London 2012: The Official Video Game

Τα παιχνίδια με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κοινό μυστικό ότι έχουν αποτύχει να κερδίσουν την αγάπη των παικτών. Τα επίσημα (αυτά δηλαδή που έχουν την σχετική άδεια από την Ολυμπιακή ομοσπονδία) Ολυμπιακά video games υφίστανται από το 1992, όταν κυκλοφόρησε το Olympic Gold της U.S Gold. Το Olympic Gold -για τα τότε δεδομένα- ήταν μια αρκετά αξιοπρεπής προσπάθεια, όμως οι επόμενες δημιουργίες που κινήθηκαν σε παρόμοια πλαίσια, περιορίστηκαν σε μια απόλυτη μετριότητα.
Όσο και αν προσπαθήσει κάνεις, δύσκολα θα θυμηθεί κάποιο παιχνίδι με θέμα το κορυφαίο αθλητικό γεγονός πάνω στον πλανήτη, που να καταφέρνει να ξεχωρίσει. H Sega με το London 2012 επιχείρησε να προσφέρει κάτι παραπάνω και γι' αυτό αποφάσισε ν' αναλάβει αυτή τη φορά η ίδια τον τομέα του development. Κρίνοντας από την ως τώρα απήχηση που έχει γνωρίσει αυτό το εγχείρημα, ο στόχος έχει επιτευχθεί καθώς ο πρόσφατος αθλητικός τίτλος της καταφέρνει να ξεχωρίσει από τους προκατόχους του. Δυστυχώς όμως δεν παύει να είναι ένα ακόμα παιχνίδι Ολυμπιακών Αγώνων με ότι αυτό συνεπάγεται.
Controls
Το μοντέλο χειρισμού είναι ιδιαίτερα απλοϊκό και λειτουργικό, ώστε ακόμα και ένα νήπιο να μπορεί να εξοικειωθεί πολύ σύντομα μαζί του. Το πιο ευχάριστο είναι ότι το μοτίβο του button mashing που αποτελούσε κύριο γνώρισμα των συγκεκριμένων αθλητικών τίτλων ανήκει πια στο παρελθόν.
Στα αγωνίσματα στίβου για παράδειγμα, η ταχύτητα του αθλητή σχετίζεται με μια μπάρα ενέργειας. Πατώντας διαδοχικά το πλήκτρο Α στο Xbox 360 (X στο PS3) ανεβάζετε ταχύτητα και η μπάρα χρωματίζεται πράσινη. Σκοπός σας είναι να κρατήσετε την μπάρα στην πράσινη περιοχή, καθώς αν πατήσετε περισσότερες φορές το πλήκτρο απ’ όσο χρειάζεται, η μπάρα θα χρωματιστεί κόκκινη, υποδεικνύοντας ότι ο αθλητής σας αρχίζει να κουράζεται.
Όσον αφορά στα αθλήματα κολύμβησης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους δύο αναλογικούς μοχλούς του χειριστηρίου σας για να εξομοιώσετε τις κινήσεις των χεριών του αθλητή. Για παράδειγμα, στο πρόσθιο θα πρέπει να κινήσετε ταυτόχρονα τους δύο αναλογικούς μοχλούς προς τα κάτω, ενώ στο ελεύθερο θα πρέπει να κινήσετε προς την ίδια κατεύθυνση πρώτα το δεξί κα μετά το αριστερό analog stick. Στην οθόνη σας εμφανίζεται η σχετική ένδειξη που σας δείχνει πότε και προς ποια κατεύθυνση θα κινήσετε τους μοχλούς, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πετύχετε τον σωστό συγχρονισμό.
Σε κάποια άλλα αγωνίσματα όπως το τραμπολίνο ή τις καταδύσεις θα πρέπει να πατήσετε τα κουμπιά που εμφανίζονται στην οθόνη σας για να εκτελέσετε τις διάφορες ασκήσεις. Εδώ επίσης απαιτείται σωστός συγχρονισμός ώστε να αποσπάσετε την μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογία από τους κριτές.
Ένα ιδιαίτερα αρνητικό στοιχείο είναι η παντελής έλλειψη ενός training mode, που θα μας προετοίμαζε κατάλληλα πριν τους αγώνες. Πέρα από κάποια επεξηγηματικά μεν, σύντομα δε, tutorials που αναλαμβάνουν να σας εξοικειώσουν με το μοντέλο χειρισμού, δεν υπάρχει κάποια άλλη δυνατότητα για να προπονηθείτε.
Από αθλήματα τι έχει;
Συνολικά περιλαμβάνονται 31 διαφορετικά αγωνίσματα, παρόλα αυτά απουσιάζουν όλα τα ομαδικά αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ και πόλο. Εκτός από τα παραπάνω λείπουν αδικαιολόγητα και ορισμένα ακόμα, όπως το άλμα επί κοντώ. Η υλοποίηση των διαφόρων αγωνισμάτων είναι αρκετά εύστοχη και σε αυτό τον τομέα οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στη Sega.
Στην κατηγορία στίβου συναντάμε τους κλασσικούς αγώνες ταχύτητας των 100, 200 και 400 μέτρων, το άλμα εις ύψος, την δισκοβολία, τον ακοντισμό κ.ο.κ. Περνώντας στις πισίνες έχουμε 100 μέτρα ελεύθερο, πρόσθιο, ύπτιο ή πεταλούδα και τις καταδύσεις από βατήρα τριών μέτρων ή πλατφόρμα 10 μέτρων.
Για τους λάτρεις των...FPS προτείνεται το 25άρι πιστόλι ταχείας βολής ή σκοποβολή με καραμπίνα (σκιτ). Περά από αυτά, συναντάμε ακόμα την άρση βαρών. το πινγκ πονγκ, το ατομικό καγιάκ, την τοξοβολία (ατομικό ή ομαδικό), αλλά και το αγαπημένο –για πολλούς από εμάς- beach volley.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου