Top 10: Τα καλύτερα Fighting games

Top 10: Τα καλύτερα Fighting games
Τα Fighting games έχουν μια μεγάλη ιστορία στην βιομηχανία των video games, καθώς βρίσκονται στο προσκήνιο εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα εξελίχθηκαν, γνώρισαν την μεγάλη ακμή τους στις αρχές της δεκαετίας του '90, παρήκμασαν στα τέλη της, ενώ από το 2000 και μετά άρχισαν σιγά-σιγά να κερδίζουν ξανά την χαμένη τους αίγλη.
Στην προσπάθεια μας να ξεχωρίσουμε τα καλύτερα παιχνίδια της κατηγορίας θέσαμε το εξής βασικό ερώτημα: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει κάθε Fighting που σέβεται τον εαυτό του; Καταρχήν θα πρέπει να έχει ένα εύκολο στην εκμάθηση –και λειτουργικό- μοντέλο χειρισμού, ώστε να είναι προσιτό τόσο σ' έναν αρχάριο όσο και σ' έναν έμπειρο παίχτη. Επιπλέον, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα ισορροπημένο (και κατά προτίμηση μεγάλο) ρόστερ μαχητών.  
Οι δέκα τίτλοι που αποτελούν το Best Of αυτής της εβδομάδας προέκυψαν από την δική σας ψήφο στο σχετικό topic του forum και από την συντακτική ομάδα του GameWorld. Οι επιλογές της σύνταξης βασίστηκαν στα παραπάνω κριτήρια που αναλύσαμε, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και την συνολική απήχηση που έχει γνωρίσει κάθε τίτλος.
Ακολουθεί το Top 10 των κορυφαίων Fighting games.
10: Marvel vs. Capcom 2
Capcom
Arcade, Dreamcast, PS2, Xbox, PSN, Xbox Live Arcade, iOS
marvel vs capcom 2
H Capcom έχει μακρά παράδοση στους crossover τίτλους με τις σειρές Marvel vs.Capcom, Capcom vs. SNK και πρόσφατα με το Street Fighter X Tekken. To δεύτερο μέρος της πρώτης από τις προαναφερθείσες σειρές αποτελεί κατά γενική ομολογία ένα από τα διασκεδαστικότερα fighting games όλων των εποχών. Οι γνωστοί ήρωες από το σύμπαν της Marvel όπως ο Wolverine, o Cyclops, o Iron Man και άλλοι, έρχονται αντιμέτωποι με τους πρωταγωνιστές διαφόρων αγαπημένων χαρακτήρων από τα παιχνίδια της Capcom, όπως την Jill Valentine, τον Mega Man και αρκετούς μαχητές από την σειρά Street Fighter. Το ρόστερ περιλαμβάνει συνολικά 56 playable χαρακτήρες!
Το Marvel vs. Capcom 2 διαθέτει ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές super moves που έχουμε δει ποτέ. Το θέαμα στην οθόνη σας είναι πραγματικά φαντασμαγορικό και προκαλεί άπειρη πώρωση. Ο χειρισμός έχει απλοποιηθεί σε σχέση με την πρώτη έκδοση, καθώς τα κουμπιά των επιθέσεων είναι πια τέσσερα αντί για έξι. Επιπλέον οι μονομαχίες είναι της μορφής 3-οn-3 tag κάτι που σημαίνει ότι επιλέγετε τρεις χαρακτήρες, τους οποίους εναλλάσσετε κατ' επιλογή σας κατά την διάρκεια της μάχης.
9: Dead or Alive 3 (14/3/2002)
Team Ninja, Tecmo
Xbox
dead or alive 3
Το πνευματικό τέκνο του Tomonobu Itagaki αποτέλεσε έναν από τους τίτλους που συνόδευσαν το πρώτο Xbox στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Τα χαρακτηριστικά που κάνουν την σειρά να ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες δημιουργίες που κινούνται σε παρόμοια πλαίσια είναι ο γρήγορος και φρενήρης ρυθμός της μάχης και οι καυτές θηλυκές παρουσίες.
Το Dead or Alive 3 μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί φιλικό προς τους noobs, καθώς αρκούν λίγα μόλις λεπτά για να εξοικειωθείτε με το μοντέλο χειρισμού και να πραγματοποιήσετε εντυπωσιακά και στυλιζαρισμένα combos. Εντούτοις, θα χρειαστεί να ξοδέψετε αρκετό χρόνο για να μάθετε όλες τις κινήσεις ενός μαχητή (καθένας έχει περίπου 70) και να τελειοποιήσετε την τεχνική σας στο ιδιαίτερο countering σύστημα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της σειράς.
Αξίζει να αναφερθούμε στα εντυπωσιακά -για τα τότε δεδομένα- γραφικά του τίτλου, καθώς η εν λόγω δημιουργία έδειξε...με το καλημέρα τις μεγάλες hardware δυνατότητες του Xbox. Επιπλέον, ο ανδρικός πληθυσμός το λάτρεψε χάρις στα υπερμεγέθη στήθη των θηλυκών πολεμιστών. Κι όπως μια γυναίκα πέρα από το μεγάλο μπούστο μπορεί να έχει έναν πλούσιο εσωτερικό κόσμο, έτσι ακριβώς και το Dead or Alive 3 κάτω από τους τόνους...σιλικόνης κρύβει το απίστευτα διασκεδαστικό και εθιστικό gameplay του.
8: Super Smash Bros. Melee (24/5/2002)
HAL Laboratory, Nintendo
GameCube
super smash bros melee
Η ομώνυμη σειρά αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία των Fighting games, καθώς παρά το χιουμοριστικό και χαριτωμένο ύφος της βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των gamers ανά την υφήλιο. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι τρεις δημιουργίες της σειράς έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 23 εκατομμύρια αντίτυπα. Ένας τίτλος στον οποίο πρωταγωνιστούν όλοι οι γνωστοί ήρωες της Nintendo όπως ο Super Mario, ο Donkey Kong, o Link, η Samus, o Yoshi (με guest star τον Pikachu) όπως και να το κάνουμε είναι...καταδικασμένος να πουλήσει, πόσο μάλλον όταν προσφέρει απλόχερα αρκετές ώρες ξέγνοιαστης διασκέδασης.
Το Super Smash Bros. Melee κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το GameCube πατώντας ευλαβικά στα βήματα του προκατόχου του. Σε αντίθεση με τα άλλα fighting games το μοντέλο χειρισμού είναι απόλυτα μινιμαλιστικό αφού όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνται πατώντας ένα κουμπί και την ανάλογη κατεύθυνση στο χειριστήριό σας. Επιπλέον, για να νικήσετε τον αντίπαλό σας θα πρέπει να τον βγάλετε από την αρένα, ενώ η κλασική health bar έχει εντελώς διαφορετική λειτουργία. Πρακτικά, η εν λόγω μπάρα απεικονίζεται με ένα εκατοστιαίο ποσοστό το οποίο ανεβαίνει καθώς δέχεστε χτυπήματα. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό αυτό τόσο πιο μακριά σας "σπρώχνουν" οι επιθέσεις των εχθρών, άρα αυξάνει η πιθανότητά σας να βγείτε έξω από τα όρια της αρένας.
Πέρα από τις κλασικές μονομαχίες ανάμεσα στους ήρωες της Nintendo υπάρχουν αρκετά minigames και διάφορα single-player modes. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το απόλυτα διασκεδαστικό multiplayer mode. Μπορείτε να παίξετε παρέα έως τέσσερα άτομα ή απλά να αναμετρηθείτε με την Α.Ι, είτε σε free-for-all mode (ο καθένας μόνος του), είτε σε ομάδες.
7: Virtua Fighter 4 (10/5/2002)
Sega-AM2, Sega
Arcade, PlayStation 2
virtua fighter 4
To 2002 βγήκε ένας ακόμα εξαιρετικός τίτλος στην κατηγορία των Fighting games και φυσικά αναφερόμαστε στο τέταρτο μέρος της δημοφιλούς σειράς Virtua Fighter. To πρωτότυπο Virtua Fighter χαρακτηρίζεται -και όχι άδικα- ως μια από τις πρωτοπόρες δημιουργίες σε αυτό το χώρο, αφού πέρα από το γεγονός ότι ήταν το πρώτο 3D Fighting, ενσωμάτωνε παράλληλα ένα ρεαλιστικό και βαθύ σύστημα μάχης.
Το Virtua Fighter 4 βγήκε αρχικά στα coin-ops και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο PS2. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί σημαδιακή, αφού η σειρά μεταπήδησε από τις κονσόλες της Sega σε πλατφόρμα της Sony. Ένα χρόνο νωρίτερα η Sega εγκατέλειπε το Dreamcast και τις όποιες επιχειρηματικές δραστηρίοτητες στον τομέα του hardware για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη software.
Το ρόστερ περιελάμβανε τους περισσότερους μαχητές από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, ενώ τέσσερις καινούργιοι χαρακτήρες έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους. Η εν λόγω δημιουργία περιείχε ένα εξαιρετικά εύχρηστο training mode, το οποίο βήμα-βήμα σας μάθαινε τους μηχανισμούς της μάχης. Το σύστημα αποφυγής των επιθέσεων (evade) απαιτούσε εξαιρετικά αντανακλαστικά και σωστό συγχρονισμό, αλλά σας έδινε ένα εξαιρετικό αίσθημα ικανοποίησης όταν καταφέρνατε να το τελειοποιήσετε.
Στις καρδιές των hardcore παιχτών το Virtua Fighter 4 αποτελεί ένα από τα πιο ρεαλιστικά και διαχρονικά Fighting games. Η άποψη αυτή μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και εάν είστε λάτρεις τις συγκεκριμένης κατηγορίας σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
6: Street Fighter IV (20/2/2009)
Dimps-Capcom, Capcom
Arcade, PS3, Xbox 360, PC, iOS
street fighter iv
Το τέταρτο μέρος της δημοφιλούς σειράς είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την περίοδο “δεύτερης νιότης” που ζουν τα τελευταία χρόνια τα fighting games. Στο Street Fighter IV συνδυάζονται μαεστρικά τα καλύτερα στοιχεία από τους δύο προκατόχους του, προσφέροντάς σας μια μοναδική εμπειρία. Η επιτυχία που γνώρισε είναι αξιοσημείωτη, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι κυκλοφόρησαν δύο ακόμα εκδόσεις του, τα Super Street Fighter IV και Super Street Fighter IV: 3D Edition (το δεύτερο βγήκε αποκλειστικά στο 3DS).
Όσον αφορά τις διαθέσιμες επιλογές στους μαχητές, έχουμε την θριαμβευτική επιστροφή της παραδοσιακής δωδεκάδας από το Super Street Fighter II, η οποία εμπλουτίζεται από τον Akuma και έξι ακόμα νέους χαρακτήρες. Οι καθιερωμένες special moves είναι παρούσες και εδώ, ενώ για πρώτη φορά κάνουν την εμφάνισή τους τα Ultra Combos. Πρόκειται για πανίσχυρες επιθέσεις τις οποίες μπορείτε να πραγματοποιήσετε όταν γεμίσει η αντίστοιχη μπάρα (κάτι που συμβαίνει κάθε φορά που δέχεστε κάποιο χτύπημα από τους αντιπάλους σας).
H 2.5D απεικόνιση των μαχητών συμβαδίζει με τα δεδομένα του σύγχρονου gaming, κρατώντας παράλληλα ζωντανό το παλιό 2D αίσθημα που όλοι αγαπήσαμε. Ο μόνος τομέας που κάπως μας τα “χαλάει” το Street Fighter IV έχει να κάνει με τα μουσικά θέματα που δεν πλησιαζουν σε καμία περίπτωση την ποιότητα των αντίστοιχων παλαιότερων, καθώς στα αυτιά μας ακούγονται αδιάφορα, επαναλαμβανόμενα και τελείως εκτός κλίματος.
5: Mortal Kombat (8/1992)
Midway, Midway-Acclaim Entairtainment
Arcade, Amiga, SNES, Mega Drive, Mega-CD, Game Gear, Game Boy, GameCube, Master System, DOS
mortal kombat one
Οι αρχές της δεκαετίας του '90 ήταν αναμφισβήτητα η "χρυσή περίοδος" των Fighting games. Το Street Fighter ΙΙ ήταν στο απόγειο της δημοτικότητάς του και έμοιαζε αδύνατο να εμφανιστεί κάποιος άλλος τίτλος που να μπορούσε να το κοντράρει στα ίσια. Η Midway όμως είχε αντίθετη άποψη και ενώ όλες οι υπόλοιπες εταιρίες προσπαθούσαν να αντιγράψουν το επιβλητικό δημιούργημα της Capcom, εκείνη κινήθηκε σε τελείως διαφορετικά πλαίσια με μεγάλο όπλο τον μεγάλο βαθμό βιαιότητας.
Όσον αφορά το σύστημα μάχης, το Mortal Kombat δεν είχε να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο με εξαίρεση τις ενδιαφέρουσες special moves που είχε κάθε χαρακτήρας στη διάθεσή του και τον “juggling” μηχανισμό. Για τους αμύητους να αναφέρουμε πως με αυτόν τον όρο εννοούμε τις επιθέσεις που εκτοξεύουν τον αντίπαλό σας στον αέρα και στη συνέχεια σας επιτρέπουν να τον χτυπήσετε όσο αυτός “αιωρείται” και δεν έχει δυνατότητα αντίδρασης. Βέβαια ένα αρνητικό στοιχείο που γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι ότι δεν υπάρχει ισορροπία στους χαρακτήρες, αφού είναι σαφές ότι οι Scorpion και Sub-Zero είναι μια ταχύτητα πιο πάνω από τους υπόλοιπους πολεμιστές.
Το έντονο gore στοιχείο αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της σειράς, με τους τόνους pixelιασμένου αίματος να ξεχύνονται ποτάμι και φυσικά τα άκρως βίαια Fatalities. Τα Fatalities σας έδιναν την δυνατότητα να εξευτελίσετε τον νικημένο σας αντίπαλο κόβοντάς του το κεφάλι, βγάζοντάς του την καρδιά κ.ο.κ. Κάθε χαρακτήρες διέθετε τα δικά του fatalities ενώ επιπλέον υπήρχε και το αντίστοιχο Stage Fatality στο οποίο με ένα uppercut στέλνατε τον εχθρό σας να καρφωθεί σε μια σειρά από τεράστια καρφιά.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον τομέα των γραφικών το Mortal Kombat ήταν “μπροστά” από την εποχή του, αφού τα ψηφιοποιημένα μοντέλα των χαρακτήρων είχαν βασιστεί πάνω σε αληθινούς μαχητές δίνοντας έτσι μια αίσθηση ρεαλισμού. Παράλληλα, τα ηχητικά εφέ ακόμη και σήμερα καταφέρνουν να προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης, αν και στα επόμενα παιχνίδια της σειράς η ποιότητά τους έφτασε σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.
4: Soulcalibur (1/12/1999)
Namco
Arcade, Dreamcast, Xbox Live Arcade, iOS
soulcalibur
Το Soulcalibur αποτελεί το πρώτο μέρος της δημοφιλούς Fighting σειράς της Namco και ταυτόχρονα τον πνευματικό διάδοχο του Soul Blade, το οποίο είχε κυκλοφορήσει μερικά χρόνια νωρίτερα στο PS1. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της σειράς είναι ότι οι χαρακτήρες χρησιμοποιούν διάφορα όπλα όπως σπαθιά, ξίφη, τσεκούρια κ.ο.κ.
Ο εν λόγω τίτλος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στα coin-ops και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Dreamcast. Οι developers της Namco παρά τον ελάχιστο χρόνο που είχαν στην διάθεσή τους για να αναπτύξουν το παιχνίδι (σ.σ. έπρεπε να προλάβουν το λανσάρισμα της κονσόλας της Sega) κατάφεραν να μας προσφέρουν ένα εξαιρετικό port με πρόσθετες βελτιώσεις στα γραφικά σε σχέση με την arcade έκδοση.
Το σημαντικότερο στοιχείο που κάνει το Soulcalibur να ξεχωρίζει από τα αντίστοιχα παιχνίδια της κατηγορίας του είναι η απόλυτη ελευθερία κινήσεων που προσφέρει μέσα στην 3D αρένα, όπου διαδραματίζονται οι μονομαχίες. Πρακτικά μπορείτε να τρέξετε με τον μαχητή σας σε οχτώ διαφορετικές κατευθύνσεις, ενώ μέχρι τότε σε αντίστοιχα 3D Fighting games είχατε την επιλογή να κάνετε μόνο πλάγια βήματα.
Το μοντέλο χειρισμού ήταν απόλυτα λειτουργικό, ενώ το σύστημα μάχης ήταν αρκετά φιλικό προς τον χρήστη, με όπλο τον “forgiving buffering” μηχανισμό. Βάση αυτού, σε περίπτωση που θέλετε να εκτελέσετε ένα combo αρκεί να πατήσετε σε ακολουθία τα ανάλογα κουμπιά, χωρίς να απαιτείται το σωστό timing.
3: Mortal Kombat II (9/9/1994)
Midway-Probe Entairtainment- Sculptured Software, Midway-Acclaim
Arcade, Mega Drive, SNES, Game Gear, Master System, Sega 32X, PC, Sega Saturn, PlayStation, PSN
mortal kombat 2
Το δεύτερο μέρος της ομώνυμης σειράς αποτέλεσε ένα σαφώς βελτιωμένο sequel σε αρκετούς τομείς. Το ρόστερ μαχητών του Mortal Kombat μεγάλωσε, η λίστα με τα fatalities αυξήθηκε, ενώ προστέθηκαν τα Babalities και Friendship Moves, με τα οποία μεταμορφώνατε τον εχθρό σας σε μωρό ή του προσφέρατε κάποιο δώρο αντίστοιχα. Παράλληλα, είχατε στη διάθεσή σας ακόμα περισσότερα Stage Fatalities για να αποτελειώσετε τον αντίπαλό σας. Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, τα μοντέλα των χαρακτήρων μεγάλωσαν, ενώ είχαν καλύτερα physics και animations. Το Mortal Kombat II μνημονεύεται επίσης για τους κρυφούς χαρακτήρες Smoke, Jade και Noob-Saibot.
Η βια με το Mortal Kombat II πέρασε πλέον σε άλλο επίπεδο, αφού οι πετσοκομμένες console εκδόσεις του πρώτου MK αποτελούσαν παρελθόν. Τα ports για το Mega Drive και το SNES είχαν ελάχιστες διαφορές με την πρωτότυπη έκδοση των coin-op. Το φαινόμενο των fanboys ήταν τότε στο απόγειό του και πολλοί ίσως θυμούνται τους καυγάδες σχετικά με το σε ποια κονσόλα ήταν καλύτερο το Mortal Kombat II. Η αλήθεια είναι ότι στο Mega Drive το παιχνίδι είχε καλύτερο frame rate και στο SNES εμφανώς εντυπωσιακότερη χρωματική παλέτα. Τα τελευταία στοιχεία τα κατατέθουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας!
2: Tekken 3 (12/9/1998)
Namco
Arcade, PlayStation
tekken3
Η ομώνυμη σειρά της Namco δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς εδώ και δύο δεκαετίες βρίσκεται σταθερά στις προτιμήσεις εκατομμυρίων gamers ανά την υφήλιο. Το Tekken 3 αποτελεί το πιο εμπορικά επιτυχημένο παιχνίδι της σειράς και είναι σαφώς το δημοφιλέστερο από αυτά που κυκλοφορήσαν στο PS1.
Οι βασικοί μηχανισμοί της μάχης παρέμειναν αμετάλλαχτοι σε σχέση με τους προκατόχους του, εντούτοις υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις σε αρκετούς τομείς. Η σημαντικότερη από αυτές είναι ότι το ύψος των αλμάτων των μαχητών μειώθηκε δραστικά, δίνοντάς σας έτσι καλύτερο έλεγχο του χαρακτήρα σας. Όσον αφορά το ρόστερ, αρκετοί νέοι πολεμιστές κάνουν ντεμπούτο, αν και κάποιοι από αυτούς δεν είναι άμεσα playable και θα πρέπει να τους ξεκλειδώσετε στην πορεία.
Ένα ακόμα νέο στοιχείο είναι η ύπαρξη ενός side scolling beat 'em up minigame που ονομάζεται “Tekken Force”, το οποίο σας έδινε πρόσβαση σε έναν ακόμα μαχητή αν το ολοκληρώνατε τέσσερις φορές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Tekken 3 κυκλοφόρησε όταν το PS1 ήταν στα “τελευταία” του και γι' αυτό το λόγο η έκδοση αυτή είναι σαφώς υποδεέστερη στον τεχνικό τομέα λόγω περιορισμών στο hardware, σε σύγκριση με την αντίστοιχη για Arcade.
1: Street Fighter II: The World Warrior (3/1991)
Capcom
Arcade, SNES, Mega Drive, Master System, Atari ST, Commodore 64, ZX Spectrum, PC, Game Boy, PlayStation, Sega Saturn, PSP, iOS, PS2, Xbox, Java ME, Virtual Console (Wii)
street fighter ii

Στην κορυφή της εβδομαδιαίας ανασκόπησης της στήλης μας Best Of συναντάμε το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Η κυκλοφορία του Street Fighter II για τα fighting games ήταν -χωρίς ίχνος ιεροσυλίας- ότι και η γέννηση του Ιησού για την ανθρωπότητα. Τα κέρματα στα coin-ops της τότε εποχής έπεφταν με τα τσουβάλια, καθώς ο κόσμος παραληρούσε με το εκπληκτικό αυτό δημιούργημα της Capcom. Και οι μάχες στο 2 Player mode ήταν οι πιο επικές που έχουμε ζήσει.
Το αρχικά ρόστερ περιελάμβανε οκτώ playable χαρακτήρες εκ των οποίων προτιμήθηκαν πολύ οι Ryu, Ken και Guile, ενώ τέσσερις ακόμα (Balrog, Vega, Sagat και M. Bison) αποτελούσαν τα bosses του παιχνιδιού. Καθένας από αυτούς είχε ξεχωριστά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και ανάλογες special moves όπως το αλησμόνητο Hadouken του Ryu και του Ken, το Tiger Uppercut του Saggat, το Shoryuken του Ken και άλλα αξιομνημόνευτα. Όλοι τους εκτιμήθηκαν και αγαπήθηκαν σαν προσωπικότητες στην πορεία και δημιούργησαν trend, με αποκορύφωμα φυσικά την ταινία Street Fighter (η οποία παρεμπιπτόντως ήταν τραγική). Η αμέσως επόμενη έκδοση της σειράς που παίχτηκε περισσότερο από όλες στα arcade ήταν το Street Fighter II: Champion Edition, το οποίο προσέθετε τα τέσσερα προαναφερθέντα bosses, τα οποία δεν αποδείχθηκαν τόσο δυνατά όσο αναμέναμε. Το Super Street Fighter II πρόσθεσε περισσότερες κινήσεις και τέσσερις ακόμα χαρακτήρες ανεβάζοντας το ρόστερ στους 16 μαχητές.
Το Street Fighter II είναι μια διαχρονική αξία και αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα δεκάδες formats που έχει κυκλοφορήσει για να καταλάβατε την επιδραστικότητα του. Τα γραφικά του ήταν κορυφαία για την εποχή, το soundtrack ήταν από τα καλύτερα όλων των εποχών και το gameplay του απλό και συνάμα πολύ εθιστικό. Πέρα από το κορυφαίο fighting game όλων των εποχών. τo Street Fighter II διεκδικεί επάξια μια θέση στο πάνθεον των καλύτερων video games που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Είναι επιπλέον το μόνο παιχνίδι το οποίο το GameWorld έχει βαθμολογήσει με καθαρό 10άρι, καθώς τις χρονιές '91-'92 δεν υπήρχε σχεδόν κανένας ενεργός gamer που να μην το έχει παίξει.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου