Lego Batman 2: DC Super Heroes

O μασκοφορεμένος Batman αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους δημοφιλέστερους ήρωες του σύμπαντος των comics της DC και ως εκ τούτου έχει εμφανιστεί σε ουκ ολίγες κινηματογραφικές παραγωγές, ενώ παράλληλα έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές κυκλοφορίες στον χώρο των video games. Στην βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών οι πιο εμπορικά επιτυχημένες μεταφορές είναι τα Batman: Arkham City, Batman: Arkham Asylum και το Lego Batman: The Videogame, με τον τελευταίο τίτλο να έχει πουλήσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλα τα format στα οποία κυκλοφόρησε.
Ύστερα από αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα ήταν σίγουρο πως η Traveller's Tales θα μας προσέφερε -αργά ή γρήγορα- ένα sequel. Στο βιογραφικό της αγγλικής εταιρίας διακρίνουμε αρκετούς Lego τίτλους, αφού μέσα σε επτά χρόνια έχουν κυκλοφορήσει 14 δημιουργίες σε παρόμοια πλαίσια, με τους ήρωες του Star Wars, τον Indiana Jones και τον Harry Potter, να έχουν μετατραπεί...σε τουβλάκια. Το Lego Batman 2: DC Super Heroes σαφώς και στοχεύει σε μικρότερες ηλικίες και ως εκ τούτου απαιτεί ιδιαίτερη προσέγγιση. Εντούτοις, το κύριο ζητούμενο είναι αν μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω από τον προκάτοχό του, καθώς ουσιαστικά στην κατηγορία του παίζει χωρίς αντίπαλο.
Ο άντρας της χρονιάς
Ο παρόν τίτλος είναι ένα Action-Adventure open world νοοτροπίας, με αρκετά platform και puzzle στοιχεία. Βρισκόμαστε στην απονομή του βραβείου "Man of the Year", με τον Bruce Wayne και τον Lex Luthor ν' αποτελούν τους δύο επικρατέστερους υποψήφιους. Ο τίτλος απονέμεται τελικά στον Bruce, αλλά κατά την διάρκεια της τελετής ο Joker και η παρέα του εισβάλλουν στην αίθουσα και αρχίζουν να ληστεύουν τους παρευρισκομένους, ενώ παράλληλα κλέβουν και το βαρύτιμο τρόπαιο του "Man of the Year".
O Bruce βέβαια δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, οπότε αποσύρεται στις σκιές, βάζει την στολή του Batman και μαζί με τον πιστό του σύμμαχο Robin αναλαμβάνει να σταματήσει τον Joker και τα τσιράκια του. Η Harley Quinn, o Riddler και o Two-Face αποδεικνύονται...λίγοι για τον μασκοφόρο ήρωα, αλλά παρόλα αυτά καταφέρνουν να σας απασχολήσουν για αρκετή ώρα δίνοντάς την ευκαιρία στον ψυχοπαθή γελωτοποιό να διαφύγει από το κτίριο.
Το σενάριο είναι πιο στιβαρό σε σχέση με το πρώτο μέρος της σειράς, αν και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γραφτεί από ένα δεκάχρονο παιδί, ενώ είναι σαφές ότι απευθύνεται σε μικρό ηλικιακό target group. Η πλοκή εξελίσσεται ομαλά, χωρίς ανατροπές και όπως είναι φυσικό ένας hardcore gamer πολύ γρήγορα θα χάσει το ενδιαφέρον του.

Πιάσε τον Joker
Σκοπός του κεντρικού πρωταγωνιστή είναι να συλλάβει τον Joker και να τον φυλακίσει στο Arkham Asylum. Δυστυχώς όμως, ο Lex Luthor θα βοηθήσει τον ανταγωνιστή σας να δραπετεύσει και στην πορεία θα συμμαχήσουν επιδιώκοντας να τρομοκρατήσουν την πόλη του Gotham και να εξολοθρεύσουν τον Batman.
Ο σύντροφος σας σ' αυτή την περιπέτεια είναι ο Robin, αν και στην πορεία θα συμμαχήσετε και με άλλους γνωστούς σουπερ ήρωες από τα comics της DC, όπως τον Superman, τον Green Lantern, την Batgirl, την Wonder Woman και τον The Flash. Το αντίπαλο δέος, έχει στρατολογήσει και αυτό με την σειρά του αρκετούς villains όπως την Poison Ivy, τον Mr. Freeze, τον Penguin και τον Scarecrow.
User Interface και χειρισμός
Το μοντέλο χειρισμού είναι ιδιαίτερα εύκολο στην εκμάθησή του και ακόμα κι ένα μικρό παιδί δεν θ' αντιμετωπίσει πρόβλημα εξοικείωσης. Με το πλήκτρο της επίθεσης (Χ στο Xbox 360, τετράγωνο στο PS3) πραγματοποιείτε απλοϊκά combos, ενώ το Α στο Xbox 360 (X στο PS3) χρησιμοποιείται για τα άλματα. Αριστερά στην πάνω πλευρά της οθόνης, διακρίνεται το πορτραίτο του ήρωά σας και ακριβώς από κάτω βρίσκεται η health bar που έχει την μορφή τεσσάρων καρδιών. Με κάθε χτύπημα που δέχεστε αφαιρείται μια καρδιά, αλλά ακόμα και αν αφαιρεθούν όλες δεν πεθαίνετε, απλά χάνετε έναν αριθμό από studs. Τα studs είναι μεταλλικά αντικείμενα που αποτελούν ένα από τα collectables του παιχνιδιού.
Στην μάχη συνοδεύεστε από έναν ακόμη χαρακτήρα που συνήθως είναι ο Robin, o οποίος ελέγχεται από την A.I. (ή από κάποιον άλλον παίχτη αφού υποστηρίζεται μόνο offline co-op) και μπορείτε ανά πάσα στιγμή με το Y στο Xbox 360 (Δ στο PS3) να πάρετε τον έλεγχό του. Η λειτουργία αυτή είναι χρήσιμη για την επίλυση των γρίφων, καθώς κάθε ήρωας έχει διαφορετικές ιδιότητες που προέρχονται από διάφορες στολές (θ' αναλύσουμε την λειτουργία τους παρακάτω).
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου