Project CARS για τους πολύ γρήγορους οδηγούς...

Όταν πριν μερικούς μήνες λάβαμε ένα ενημερωτικό e-mail από τη Slightly Mad Studios, που αφορούσε στο project CARS, πολλά ήταν τα ερωτηματικά που προέκυψαν. Η γνωστή ομάδα ανάπτυξης, υπεύθυνη για το Shift 2 -μεταξύ άλλων- θέλησε να κάνει κάτι πρωτοποριακό και αναζητούσε υποστηρικτές στο δύσκολο εγχείρημα που είχε θέσει σαν στόχο. Ποιο ήταν αυτό; Οι παίκτες να λάβουν οι ίδιοι ενεργό ρόλο σε όλα τα στάδια έρευνας και ανάπτυξης του φιλόδοξου αυτού project, αλλά με μια σημαντική προϋπόθεση: Να καταθέσουν κάποιο χρηματικό ποσό, το οποίο όμως δείχνει να είναι μηδαμινό μπροστά στις προοπτικές αλλά και τα επίπεδα εμπλοκής που μπορεί να επιτύχει ο καθένας.
Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια μορφή beta δοκιμής. Ο χρήστης καλείται αρχικά να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στην επίσημη ιστοσελίδα του τίτλου και έπειτα θα λάβει οδηγίες για την μετέπειτα πορεία του. Η πληροφόρηση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ενημέρωση σχετικά με τους ρυθμούς αλλά και το κόστος ανάπτυξης ενός videogame, αλλά από την άλλη, η ενεργή συμμετοχή σε ένα τέτοιο εγχείρημα, είναι μοναδική.
Για να λάβει κάποιος μέρος, καλείται να επιλέξει το ποσοστό της εμπλοκής του, το οποίο καθορίζεται από το ποσό που είναι διατεθειμένος να δώσει. Ανάλογα το ποσό, εντάσσεται και στην ανάλογη ομάδα-κατηγορία, όπου φυσικά η κάθε μία έχει τα δικά της μοναδικά προνόμια. Όσοι επιλέξουν την πλέον φθηνή λύση, θα λάβουν ουσιαστικά ένα είδος demo, το οποίο όμως σταδιακά θα αλλάζει και θα εμπλουτίζεται με επιπλέον υλικό. Και στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται για οχήματα και διαδρομές. Αν όμως θελήσει κάποιος να βάλει το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη, θα είναι σε θέση να παραλάβει ένα tool kit μεγέθους 8GB, το οποίο θα του επιτρέπει να επεμβαίνει σε καίρια σημεία, και κατόπιν έλεγχου από την ομάδα ανάπτυξης, να βλέπει τις αλλαγές του επί της οθόνης.

Τα κίνητρα είναι πολλά και όσοι επιλέξουν την Senior Manager ομάδα –καταθέτοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 25.000 ευρώ…- θα λάβουν πλήθος προνομίων, όπως αποκλειστική πρόσβαση σε συγκεκριμένα super cars, δυνατότητα επίσκεψης στα γραφεία της Slightly Mad Studios ή ακόμα και προβολή του ονόματός τους μέσω των billoboards που θα εμφανιστούν στην τελική έκδοση του τίτλου.

Φυσικά υπάρχει και η ανάλογη νομική καθοδήγηση-ενημέρωση, αν και η ουσία βρίσκεται αλλού. Ο παίκτης θα μπορεί να επισημάνει τυχόν αστοχίες του μοντέλου φυσικής, να δώσει συμβουλές για τον ήχο και, γενικότερα, μπορεί να εμπλακεί στον βαθμό που αυτός επιθυμεί ή που φυσικά του επιτρέπει η τσέπη του. Το project CARS θέτει ως στόχο τη συλλογή 3 εκατομμυρίων ευρώ για να βρει τον δρόμο του προς τα καταστήματα, με το πλάνο της εταιρίας να μιλάει για κυκλοφορία εντός του 2013. Η Slightly Mad Studios έχει διαθέσει το μισό περίπου ποσό και αναμένει από τους φίλους της να συνδράμουν για το υπόλοιπο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου