Star Wars: The Old Republic free-to-play

Από σήμερα και μέχρι το Level 15!
[Αρχική δημοσίευση 16/5] Το Star Wars: The Old Republic, το οποίο έχασε πάνω από 400.000 συνδρομητές απ' τον Φεβρουάριο του 2012, θα γίνει free-to-play. Το MMORPG της BioWare ενδέχεται να έχει πέσει κάτω από το ένα εκατομμύριο συνδρομητές (είχε 1.3 εκατομμύρια τον Μάρτιο) κάτι που σίγουρα έχει ανησυχήσει την EA.

Η BioWare Austin που αναπτύσσει το παιχνίδι παραδέχθηκε ότι βλέπει ζεστά το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το free-to-play μοντέλο, για να ακολουθήσει την τάση της online αγοράς. "Η αγορά των MMO είναι πολύ δυναμική και πρέπει κι εμείς να είμαστε δυναμικοί. Αν οι παίκτες δεν είναι ικανοποιημένοι με ότι έχουν, τότε θέλουν συνεχώς updates και νέα modes. Οπότε σκεφτόμαστε να γίνουμε free-to-play, αν και δεν μπορώ να σας δώσω πολλές λεπτομέρειες. Θα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να προσαρμοστούμε στα όσα συμβαίνουν" δήλωσε ο lead designer του παιχνιδιού, Emmanuel Lusinchi, στο GamesTM.
Ο Lusinchi παραδέχθηκε ότι η ποιότητα των free-to-play MMO ανεβαίνει διαρκώς κι αυτό επηρέασε την BioWare στην απόφασή της. Χαρακτηριστικά δήλωσε "Υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές προσφορές. Αν τα free-to-play games δεν ήταν πολύ καλά τότε δεν θα είχαμε κάποιο ερώτημα για το αν θα πρέπει να γίνουμε κι εμείς f2p. Υπάρχουν όμως πολύ καλά games σε αυτό το μοτίβο, οπότε αυτός ο ανταγωνισμός έχει επιπτώσεις στο πλάνο των όσων θέλουμε να κάνουμε" και κατέληξε λέγοντας "Ζούμε σε σκληρή οικονομική περίοδο".
Η BioWare Austin, η οποία πραγματοποίησε απολύσεις στην προγραμματιστική ομάδα του Star Wars, βλέπει τους ενεργούς συνδρομητές της να μειώνονται ραγδαία. Για το συγκεκριμένο συμβάν ο Emmanuel Lusinchi θεωρεί ότι η ομάδα που έχει είναι ακόμη από τις μεγαλύτερες στη βιομηχανία.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου