The Ratchet & Clank Trilogy

Οι τρεις μεγάλοι developers της Sony έχουν πάρει εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις μετά την κυκλοφορία του Playstation 3. H Naughty Dog μας χάρισε τις αξέχαστες περιπέτειές του Nathan Drake με τη σειρά Uncharted, η Sucker Punch δημιούργησε το ηρωικό open world Action “Infamous”, ενώ η (πλέον ανεξάρτητη) Insomniac Games συνδύασε το θέμα του δεύτερου παγκόσμιου με μια εξωγήινη εισβολή, φέρνοντας στους πρώτους φίλους του PS3 τα ποιοτικά, αλλά όχι και τόσο αγαπημένα Resistance. Στην αξέχαστη εποχή του PS2 όμως και οι τρεις εταιρίες ασχολούνταν με τον κόσμο των 3D platform, με την πρώτη να κρύβεται στα σκοτάδια με το ρακούν-κλέφτη Sly Cooper και τις άλλες δύο να κοντράρονται (φιλικά πάντα) για το ποια έχει το καλύτερο δίδυμο, με τα Ratchet & Clank και Jak and Daxter.
Μόλις λίγα χρόνια μετά το ξεκίνημά τους, οι σειρές αυτές έχουν αποκτήσει χιλιάδες fans και η αγάπη τους για τα games έχει κάνει τη Sony να τα μεταφέρει στo PS3 HD συλλογές, με ανανεωμένα γραφικά και διάφορα extras. Η πιο πρόσφατη από αυτές, η The Ratchet & Clank Trilogy, είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πως πρέπει να γίνεται ένα HD remaster και βάζει τα γυαλιά σε όλες αυτές τις εταιρείες που φτιάχνουν βιαστικά ports, κυνηγώντας το εύκολο κέρδος.
Galactic Heroes
Η ιστορία του πρώτου κεφαλαίου στη σειρά ξεκινάει με ένα μικρό ρομπότ, τον Clank, να το σκάει από ένα εργοστάσιο παραγωγής όπλων και να συγκρούεται με το διαστημόπλοιό του στον πλανήτη Veldin. Εκεί, ο δεύτερος πρωταγωνιστής, ένας μηχανικός με το όνομα Ratchet, τον βρίσκει μέσα στα συντρίμμια και αποφασίζει να τον πάρει στο συνεργείο του. Όταν ο Clank συνέρχεται, ζητά την βοήθεια του μόνου φίλου που έχει για να σώσει τον γαλαξία από τους Blarg, μια (γελοία) σατανική φυλή εξωγήινων, η οποία κατέστησε τον πλανήτη της ακατοίκητο και τώρα θέλει να δημιουργήσει ένα νέο, κλέβοντας κομμάτια από γειτονικούς κόσμους, χωρίς να ενδιαφέρεται για την καταστροφή τους. Ο Ratchet, αν και δεν νοιάζεται για όλα αυτά, δέχεται να βοηθήσει τον Clank, υπό τον όρο ότι θα βάλει μπρός το νέο του διαστημόπλοιο, έτσι ώστε να γυρίσει τον γαλαξία με αυτό. Κάπως έτσι ξεκινάει η περιπέτεια των δύο ηρώων.
Στο Ratchet καιClank 2, η παρέα κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα μετά τα γεγονότα του προηγούμενου παιχνιδιού, καθώς οι δύο πρωταγωνιστές περιμένουν ταυτόχρονα για την επόμενη ευκαιρία να το παίξουν ήρωες. Τότε είναι που ο Abercrombie Fizzwidget, ιδιοκτήτης της εταιρίας Megacorp, ζητά τη βοήθειά τους για να πάρει πίσω το protopet. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο πείραμα το οποίο εκλάπη από ένα μασκοφόρο κακοποιό. Ο Ratchet δέχεται την αποστολή και -μετά από ένα πρόγραμμα σκληρής εκπαίδευσης που τον μετατρέπει σε έναν πρώτης τάξης space marine- είναι έτοιμος να για να σώσει τον κόσμο για άλλη μια φορά.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου