Shin Megami Tensei 4 στο 3DS

[Αρχική δημοσίευση: 31/05] Η σειρά Shin Megami Tensei έχει τις ρίζες της στο μακρινό 1987 όταν κυκλοφόρησε ο "πνευματικός" της πρόγονος Digital Devil Story: Megami Tensei για το Famicom (το ιαπωνικό μοντέλο του NES). Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει αρκετά spin-offs όπως τα Persona, Devil Survivor, Devil Summoner και Digital Devil Saga. Το πρώτο μέρος της σειράς Shin Megami Tensei με τον ομώνυμο τίτλο, έφτασε στα ράφια των καταστημάτων τον Οκτώβριο του 1992 για το SuperNES, ενώ αργότερα έγινε port για τις κονσόλες TurboGrafx-16 και Sega Mega-CD. Να σημειωθεί ότι καμία έκδοση δεν κυκλοφόρησε εκτός συνόρων Ιαπωνίας.
Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος της σειράς επίσης στο SuperNES, με τον πυρήνα του gameplay να παραμένει αναλλοίωτος αφού και πάλι σκοπός σας ήταν να στρατολογήσετε δαίμονες στο party των βασικών πρωταγωνιστών. Για άλλη μια φορά, η δημιουργία αυτή, καθώς και τα remakes της για το PS One και το Gameboy Advance, αλλά και οι ψηφιακές εκδόσεις στο PSN και στο Virtual Console, ήταν αποκλειστικό προνόμιο των Ιαπώνων παικτών.
Έπρεπε να περάσουν οκτώ ολόκληρα χρονιά ώστε κάποιο παιχνίδι της σειράς να μεταφερθεί στην Αμερικανική ή την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Το Shin Megami Tensei: Nocturne έφτασε στο PS2 στα τέλη του 2004 στην Αμερική από την Atlus, ενώ μεταφέρθηκε στην Ευρώπη μερικούς μήνες αργότερα από την Ghostlight. Παράλληλα, αποτέλει έναν από τους πιο εμπορικά επιτυχημένους τίτλους της σειράς με πωλήσεις που φτάνουν το 500.000 αντίτυπα. Στο δημοφιλές RPG είχε κάνει την εμφάνισή του και ο Dante, από το Devil May Cry της Capcom. 
Η πρόσφατη ανακοίνωση της Atlus ότι ετοιμάζει το τέταρτο μέρος της σειράς έρχεται ν' ανατρέψει τα δεδομένα, καθώς η επικρατούσα αντίληψη ήταν ότι αυτός ο ρόλος είχε καλυφθεί από το Shin Megami Tensei: Strange Journey, ένα dungeon-crawler RPG που διαδραματίζεται στο διάστημα και που είχε κυκλοφορήσει το 2010 για το Nintendo DS. Οι πληροφορίες σχετικά με τη νέα κυκλοφορία είναι ακόμα ελάχιστες και προέρχονται από το Ιαπωνικό περιοδικό Famitsu και από το έγκυρο site Andriasang. H Atlus Japan θ' “ανοίξει” αύριο την επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού, αλλά για την ώρα η Atlus USA τηρεί σιγή ιχθύος κάτι το οποίο μας βάζει σε σκέψεις για το αν τελικά θα το δούμε να μεταφέρεται στα μέρη μας. 
Το Shin Megami Tensei 4 θα κυκλοφορήσει στο 3DS, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του, άλλα και για το αν θα έρθει στην Ευρώπη.
[UPDATE 29/08] Το πρώτο τρέιλερ του παιχνιδιού βρίσκεται μέσα στην retail έκδοση του remake του Devil Summoner: Soul Hackers, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ιαπωνία για το 3DS. Σύμφωνα με το έγκυρο site Andriasang, κάποιος χρήστης το αποθανάτισε με την κάμερα του και το ανέβασε στο YouTube.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου