Δοκιμάσαμε τα keyboard & mouse του Star Wars: The Old Republic, το Razer Hydra motion sensing controllers και το Hydra Electro headset της Razer. 4 σε 1!
Το σημερινό άρθρο της στήλης Tech είναι...υπερπαραγωγή. Τρεις συντάκτες του GameWorld δοκιμάσαμε τα νέα περιφερειακά της Razer και σας τα παρουσιάζουμε. Απευθύνονται σε απαιτητικούς PC gamers και οι τιμές τους είναι αρκετά τσιμπημένες, επομένως δείτε τα review μας και επιλέξτε σοφά αυτά που σας ταιριάζουν, ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Τα δύο πρώτα περιφερειακά που θα δείτε είναι το keyboard και το mouse του Star Wars: The Old Republic. Τα περιφερειακά αυτά δεν εισάγονται επίσημα στην Ελλάδα, όμως μπορείτε να τα βρείτε τόσο στο BestPrice σε καταστήματα που τα έχουν εισάγει μέσω ξένων προμηθευτών, όσο και στο online shop της Razer. Ακολούθως, θα παρακολουθήσετε το gamepad Razer Hydra και το σετ ακουστικών Razer Electra. Το πρώτο είναι κάπως...ιδιόμορφο, καθώς θυμίζει αρκετά motion controller, ενώ το δεύτερο θα σας προσφέρει μια ξεκούραστη εμπειρία ακρόασης.
Αρχικά το πληκτρολόγιο της σειράς, το οποίο κοστίζει γύρω στα 250 ευρώ, είναι σίγουρα ένα από τα πιο ακριβά πληκτρολόγια της αγοράς και χρειάζεται 2 usb θύρες διαθέσιμες για να τροφοδοτηθεί επαρκώς! Η οθόνη, η οποία προσπαθεί με την σειρά της να δικαιολογήσει το διόλου ευκαταφρόνητο πόσο που θα πρέπει να δαπανήσετε, έχει μέγεθος 4.05 ίντσες, 480x800 ανάλυση και μπορεί να εμφανίσει 236 PPI (pixels per inch). Αναφορικά αξίζει να σημειωθεί ότι το Playstation Vita έχει 221 PPI, το 3DS (η πάνω οθόνη) 238 PPI και τέλος το iPhone 4 326 PPI. Η οθόνη είναι αρκετά όμορφη, εντυπωσιακή στην όψη και μπορεί να αποδώσει με αρκετή λεπτομέρεια εκατομμύρια χρώματα αλλά και ένα αρκετά βαθύ μαύρο (που ως γνωστόν οι LCD οθόνες έχουν ένα θέμα στην απεικόνιση του). Όπως σημειώσαμε και παραπάνω, η οθόνη μπορεί να παίξει και το ρόλο ενός touchpad, το οποίο είναι βασισμένο στην τεχνολογία Synaptics (θεωρείται κορυφαίος κατασκευαστής touchpad για laptops). Διαθέτει επίσης δυνατότητες πολλαπλής αφής, οι οποίες λειτουργούν αρκετά καλά και η ανταπόκριση είναι σχεδόν άμεση.
Τα 10 δυναμικά κουμπιά (DAT keys) από την άλλη, τα οποία βρίσκονται ακριβώς πάνω από την οθόνη δεν είναι και τόσο εντυπωσιακά όσο δείχνουν οι φωτογραφίες. Είναι φτιαγμένα από πλαστικό και λειτουργούν σαν μεγεθυντικός φακός, δείχνοντας έτσι το τι ακριβώς βρίσκεται κάτω από αυτά. Η γωνία θέασής τους δεν είναι και από τις καλύτερες. Μάλιστα αρκετές φορές θα τα βλέπετε κάπως θολά και παραμορφωμένα εάν δεν βρίσκεστε στο σωστό σημείο! Σίγουρα η κατασκευή τους είναι τέτοια, διότι εάν ήταν διαφορετική το κόστος θα ανέβαινε πάρα πολύ (όχι ότι και τώρα δεν είναι υψηλή αλλά τέλος πάντων). Στο εμπόριο από την άλλη, υπάρχουν πληκτρολόγια που το κάθε πλήκτρο είναι και μια OLED οθόνη από μόνο του, αλλά ένα σετ 15 πλήκτρων κοστίζει γύρω στα 530 ευρώ, ενώ εάν θέλετε ένα πληκτρολόγιο κανονικών διαστάσεων, τότε θα πρέπει να δαπανήσετε πάνω από... 2000 ευρώ! Η πιο γνωστή οικογένεια είναι η Optimus και για περεταίρω πληροφορίες ή παραγγελίες μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ. Αν και οι φωτογραφίες δείχνουν εντυπωσιακές για τα εν λόγω πλήκτρα, σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν το τελικό προϊόν, το οποίο είναι κλάσης κατώτερο.
Στην αριστερή άκρη του πληκτρολογίου υπάρχουν 5 πλήκτρα-macros, τις λειτουργίες των οποίων ορίζετε από την LCD οθόνη η οποία βρίσκεται στα δεξιά. Από την άλλη, πιστεύουμε ότι εάν βρίσκονταν όλα από την αριστερή πλευρά, θα ήταν προτιμότερο μιας και δύσκολα κάποιος θα αφήσει το ποντίκι από το δεξί του χέρι. Ίσως θα ήταν ακόμη καλύτερα εάν η οθόνη με τα 10 DAT πλήκτρα ήταν εντελώς ανεξάρτητη από το πληκτρολόγιο ή ακόμα καλύτερα αποσπώμενο μέρος του, όπως το numpad στο Microsoft X4 Sidewinder πληκτρολόγιο.
Switchblade-UI – Software
Το Razer Synapse 2.0 είναι η εφαρμογή η οποία βρίσκεται πίσω από την παραμετροποίηση του πληκτρολογίου αλλά και του ποντικιού, όπως θα δούμε παρακάτω. Είναι cloud–based, αφήνοντας έτσι το περιθώριο με το username και το password που θα δημιουργήσετε στους servers της Razer. Με αυτό μπορείτε να αποθηκεύετε αλλά και να φορτώνετε αυτοματοποιημένα όλες σας τις ρυθμίσεις από οποιονδήποτε υπολογιστή χωρίς να χρειαστεί να τις ξαναφτιάξετε από την αρχή. Όταν βέβαια η εφαρμογή λειτουργεί σωστά. Διότι ειδικά όταν βρισκόταν στο αρχικό στάδιο, κολλούσε αρκετά συχνά κάτι το οποίο ήταν αρκετά κουραστικό και εκνευριστικό. Βέβαια αρκετά θέματα έχουν επιλυθεί πλέον με τις διάφορες αυτόματες ενημερώσεις που γίνονται, αλλά η αρχική μας εντύπωση αφήνει μια γεύση...beta version η οποία δεν θα έπρεπε καν να έχει βγει προς παραγωγή. Μόνο το utility της Synaptics είναι αυτό που διασώζει κάπως την κατάσταση μιας και αυτό λειτουργεί άψογα, ως προς την ευαισθησία, τα gestures της οθόνης αφής κ.α.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου