Gamescom 2012: Sony Press Conference

H Sony στην φετινή Gamescom έδειξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά ότι είναι αποφασισμένη να επικεντρωθεί στη νέα φορητή της κονσόλα. Μέσα στους προσεχείς μήνες αναμένονται σπουδαίες κυκλοφορίες για το PS Vita, κάτι που θα χαροποιήσει τους κατόχους του και πιθανόν να οδηγήσει σε μια αύξηση των πωλήσεων της κονσόλας
Οι νέες παρουσιάσεις hardware απουσίαζαν, όπως και στην φετινή E3. Yπήρχε μια μικρή πιθανότητα να δούμε το νέο “4000” μοντέλο του PlayStation 3, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και ούτε καν υπήρξε κάποια σχετική αναφορά. Ο Jim Ryan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, ύστερα από ένα θερμό καλωσόρισμα στο κοινό, ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των παρουσιάσεων, αναλύοντάς παράλληλα τους στόχους και τις επιδιώξεις της Sony.

LittleBigPlanet PS Vita
Ο ομώνυμος τίτλος άνοιξε τον...χορό των παρουσιάσεων και αναμένεται να αποτελέσει μια από τις ελκυστικότερες προτάσεις της εταιρίας για την φθινοπωρινή περίοδο. Επιπλέον, θα κυκλοφορήσει ένα καινούργιο bundle της κονσόλας που θα περιέχει το εν λόγω παιχνίδι στα μέσα Σεπτεμβρίου με εκτιμώμενη τιμή λιανικής τα 249 ευρώ.Το LittleBigPlanet PS Vita θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου για το PS Vita.

PlayStation All-Stars Battle Royale
Η επερχόμενη δημιουργία της SuperBot Entairtanment δεν είχε καταφέρει να κερδίσει την προσοχή μας πριν από δυο μήνες κατά την διάρκεια της E3 και δυστυχώς ούτε αυτή την φορά τα κατάφερε. Αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Νοέμβριο και θα υποστηρίζει cross-play μεταξύ του PS3 και του PS Vita, αλλά και online multiplayer τεσσάρων παιχτών. To PlayStation All-Stars Battle Royale θα είναι ο πρώτος τίτλος στον οποίο θα εφαρμοστεί το “Cross Buy” πρόγραμμα. Πρακτικά η retail μορφή θα περιέχει την εκδοσή για PS3 και για PS Vita! H Sony ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες “Cross Buy” κυκλοφορίες, ενώ οι επόμενες θα είναι τα Ratchet & Clank: Full Frontal Assault και Sly Cooper. Πρόκειται για έναν crossover fighting τίτλο στα πρότυπα του Super Smash Bros., όπου πρωταγωνιστούν διάφοροι ήρωες από γνώριμα παιχνίδια της Sony. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το ρόστερ μαχητών περιλαμβάνει τους Kratos, Dante, Nathan Drake, Sweet Tooth και αρκετούς ακόμα.
Το PlayStation All-Stars Battle Royale θα κυκλοφορήσει στις 21 Νοεμβρίου για PS3 και PS Vita.

PS Vita
Ο...μικρός αδερφός του Assassin's Creed III συγκέντρωσε για ακόμη μια φορά τα βλέμματα της δημοσιότητας πάνω του. To Assasin's Creed III: Liberation θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PS Vita στις 30 Οκτωβρίου και θα χρησιμοποιεί την ίδια μηχανή γραφικών με το Assassin's Creed III, η οποία ονομάζεται AnvilNext. Η εν λόγω δημιουργία αναμένεται να αξιοποιεί στο έπακρο τις ιδιαίτερες δυνατότητες του PS Vita (οθόνη αφής, rear touch pad, γυροσκόπιο). Να προσθέσουμε επίσης ότι θα διατεθεί και ένα ξεχωριστό bundle που θα περιέχει το παιχνίδι και ένα νέο μοντέλο του PS Vita σε λευκό χρώμα
Το Call of Duty: Black Ops-Declassified αποτελεί έναν ακόμα τίτλο που αναμένουμε μέσα στο φθινόπωρο για την φορητή κονσόλα της Sony. Κατά την διάρκεια της Gamescom παρουσιάστηκε ένα αρκετά εντυπωσιακό gameplay trailer, αλλά πέρα από αυτό η Sony δεν μας παρείχε περαιτέρω πληροφορίες. Το μόνο που συγκρατήσαμε είναι ότι θα περιλαμβάνει ολοκαίνουργια maps και θα υποστηρίζει multiplayer αναμετρήσεις 4 vs.4. Επιπλέον, θα κυκλοφορήσει ένα bundle που θα περιέχει το παιχνίδι και μια limited έκδοση του PS Vita.
Στις 28 Αυγούστου η υπηρεσία PS One Classics θα γίνει διαθέσιμη στην νέα φορητή κονσόλα της Sony, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν δυο ακόμα τίτλοι τα Need for Speed: Most Wanted και Fifa 13.
H Media Molecule, η οποία μας έχει προσφέρει στο παρελθόν το LittleBigPlanet ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω σε έναν καινούργιο τίτλο για το PS Vita, το Tearaway. Πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα δημιουργία που απευθύνεται πάντως σε ένα πιο casual κοινό, όπως θα παρακολουθήσετε και στο σχετικό βίντεο.

Killzone Mercenary
Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν από την αποψινή εκδήλωση, καθώς μια από τις πιο αγαπημένες FPS σειρές, μεταπηδά στο PS Vita. Το Killzone Mercenary αναμένεται να κυκλοφορήσει στο προσεχές μέλλον και οι ευχές όλων μας είναι να έχει καλύτερη τύχη από το πρόσφατο Resistance: Burning Skies.
Η αλήθεια είναι ότι το παραπάνω βίντεο δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό, αφού πέρα από κάποια cutscenes, είδαμε ελάχιστα δευτερόλεπτα από το gameplay του. Το στοιχείο που ξεχώρισε είναι ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής για να εκτελέστε τα melee kills.

PlayStation Mobile
Η παραπάνω πλατφόρμα θα επιτρέπει την παροχή downloadable τίτλων σε διάφορες Playstation Certified συσκευές (θα πρέπει να τρέχουν το Android 2.3 και να έχουν συγκεκριμένες hardware προδιαγραφές), όπως επίσης και σε smartphones και tablets. Για την ώρα οι μόνες certified συσκευές είναι το PS Vita, τα Sony Ericsson Xperia Play, Sony Xperia S και όλα τα tablets της Sony. Στην φετινή E3 ανακοινώθηκε επίσημα η συνεργασία της Sony με την HTC, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν δυο ακόμα συνεργάτες η Asus και η Wikipad.

PS3
Η Sony ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσουν διάφορες επανεκδόσεις παιχνιδιών του PS3 σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή. Οι τίτλοι αυτοί θα ονομάζονται Playstation 3 Essentials και θα διατίθενται προς 19.99 ευρώ. Σήμερα ανακοινώθηκαν οι τρεις πρώτοι που θα κυκλοφορήσουν το προσεχές διάστημα και είναι τα Uncharted, inFamous και LittleBigPlanet.
Στη συνέχεια υπήρξε μια σύντομη αναφορά στο Assassin's Creed III, το οποίο θα περιέχει αποκλειστικό DLC και τέσσερις νέες αποστολές στην κονσόλα της Sony. Στην Ε3 είχε ανακοινωθεί η κυκλοφορία του cross-controller DLC για το LittleBigPlanet 2. Σήμερα παρουσιάστηκε μπροστά στις γιγαντοοθόνες της Gamescom η εν λόγω λειτουργιά, που πρακτικά σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το PS Vita σας ως χειριστήριο του PS3. Το όλο concept θυμίζει λίγο Wii U και σας δίνει νέες gameplay δυνατότητες, αφού η οθόνη αφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση γρίφων.

PlayStation Plus
Οι συνδρομητές της αντίστοιχης υπηρεσίας έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι, αφού έναντι ενός μικρού χρηματικού αντιτίμου μπορούν να εμπλουτίσουν την gaming συλλογή τους με εξαιρετικά παιχνίδια. Για όλο τον μήνα Αύγουστο, όσοι από εσάς είστε συνδρομητές της υπηρεσίας μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν το Dead Space 2. Η Sony ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες ποιος τίτλος θα διαδεχθεί το δημοφιλές Survival Horror της Visceral Games ως Game of the Month του PlayStation Plus. Το όνομα του είναι Red Dead Redemption και οι όποιες συστάσεις εδώ περιττεύουν.
Τα ευχάριστα όμως δεν σταματάνε εδώ, αφού η Sony πρόσθεσε ότι από τις αρχές του επόμενου μήνα η συνδρομή του PlayStation Plus θα διατίθεται με 25% έκπτωση, ενώ η υπηρεσία θα μεταφερθεί και στο PS Vita. Επιπλέον, ο cloud αποθηκευτικός χώρος που υπήρχε για τα save σας αυξάνεται, με το μέγεθος του να φτάνει το 1GB.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου