Vindictus με διαφορετικές επικές μάχες...

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης, το δωρεάν... πουλάει. Αυτό το έχουν καταλάβει οι developers και αναπτύσσουν το ένα free-to-Play ΜΜΟ μετά το άλλο. Σαν να μην έφτανε αυτό, πολλά συνδρομητικά παιχνίδια της κατηγορίας έχουν πιάσει τον παλμό της αγοράς, αλλάζοντας το μοντέλο τους σε F2P, διαθέτοντας όμως περιορισμούς που ενίοτε επηρεάζουν αρνητικά το gameplay. Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να προσέχετε αν τα αντικείμενα και οι υπηρεσίες που πωλούνται με πραγματικά λεφτά μέσα από το μαγαζάκι του εκάστοτε παιχνιδιού είναι προαιρετικά ή αν αναγκάζεστε τελικά να βάλετε το χέρι στην τσέπη για να δείτε προκοπή.
Το Vindictus, που αποτελεί το prequel του Mabinogi (του πρώτου παιχνιδιού της σειράς), είναι ένα hack 'n' slash MMORPG και κυκλοφόρησε αρχικά ως Mabinogi Heroes στην Κορέα τον Ιανουάριο του 2010, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους εμφανίστηκε και στην αμερικάνικη ήπειρο. Τον Ιούλιο του 2010 κυκλοφόρησε μια εναλλακτική έκδοση του παιχνιδιού με την ονομασία Mabinogi Heroes XE (extreme edition). Σε αυτή την έκδοση προστέθηκαν νέα στοιχεία, όπως η δυνατότητα άλματος και οι combo επιθέσεις. Ευτυχώς, τα στοιχεία αυτά ενσωματώθηκαν και στους ευρωπαϊκούς servers του παιχνιδιού που άνοιξαν τις πύλες τους στις 5 Οκτωβρίου του 2011.
Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο
Το Mabinogi (Vindictus για την Ευρώπη) έχει πάρει το κορεάτικο όνομά του από την ουαλική μυθολογία. Το Mabinogion είναι μια συλλογή από 11 πρόζες που αντλούν τη θεματολογία τους από την προ-χριστιανική κέλτικη μυθολογία, τα παραδοσιακά τραγούδια, τα ήθη και έθιμα της μεσαιωνικής εποχής. Η λέξη Mabinogi, λέγεται ότι προέρχεται από την κέλτικη θεότητα "Maponos" (Divine Son). Από την άλλη, η λέξη Vindictus, η ευρωπαϊκή ονομασία του παιχνιδιού, εικάζεται ότι βγαίνει από τις λέξεις "Vindicate" (αμύνομαι, καθαρίζω το όνομά μου από κατηγορίες) και "Vindictive" (θέληση για εκδίκηση).
Το Vindictus σας τοποθετεί στο ίδιο setting με αυτό του Mabinogi, αλλά εκατοντάδες χρόνια πριν ξεκινήσουν τα γεγονότα του δεύτερου. Σε έναν κόσμο ο οποίος μαστίζεται από αλλεπάλληλους πολέμους, οι άνθρωποι έχουν την πεποίθηση ότι η Θεά Morrighan θα τους χαρίσει την αιώνια ζωή στην παραδεισένια χώρα Errin, αρκεί να αφανίσουν μια φυλή από ανθρωπόμορφα τέρατα που έχουν προκαλέσει το χάος, τους Fomors. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια και τους άπειρους σκοτωμούς, ο λαός έχει αρχίσει να χάνει την ελπίδα του, πιστεύοντας ότι αυτός ο μύθος είναι απλά ένα ψέμα. Κάπου εδώ έρχεστε εσείς για να ανακαλύψετε τελικά αν οι υποσχέσεις της Morrighan είναι αληθείς και κάπως έτσι αρχίζει το ταξίδι σας για την... γη της Επαγγελίας.
Επιρροές
Όπως προείπαμε, το παιχνίδι έχει πάρει το όνομά του από την ουαλική μυθολογία, το σενάριό του όμως είναι καθαρά επηρεασμένο από την μυθολογία της Ιρλανδίας. Σύμφωνα με τους μυθολογικούς κύκλους της χώρας, οι Fomorians ήταν μια φυλή από ημίθεους που ζούσαν στα αρχαία χρόνια και περιγράφονται ως οι Θεοί του χάους και της καταστροφής. Πιστεύεται ότι ήταν όντα που προηγήθηκαν των Θεών και τους παρομοιάζουν με τους Τιτάνες της ελληνικής μυθολογίας.
Όσον αφορά τα κείμενα μέσα στο παιχνίδι, αυτά παρουσιάζονται αρκετά προσεγμένα, τουλάχιστον όσα βρίσκονται στη κατηγορία των story quests. Μερικά από αυτά μάλιστα βρίσκονται σε αρκετά καλό επίπεδο για τα δεδομένα των MMORPG και δη αυτών που προέρχονται από την Κορέα. Οι υπόλοιποι διάλογοι ίσως σας κουράσουν μετά από λίγη ώρα και θα βρεθείτε να πατάτε το Space για να τους προσπεράσετε, ενώ κάποια side quests θα σας φανούν λίγο άκυρα σε σχέση με το γενικό στήσιμο της ιστορίας. Μια ιστορία η οποία παρουσιάζεται με την μορφή επεισοδίων, με το καθένα από αυτά να κυκλοφορεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να προσθέτει στο παιχνίδι νέα dungeons, raids, skills, αλλά και lore.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου