριξη παλαιότερων τίτλων του PS One που αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα, θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον. Θα μπορούσε –γιατί όχι- να ακολουθήσει και το PS2, καθ’ ότι το PS Vita έχει και με το παραπάνω τις προδιαγραφές για να «τρέξει» τα games του.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου