Φρέσκο Super Mario Bros. 2

Η σειρά που καθιέρωσε την Nintendo είναι το Super Mario Bros., το οποίο έκανε ντεμπούτο στην κονσόλα NES το 1985. Έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει. Ο Mario έγινε για πρώτη φορά 3D το 1996 με το Super Mario 64 στο Nintendo 64, ενώ αργότερα εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο με το Super Mario Galaxy στο Wii.
Όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, κατά καιρούς ο κόσμος νοσταλγεί το κλασικό 2D platform που μεσουναρούσε στις 8-bitες και 16-bitες κονσόλες. Με γνώμονα λοιπόν τις απαιτήσεις του κοινού, η Nintendo δημιούργησε τη σειρά New Super Mario Bros, η οποία διαθέτει τα κλασικά 2D γραφικά και το gameplay που αγαπήσαμε, αυτή τη φορά όμως με πολύ πιο σύγχρονο design και την προσθήκη του Co-Op. Ο Mario κι ο Luigi έκαναν το νέο τους ξεκίνημα στο DS, συνέχισαν στο Wii και πλέον είναι σειρά του 3DS να υποδεχθεί τα δύο αδέρφια από την Ιταλία σε νέες δισδιάστατες περιπέτειες.
Η υπόθεση είναι λίγο έως πολύ γνωστή. Ο Mario κι ο Luigi κάνουν βόλτες κι όταν περνάνε για να πουν ένα “Γεια” στην πριγκίπισσα Peach, βλέπουν τον Browser και τα επτά παιδιά του (γνωστά και ως Koopalings) να την απαγάγουν και να απογειώνονται στους αιθέρες. Αμέσως ξεκινούν για την διάσωσή της, μόνο που θα πρέπει πρώτα να νικήσουν όλα τα Koopalings και φυσικά τον Browser για να μπορέσουν να την διασώσουν.
Τα πάντα για τα gold coins
Πολλοί θα αναρωτιέστε “Πόσες φορές έχουμε ξαναζήσει αυτό το σενάριο και τι νέο έχει να προσφέρει ο Mario στο 3DS; Η απάντηση είναι πολύ απλή: Περισσότερα gold coins, νέα power ups κι ένα coin rush mode.
Αν έχετε παίξει κάποιο από τα προηγούμενα New Super Mario Bros. τότε από τα πρώτα κιόλας λεπτά που θα ξεκινήσετε την περιπέτειά σας, θα αντιληφθείτε ότι όλα αυτά κάπου τα έχετε ξαναζήσει. Το New Super Mario Bros. 2 μοιάζει στο μεγαλύτερο μέρος του με την έκδοση του DS. Τα βασικά modes είναι το αρχικό story mode, το Co-Op (με τον έναν παίκτη να ελέγχει τον Mario και τον άλλο τον Luigi) και το Coin Rush Mode στο οποίο θα πρέπει να παίξετε τρία τυχαία levels και να συλλέξετε τα περισσότερα coins πριν πεθάνετε. Το mode αυτό ξεκλειδώνει αφού πρώτα ολοκληρώσετε τον πρώτο κόσμο του παιχνιδιού.
Στο gameplay δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική προσθήκη πέρα από δύο νέα power ups. Ο Mario αποκτά τα Gold Mario και White Raccoon Mario που τον κάνουν άτρωτο (το πρώτο ως Fire Mario και το δεύτερο ως Raccoon Mario). Κατά το διάστημα αυτό, κάθε kill προσμετράται στον συνολικό αριθμό των coins κι όλα αυτά μέχρι να πέσετε στο κενό ή να χτυπηθείτε από λάβα. Τα αντίστοιχα power ups του Luigi είναι ο Silver Luigi κι ο White Fox Luigi.
Αν κυκλοφορείτε έξω με το 3DS ανά χείρας, τότε οι δύο εφαρμογές συνδεσιμότητας του 3DS, το SpotPass και το StreetPass θα σας ανταμείψουν με ορισμένα bonus. Το SpotPass εμφανίζει τα νομίσματα που έχετε συλλέξει στα global coins και σας επιτρέπει να κατεβάσετε updates και προσφορές από την Nintendo. Με το StreetPass αλληλεπιδράτε με άλλους κατόχους του παιχνιδιού με το Coin Rush mode. Ανταλλάσσετε δηλαδή Coin Rush Records με όσους συναντάτε, ώστε να δείτε ποιος έκανε τον καλύτερο χρόνο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου