Τα κορυφαία Action games στο internet

Top 10: Τα κορυφαία Action games
Τα παιχνίδια δράσης πάντα απολάμβαναν την εκτίμηση της μεγαλύτερης μερίδας των gamers. Βέβαια με την πάροδο του χρόνου η ραγδαία εξέλιξή τους μας ώθησε να τα κατηγοριοποιήσουμε σε Action-Adventures, Action Shooters κτλ., εντούτοις ο παρανομαστής έμεινε πάντα κοινός.
Το Best of αυτής της εβδομάδας είναι ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό δείγμα των κορυφαίων τίτλων δράση. Αρκετές από τις παρακάτω δημιουργίες συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ο ανταγωνισμός ήταν για μια ακόμη φορά τεράστιος και ως εκ τούτου σπουδαίες κυκλοφορίες έμειναν απ 'έξω.Εκτός από τα κορυφαία παιχνίδια δράσης, έχει ξεκινήσει ήδη η ψηφοφορία για τα 10 δύσκολα παιχνίδια, τα οποία θα παρουσιαστούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. 5 από αυτά θα τα επιλέξετε εσείς.
Ακολουθεί το Top 10 των μεγαλύτερων Action games.
10: Assassin's Creed II (20/11/2009)
Ubisoft Montreal, Ubisoft
PC, PS3, Xbox 360, Mac
assassins creed ii ezio auditore da firenze
Το πρώτο Assassin's Creed έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία το 2007 και μάγεψε τους gamers με την ιδιαίτερη open world φύση του, αλλά και το άκρως ενδιαφέρον σενάριο. Η τεράστια εμπορική επιτυχία οδήγησε όπως ήταν αναμενόμενο σε ένα sequel, που κατάφερε να παρουσιαστεί βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. O Desmond Miles ζει αυτή τη φορά τις αναμνήσεις ενός νέου Assassin, του Ezio Auditore da Firenze, με το σκηνικό να μεταφέρεται από την Ιερουσαλήμ στην αναγεννησιακή Ιταλία.
To δεύτερο μέρος της σειράς δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι της εξερεύνησης, ενώ ο τεχνικός τομέας εμφανίζεται σαφώς καλύτερος με εντυπωσιακότερα γραφικά και αρκετά βελτιωμένη A.I. Δειλά-δειλά κάνουν την εμφάνισή τους και ορισμένα RPG στοιχεία, αφού o Ezio μπορεί να αγοράσει καλύτερα όπλα, πανοπλίες, μαχαίρια, κ.ο.κ. Το parkour εξακολουθεί να διατηρεί την γοητεία του, με τον πρωταγωνιστή να μπορεί να σκαρφαλώσει σχεδόν παντού. Παρότι στο Assassin's Creed II δεν υπήρχε κάποιο multiplayer mode (το είδαμε την αμέσως επόμενη χρονιά στο Brotherhood), εντούτοις στον τομέα του gameplay ο τίτλος της Ubisoft εξελίχθηκε στο sequel του όσο ποτέ άλλοτε.
9: Batman: Arkham City (21/10/2011)Rocksteady Studios, Warner Bros InteractivePC, PS3, Xbox 360
batman arkham city batman
To πρόσφατο δημιούργημα της Rocksteady φιγουράρει επιβλητικά για δεύτερη φορά στην καθιερωμένη στήλη μας Best Of. Αφού ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο video game βασισμένο σε κόμικ, τώρα κερδίζει μία ακόμα θέση, αυτή τη φορά ανάμεσα στα κορυφαία παιχνίδια δράσης. Η νέα περιπέτεια του "σκοτεινού ιππότη", βαδίζει ευλαβικά πάνω στα βήματα του προκατόχου του, προσφέροντάς μας ακόμα περισσότερες ώρες διασκέδασης και εκρηκτικού gameplay.
Στον οπτικό τομέα η Unreal Engine 3 αποδεικνύει ότι παρά την ηλικία της, είναι μια από τις κορυφαίες μηχανές γραφικών. Ο κόσμος του Batman: Arkham City είναι απόλυτα γοητευτικός, με την gothic αισθητική να δεσπόζει για μια ακόμη φορά. Όλοι οι γνωστοί χαρακτήρες από το σύμπαν των comics του Batman δίνουν εντυπωσιακό παρόν, ενώ όσον αφορά το voice acting συναντάμε εξαιρετικές ερμηνείες, με κορυφαία αυτή του Mark Hamill στο ρόλο του Joker.
8: Gears of War 2 (07/11/08)
Epic Games, Microsoft Game Studios
Xbox 360
gears of war 2 marcus chainsaw
Η σειρά Gears of War αποτελεί μια από τις ναυαρχίδες του Xbox 360 και σε αυτήν η κονσόλα της Microsoft οφείλει ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας της. Το πρωτότοκο μέλος της οικογένειας έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων στην gaming κοινότητα, χάρις στα απίστευτα γραφικά -για τα τότε δεδομένα- και στο απόλυτα διασκεδαστικό co-op. Το Gears of War 2 προχώρησε ένα βήμα παραπάνω μ' ένα αρκετά πιο ενδιαφέρον στην παρουσίαση σενάριο, δίνοντάς μας αρκετές πληροφορίες για τα κίνητρα των επιθέσεων των Locusts στις ανθρώπινες αποικίες. Στον ρόλο των κεντρικών πρωταγωνιστών συναντάμε ξανά τον Marcus Fenix και τον Dominic Santiago.
Το στοιχείο που κάνει το Gears of War να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Action Shooters είναι το σύστημα μάχης. Η αξιοποίηση των σημείων κάλυψης του περιβάλλοντος αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας στην εξολόθρευση των εξηγήινων εχθρών σας. Η άπειρη πόρωση που προσφέρει, καθώς γεμίζετε το όπλο σας on-the-fly και συνεχίζετε να γεμίζετε με...τρύπες τους αντιπάλους σας, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σειράς.
Το Gears of War 2 εισήγαγε ορισμένους ακόμα νέους μηχανισμούς στο gameplay, αφού εδώ έχετε την δυνατότητα να αρπαξετε έναν Locust και να τον χρησιμοποιήσετε ως ασπίδα απέναντι στα εισερχόμενα πυρά. Επίσης, για πρώτη φορά έχουμε μονομαχίες με...αλυσοπρίονα, εκεί όπου οι splaterrιές πέφτουν σύννεφο. Η online εμπειρία είναι ακόμα πιο συναρπαστική, με αναμετρήσεις πέντε εναντίων πέντε, ενω παράλληλα κανουν την εμφάνισή τους τρία ακόμα νέα modes, τα Guardian, Wingman και Submission.
7: Tomb Raider (25/10/1996)Core Design, Eidos InteractivePC, PlayStation, Sega Saturn
tomb raider lara croft
Η πρώτη περιπέτεια της Lara Croft έφερε την επανάσταση των Action-Adventures στις τρεις διαστάσεις. Το 1996 δεν υπήρχε άλλο παιχνίδι που να μπορεί να συνδυάσει τόσο μαεστρικά, την δράση, την περιπέτεια, το platforming και την επίλυση γρίφων. Πόσο μάλλον όταν το πακέτο συνοδεύεται από μια τόσο σέξι πρωταγωνίστρια. Η Lara προκάλεσε μια έκρηξη φεμινισμού στα video games, καθώς έκτοτε είδαμε και άλλα παιχνίδια να έχουν γυναίκες πρωταγωνίστριες κάτι που θεωρούνταν έως τότε ασυνήθιστο.
Παρά τα πρωτοποριακά στοιχεία του, το Tomb Raider αντιμετώπιζε κι αρκετά προβλήματα. Η κάμερα πολλές φορές δεν σας έδινε σωστή αντίληψη του χωρου, τα ελάχιστα save points σας ανάγκαζαν σε αρκετές ώρες backtracking όταν πεθαίνατε, ενώ αρκετές φόρες ο χειρισμός αντιμετώπιζε προβλήματα απόκρισης. Στον τεχνικό τομέα, το έντονο aliasing στα περιβάλλοντα χτύπαγε άσχημα στο μάτι, άλλα εδώ που τα λέμε τα χρόνια εκείνα, όταν και πρωτοανακαλύφθηκε το 3D, όλοι οι τίτλοι εμφάνιζαν pixeliασμένα textures. 
Η Lara Croft αποτελεί σήμερα μία από τις πιο αναγνωρίσιμες ηρωίδες στη βιομηχανία των games. Τα αμέτρητα sequels και οι ταινίες που ακολούθησαν με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η σειρά πουλάει και θα συνεχίσει να πουλάει για πολλά χρόνια ακόμη.
6: God of War III (19/03/2010)
Santa Monica Studio, Sony
PS3
god of war iii kratos
O θεοκτόνος ημίθεος Kratos πρωταγωνιστεί σε μια ακόμα αιματοβαμμένη περιπέτεια, που ξεπηδά από την αρχαία ελληνική Μυθολογία. Το God of War ΙΙΙ φέρει ελάχιστες διαφοροποιήσεις από τους προκατόχους του στον τομέα του gameplay, όπου σκοπός είναι -ξανά- να πετσοκόψετε όποιον αντίπαλο βρεθεί στο διάβα σας. Η εξέλιξη της ιστορίας όμως είναι αυτή που κράτα το ενδιαφέρον σας αμείωτο από την αρχή ως το τέλος. Από την πρώτη κιόλας πίστα όταν οι Τιτάνες ανεβαίνουν στο Όλυμπο, δίνεται το έναυσμα για κάτι το επικό, με τον Kratos να παραμένει απολαυστικός, βίαιος, κυνικός και εκδικητικός μέχρι το μεδούλι. Το δημοφιλές Action-Adventure προσφέρει μνημειώδη boss fights, χιούμορ, ασταμάτητη δράση, αίμα με τους...κουβάδες, εντυπωσιακές μαγικές επιθέσεις, μέχρι και σκηνές sex!
Δυνατό σημείο του God of War III είναι τα εντυπωσιακά γραφικά, εκεί όπου οι developers έκαναν για μία ακόμη φορά το θαύμα τους. Αν το God of War II πιεζε τις δυνατότητες του PS2 στο 101%, το God of War III εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το PlayStation 3, χάρη στην δυνατή God of War III engine της Sony Santa Monica. To frame rate μένει “καρφωμένο” ακόμα κι όταν δεκάδες εχθροί κατακλύζουν την οθόνη, ο σχεδιασμός του Kratos, των Τιτάνων και των Θεών του Ολύμπου είναι λεπτομερέστατος, ενώ τα ευφάνταστα περιβάλλοντα θα σας κόψουν στην κυριολεξία την ανάσα. Η ηχητική επένδυση είναι κι αυτή με τη σειρά της απόλυτα εντός κλίματος, καθώς καταφέρνει να σας ταξιδέψει επιτυχώς στην Αρχαία Ελλάδα. Από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, η εμπειρία του God of War III έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε μία εκ των κορυφαίων για την κονσόλα της Sony.
5: Grand Theft Auto IV (29/04/2008)
Rockstar North, Rockstar Games
PC, PS3, Xbox 360
grand theft auto iv
Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια από το τελευταίο Grand Theft Auto κι η Rockstar μας έχει ήδη ενημερώσει ότι ετοιμάζει το πέμπτο μέρος της σειράς. Το GTA IV αποτελεί κατά πολλούς το πιο πλήρες τεχνικά παιχνίδι της σειράς, παρότι στο gameplay υστερεί σε πολλούς τομείς για τους οποίους αγαπήθηκε το κορυφαίο στο είδος San Andreas. Το ντεμπούτο της δημοφιλούς σειράς στις κονσόλες έβδομης γενιάς χαρακτηρίζεται απόλυτα επιτυχημένο, καθώς κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην καρδιά εκατομμυρίων gamers. Τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι ο άρτιος τεχνικός τομέας, η απόλυτη ελευθερία στην εξέλιξη της ιστορίας του και ο ωμός ρεαλισμός του.
Το σενάριο εξελίσσεται στην Liberty City (οι παραλληλισμοί με την Νέα Υόρκη είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς), όπου αναλαμβάνετε τον ρόλο του ανατολικοευρωπαίου Niko Bellic. O Niko θέλει να εγκαταλείψει το παρελθόν του και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, κυνηγώντας το Αμερικανικό Όνειρο (The American Dream) με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο πρωταγωνιστής δεν διστάζει να κλέψει αμάξια, να σκοτώσει, να μπλέξει σε συμμορίες και σε διάφορες ακόμα εγκληματικές δραστηρίοτητες, για να εκπληρώσει τους στόχους και τις φιλοδοξίες του.
Το Grand Theft Auto IV αποδεικνύει περίτρανα ότι τα video games είναι η όγδοη μορφή τέχνης και είναι περιττό να αναφέρουμε ότι όσοι από εσάς δεν το έχουν παίξει, θα πρέπει επειγόντως να το κάνουν. Ο ρεαλιστικός κόσμος του σας υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία, ικανή να σας κρατήσει για δεκάδες ώρες μπροστά από τις οθόνες σας.
4: Metal Gear Solid (16/11/1998)
Kojima Productions, Konami
PC, PlayStation
metal gear solid solid snake
Η ομώνυμη δημιουργία του Hideo Kojima έμελλε να αποτελέσει ένα από τα επιδραστικότερα παιχνίδια όλων των εποχών. Με μια γρήγορη ματιά στα τρία sequels και τα αμέτρητα spin-offs, καταλαβαίνει κάνεις ότι το Metal Gear Solid είναι ένας πρωτοποριακός τίτλος που έθεσε νέα ποιοτικά standards στην κατηγορία των παιχνιδιών δράσης. Το stealth στοιχείο έκανε για πρώτη φορά τόσο έντονη την παρουσία του και ουσιαστικά εδώ δεσπόζει ως ο κύριος gameplay μηχανισμός.
Η "all guns blazing" προσέγγιση στη μάχη, εδώ διαφοροποιείται καθώς θα πρέπει να εισχωρήσετε σε αντίπαλες βάσεις, όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα, σκοτώνοντας μόνο όταν είναι απαραίτητο. Η Α.Ι βέβαια θα μπορούσε να είναι υψηλότερη, καθώς ουκ ολίγες φορές οι εχθροί είναι αδύνατον να σας αντιληφθούν, ακόμα κι όταν περπατάτε δίπλα τους. Επιπλέον, η κάμερα δεν σας δίνει σωστή αίσθηση του χώρου. Τα δυο αυτά μειονεκτήματα αποτέλεσαν αγκάθι για τις πρώτες εκδόσεις της σειράς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αμαυρώσουν την τελική εικόνα.
Το Metal Gear Solid διακρίνεται για την cinematic αφήγηση της ιστορίας του, τους ρεαλιστικούς χαρακτήρες, τα κορυφαία για την εποχή γραφικά και φυσικά για τον αγαπητό σε όλους τους gamers, Solid Snake.
3: Uncharted 3: Drake's Deception (02/11/2011)
Naughty Dog, Sony
PS3
uncharted 3 drakes deception nathan drake
O Nathan Drake είναι ήδη ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες των video games, αν και μετρά μόλις πέντε έτη ζωής. Το πρώτο μέρος της σειράς Uncharted έθεσε τα θεμέλια, πάνω στα οποία πάτησαν ευλαβικά τα δυο επόμενα sequels. Το Action ύφος του, συνδυασμένο με ευφάνταστους γρίφους και χορταστικά cinematics, προσέφερε έναν απίστευτα διασκεδαστικό πυρήνα gameplay. Η παράδοση που θέλει τα sequels να είναι κατώτερα των προκατόχων τους σπάει θριαμβευτικά, αφού κάθε έκδοση του Uncharted είναι κάθε φορά ολοένα και καλύτερη από την προηγούμενη, τόσο στο single-player, όσο και στο multiplayer mode, το οποίο εξελίχθηκε σε σύγκριση με το Uncharted II όπου πρωτοπαρουσιάστηκε.
To Uncharted 3 σας δίνει την εντύπωση ότι παρακολουθείτε μια interactive ταινία, όπου εσείς αποφασίζετε για την τύχη του πρωταγωνιστή. O Nolan North δίνει...ρέστα για μια ακόμη φορά με την εξαιρετική ερμηνεία του στο ρόλο του Drake. Ο τεχνικός τομέας είναι αψεγάδιαστος καθώς οι αρετές του hardware του PS3 ξεδιπλώνονται η μία μετά την άλλη. Τα εκπληκτικά οπτικά εφέ, τα υποδειγματικά textures και physics και το απόλυτα ρεαλιστικό bump mapping συνθέτουν μια από τις αρτιότερες κυκλοφορίες στην ιστορία των video games.
2: Grand Theft Auto: San Andreas (28/10/2004)Rockstar North, Rockstar Games PC, PS2, Xbox, Mac
grand theft auto san andreas
Όταν αναφερόμαστε στο πιο εμπορικά επιτυχημένο παιχνίδι του PS2 τα λόγια περιττεύουν. To San Andreas είναι ένα από τα παιχνίδια-διαμάντια του σύγχρονου gaming και αξίζει να δώσουμε τα εύσημα στην Rockstar για την δημιουργία του. Οι πιο χαρακτηριστικοί gameplay μηχανισμοί είναι και εδώ παρόντες. Το πιστολίδι πέφτει...σύννεφο και οι κλοπές αμαξιών αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σ' έναν ανοιχτό προς εξερεύνηση κόσμο.
Στο Grand Theft Auto: San Andreas, οι developers εισήγαγαν αρκετά RPG στοιχεία, αφού ο κεντρικός πρωταγωνιστής Carl “CJ” Johnson θα πρέπει να αθλείται για να διατηρεί την φόρμα του, να προσέχει την διατροφή του, ενώ η ενδυμασία παύει να αποτελεί απλά διακοσμητικό ρόλο. Η αντιμετώπιση από τους διάφορους NPCs εξαρτάται πέρα από το πως φέρεστε και από το πως ντύνεστε. Όσο πρωτοποριακά κι αν ακούγονται όλα αυτά για ένα παιχνίδι δράσης, πολλά από τα στοιχεία που αγαπήθηκαν, αφαιρέθηκαν στο Grand Theft Auto IV, κάτι που δυσαρέστησε μια σημαντική μερίδα των οπαδών της σειράς.
Οι εγκληματικές αποστολές του San Andreas, εμποτισμένες με άφθονες δόσεις χιούμορ και το γεγονός ότι μπορούσατε να πάτε όπου θέλετε και να κάνετε ότι θέλετε, αποτέλεσε το μεγάλο ατού για το gameplay. Η πλειοψηφία των gamers σήμερα έχει αφιερώσει έστω λίγο απ' τον χρόνο του για να επιδοθεί σε ανελέητες καφρίλες, να καθαρίσει εγκληματίες, πολίτες ή αστυνομικούς και γενικά να πραγματοποιήσει ότι δεν γίνεται στην πραγματική του ζωή. Ο αριθμός των διαθέσιμων οχημάτων του παιχνιδιού που μας προσέφερε η Rockstar (περίπου 200) ξεπέρασε τότε κάθε προσδοκία αφού περιελάμβανε από αυτοκίνητα πόλης, μέχρι...τανκς και ελικόπτερα! Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο άρτιος τεχνικός τομέας της Rokstar, με το voice acting να κλέβει την παράσταση.
1: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (12/06/2008)
Kojima Productions, Konami
PS3
metal gear solid 4 guns of the patriots solid snake
H πρώτη θέση στο Best Of με τα 10 κορυφαία παιχνίδια δράσης ανήκει δικαιωματικά στο αριστούργημα του Hideo Kojima, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Χωρίς ίχνος υπερβολής, θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος τίτλος στη βιομηχανία των video games ανεξαρτήτως κατηγορίας. Το PS3 δείχνει στη κυριολεξία τα δόντια του, καθώς το τέταρτο μέρος της δημοφιλούς σειράς της Konami, εκμεταλλεύεται και αναδεικνύει σε απόλυτο βαθμό τις τεράστιες δυνατότητες της κονσόλας.
Ο απαράμιλλος οπτικοακουστικός τομέας, τα εντυπωσιακά cutscenes, το εκρηκτικό κράμα Action-Adventure και stealth στοιχείων, και η νεωτεριστική προσέγγιση του σεναρίου αναδεικνύουν το Metal Gear Solid 4 ως το καλύτερο παιχνίδι της σειράς. Πρωταγωνιστής είναι ξανά -αν και εμφανώς γερασμένος- ο Solid Snake, το πεδίο της μάχης όμως είναι αρκετά διαφοροποιημένο, αφού αυτή τη φορά ο Kojima αποφασίζει να θέσει των αειθαλή ήρωα αντιμέτωπο με το παγκόσμιο σύστημα εμπορευματοποίησης του πόλεμου.
Πίσω από κάθε πόλεμο στην υφήλιο, υπάρχει πάντα μια πλευρά που κερδίζει, ανεξάρτητα από την έκβασή του. Αναφερόμαστε φυσικά στους εμπόρους όπλων. Προφανώς και είναι δύσκολο να αναπτύξουμε τις πτυχές αυτής της μάστιγας μέσα σε λίγες γραμμές, εντούτοις οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια του Kojima να θίξει αυτό το θέμα taboo, έστω και μέσα από ένα video game.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου