The Secret World με πλήρη ανάλυση...

Η Funcom μας έχει συνηθίσει στα MMORPG μιας και είναι η εταιρία πίσω από δύο μεγάλα ονόματα, το Anarchy Online και το Age of Conan: Hyborian Adventures. Αυτή την φορά όμως μας κατέπληξε με την στροφή 180 μοιρών που έκανε για να δημιουργήσει το The Secret World. Είναι ένα παιχνίδι που δικαιολογεί απόλυτα το όνομά του, δεν βασίζεται πάνω σε όμορφες νεράιδες, φτερωτούς δράκους και χαιρέκακα ξωτικά, αλλά κάνει την διαφορά ανάμεσα σε τόσα role-playing games παρουσιάζοντας μια προχωρημένη εκδοχή του πλανήτη μας όπου οποιοδήποτε είδος συνωμοσίας είναι κάθε άλλο παρά αποκύημα της φαντασίας μας. Μπορεί όμως ένα τόσο διαφορετικό παιχνίδι να τα καταφέρει ανάμεσα σε ένα δάσος από μυθικά τέρατα και εξωγήινους;
Άλλος ένας στρατιώτης
Το TSW λαμβάνει χώρα στην σύγχρονη εποχή όπου οι τρεις μυστικές ομάδες Illuminati, Templars και Dragon δίνουν αγώνα μεταξύ τους για χιλιάδες χρόνια. Ο χαρακτήρας σας ξυπνάει στην μέση της νύχτας για να μάθει για τις ικανότητές του από δύο αγνώστους αφού έχει καταπιεί μια…. μέλισσα. Ως συνέπεια βασανίζεται για μέρες προσπαθώντας να καταλάβει τι του συμβαίνει. Εκεί έρχεται ένας αλαζόνας τύπος ή μια μυστηριώδης γυναίκα (ανάλογα με το ποια φατρία διαλέξατε), κάνοντάς σας μια μικρή περιγραφή του τι συμβαίνει και αποφασίζοντας για εσάς, σας στρατολογεί για τις παραφυσικές ικανότητές σας με σκοπό να υπηρετήσετε και να βοηθήσετε την ομάδα που διαλέξατε. Παρόλα αυτά κανείς δεν ισχυρίζεται ότι είστε ο εκλεκτός, αλλά παρουσιάζεστε απλά ως ένας ακόμη στρατιώτης.
Οι ανήθικοι Illuminati με το moto «Sex Drugs & Rockefeller» σας τάζουν άνετη ζωή, οι άκαμπτοι και αυταρχικοί Templars με το «Deliverance from Evil» δεν θυμίζουν σε τίποτα τους Templars του Dan Brown και οι μυστηριώδης Dragon με το «The Art of Chaos» θυμίζουν περισσότερο τους καλούς της υπόθεσης κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο που σας προσεγγίζουν στην αρχή, το πώς γίνεται η εξάσκηση και το πως φέρονται στους στρατιώτες τους.
Με το που τελειώσει το recruitment ξεκινάει το πραγματικό παιχνίδι. Θα βρεθείτε μόνοι σε μια πόλη όπου θα οδηγηθείτε προς το πρώτο σας quest. Εχθρούς μέχρι τώρα δεν έχετε αλλά ούτε και φίλους, μόνο διάφορους NPC που σας διηγούνται ιστορίες από τον πόλεμο, τις οποίες κατά συντριπτική πλειοψηφία θα είναι δύσκολο να κατανοήσετε.

Quests και main story
Αφού έχετε διαλέξει ποια faction θα ακολουθήσετε, ξεκινάτε στις starting περιοχές. Αυτές είναι το Λονδίνο για τους Templars, η Νέα Υόρκη για τους Illuminati και η Σεούλ για τους Dragon.
Όσο και να σας δίνει την εντύπωση της ομάδας, το The Secret World είναι στα πρώτα του βήματα ένα αρκετά μοναχικό παιχνίδι. Έχει χτιστεί έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να κάνει solo με την ησυχία του γιατί η αίσθηση του να πετυχαίνει κάποιος κάτι εκτός ομάδας αλλά μόνο με την δική του προσπάθεια, είναι μοναδική. Το πρόβλημα γεννιέται όμως όταν σε αναγκαία για την συνέχεια dungeons, με δύσκολα bosses και περίπλοκες τακτικές οι παίχτες δύσκολα επικοινωνούνε μεταξύ τους χτίζοντας έναν τοίχο ανάμεσά τους χωρίς να βοηθάνε ο ένας τον άλλο, κάτι που ενίοτε γεννάει δυσαρέσκεια και παρεξηγήσεις.
Αν υπάρχει κάτι άψογο στο The Secret World αυτό είναι η πλούσια, ενδιαφέρουσα και εναλλακτική πλοκή του. Οι τρεις φατρίες με αντίθετες ιδεολογίες αλλά ίδιο σκοπό, αναγκάζονται να σταθούν μαζί ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που απειλούνε την γη. Εδώ δεν υπάρχουνε μεγάλα quest logs να σας καθοδηγήσουν ούτε συμβουλές, για βοήθεια. Έχετε μόνο τα cutscenes στην αρχή του κάθε quest και ίσως κάποια συμβουλή από το cabal chat αλλά τίποτα παραπάνω.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου