Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier

Επειδή ενδεχομένως ορισμένοι να μην γνωρίζουν τι σημαίνουν όλες αυτές οι λέξεις του ονόματος-σιδηρόδρομου του συγκεκριμένου παιχνιδιού, αντί προλόγου θα επιχειρήσουμε να σας κατατοπίσουμε. Ο Tom Clancy είναι συγγραφέας ιδιαίτερα επιτυχημένων πολιτικών θρίλερ, κυρίως γνωστός για τα ψυχροπολεμικά σενάριά τους, γεμάτα με τεχνικές λεπτομέρειες κατασκοπείας και πολεμικής ιστορίας.
Το όνομά του χρησιμοποιείται επίσης σαν trademark σε παρόμοια βιβλία γραμμένα από άλλους συγγραφείς, κρύβεται πίσω από επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες και, όσον αφορά τον τομέα που μελετάμε, έχει συνοδέψει πολλά αναλόγου ύφους γνωστά video games (Rainbow Six, Splinter Cell, H.A.W.X.). Υπεύθυνη για ορισμένα από τα παιχνίδια αυτά είναι η Red Storm Entertainment, γνωστή πλέον ως Ubisoft Red Storm, εταιρεία που ίδρυσε ο ίδιος ο Tom Clancy το 1996. Τα υπόλοιπα αποτελούν έργο της Ubisoft, στην οποία πλέον ανήκει και η Red Storm.
Μία από αυτές τις σειρές είναι και το Ghost Recon, η οποία αν και φέρει το όνομα του Tom Clancy, βασίζεται λιγότερο απ’ όλες στα βιβλία του. Το tactical shooter της Ubisoft μετράει ήδη άλλους τέσσερις τίτλους και μια πληθώρα από expansions και ακολουθεί τις υψίστης σημασίας αποστολές μίας φανταστικής επίλεκτης ομάδας του αμερικάνικου στρατού. Ειδικά τα δύο τελευταία games που κυκλοφόρησαν, με γενικό τίτλο Ghost Recon Advanced Warfighter (GRAW), απέκτησαν πολλούς οπαδούς για το αυστηρά tactical, όμως ταυτόχρονα προσιτό και διασκεδαστικό gameplay τους, καθώς και για το ποιοτικό multiplayer, θέτοντας τα δικά τους στάνταρ στο είδος.

Το Future Soldier αναφέρεται στο ολοκαίνουριο μέλος της «οικογένειας», το οποίο κατέφθασε επιτέλους μετά από πέντε χρόνια αναμονής και μια αναβολή στα τέλη του περασμένου έτους. Το παιχνίδι έχει ως κύρια οπτική αυτή του τρίτου προσώπου, το gameplay και το σενάριο έχουν υποστεί ορισμένες αλλαγές, το γενικότερο ύφος του παιχνιδιού είναι πιο «σκοτεινό», άλλα παρόλα αυτά ο χαρακτήρας του έχει διατηρηθεί και όλα δείχνουν πως η Ubisoft θέλει να κρατήσει τη σειρά σε ανταγωνιστικά επίπεδα.
Όπλα, λαθρέμποροι και μυστικές αποστολές
Για αρχή μπορείτε να ξεχάσετε τον Scott Mitchell, τον αρχηγό των «φαντασμάτων» που γνωρίσαμε στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, ο οποίος αν και είναι παρών στη πλοκή δεν συμμετέχει στη κυρίως δράση. Το Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier, όπως μαρτυράει το όνομά του, διαδραματίζεται πλέον στο μέλλον. Η εισαγωγή του παιχνιδιού σας μεταφέρει στη Νικαράγουα, όπου βρίσκεται εν εξελίξει μια αποστολή της Ghost Team με το κωδικό όνομα Predator. Ο αρχηγός της ομάδας Joe Ramirez και οι άντρες του ακολουθούν μια σπείρα λαθρεμπόρων όπλων και κάπου εκεί το παιχνίδι σας δίνει για λίγο τον έλεγχο, λειτουργώντας σαν ένα σύντομο tutorial. Η αποστολή όμως θέλετε δεν θέλετε πάει «στραβά», αφού στο τέλος εκρήγνυται μια βόμβα η οποία σκοτώνει όλη την ομάδα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου