Child of Eden γιατί έχει περιπέτεια...

Το Child of Eden κυκλοφόρησε για το Xbox 360 κυρίως για την ικανότητα του να μετατρέψει το Kinect σε κάτι χρήσιμο για τον μέσο gamer του δημοφιλούς περιφρειακού. Αυτόν που βαρέθηκε να ξοδεύει τον ιδρώτα του χορεύοντας στο ρυθμό των Pussycat Dolls μπροστά από την τηλεόραση του, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τα πεταμένα λεφτά που του «υποκλίνονται» κάθε φορά που ανοίγει την κονσόλα του. Λίγο αργότερα μάλιστα δεν άργησε να ακολουθήσει και η Move enabled έκδοση του PS3 που υποσχόταν να κάνει το ίδιο, για το «κλινικά νεκρό» gadget της Sony.
O Mizuguchi ξέρει…
Η δημιουργία του Tetsuya Mizuguchi, του ανθρώπου που έφερε στη ζωή αριστουργήματα όπως τα Rez και Lumines (και Sega Rally και Space Channel 5, αλλά δεν το κάνουμε θέμα), μπορεί να μη γνώρισε ποτέ την εμπορική επιτυχία που του αναλογούσε, αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να αφήσει αδιάφορους τους λάτρεις του ποιοτικού gaming, πόσο μάλλον όταν αυτοί διατίθενται να δώσουν μια ευκαιρία ακόμα στο motion sensing.
Το παιχνίδι σας μεταφέρει στο μέλλον, στον εικονικό κόσμο της Eden, εκεί όπου κυριαρχεί το Project Lumi. Πρόκειται για μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που αποτελεί μελλοντική εκδοχή του σημερινού Internet. Στο Project Lumi, οι πάντες και τα πάντα είναι συνδεδεμένα 24/7 στον παγκόσμιο ιστό, μέχρι που ένας κακός ιός εμφανίζεται ως απειλή για να τα ισοπεδώσει όλα. Στόχος σας είναι να σώσετε το Project Lumi, το οποίο θα αναπαράγει μία ανθρώπινη προσωπικότητα στην Eden, την τεχνητή νοημοσύνη που είδαμε και στο Rez του PS2.
Από σενάριο λοιπόν πάσχουμε λίγο αλλά μην απογοητεύεστε ακόμη. Οι ακριβείς λεπτομέρειες όπως ο λόγος που βρίσκεστε εκεί περνάνε σε δεύτερη μοίρα κι αυτό θα το διαπιστώσετε παρακάτω. Ποιο άλλο video game άλλωστε σας δίνει τη δυνατότητα να επιτεθείτε σε μια…cyber-φάλαινα που στην πορεία μετατρέπεται σε φλεγόμενο Φοίνικα;

What a trip!
Το Child of Eden είναι ένα on-rail shooter με εξαιρετικό art direction, που επιτυγχάνει πλήρως τον στόχο του, να σας πάρει μαζί του στον κόσμο που προσπαθεί να αναπλάσει στην οθόνη σας. Καταλήγει σε μια συγκλονιστική audiovisual εμπειρία που σας περιμένει, μόλις αποφασίσετε να κάνετε αυτή τη «βουτιά». Τα πάντα στο Child of Eden φαίνονται (και είναι) ικανά να παίξουν με τις αισθήσεις σας όπως δεν έχει κάνει κανένα άλλο παιχνίδι στο παρελθόν. O στόχος σας λοιπόν είναι μονίμως ένας. Σκοτώστε ότι κινείται, από τα πιο μικρά (και φαινομενικά αθώα) πλάσματα, μέχρι τα bosses που ανεβάζουν κατακόρυφα το ενδιαφέρον σας.
Χέρια στο controller
Το οπτικοακουστικό κομμάτι βέβαια δε θα ήταν τίποτα αν δεν είχε το ανάλογο gameplay να το εκμεταλλευτεί κι εδώ είναι που οι Ιάπωνες της Q Entertainment έκαναν το θαύμα τους.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου