Droid X360 για τους πολύ παιχνιδιάρηδες...

Η Κινέζικη κατασκευάστρια εταιρεία Shenzhen Xun Long παρουσιάζει το Droid X360, μια νέα φορητή κονσόλα που είναι σχεδόν ολόιδια (εμφανισιακά και λειτουργικά) με το PlayStation Vita της Sony.
Διαθέτει επεξεργαστή A10 στα 1.5Ghz, 512MB RAM, αποθηκευτικό χώρο 8GB, touchscreen 5 ιντσών, θύρα HDMI, μπροστινή κάμερα VGA και πίσω κάμερα 2 megapixel. Όπως μπορείτε να δείτε κι από τις φωτογραφίες, έχει ακριβώς την ίδια διάταξη κουμπιών και χειριστών με το PS Vita. D-Pad στα αριστερά, τα analog sticks στο κάτω μέρος, shoulder buttons και τέσσερα κουμπιά στα δεξιά, με γράμματα όμοια με αυτά ενός χειριστηρίου Xbox 360, απ’ το οποίο η κονσόλα δανείζεται και το μισό της όνομα. Ωστόσο, δεν φέρει σε καμία περίπτωση την υποστήριξη των Sony και Microsoft!
Το Droid X360 βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android 4.0, ενώ διαθέτει 9 emulators από σημαντικές κονσόλες, όπως οι Nintendo 64, SEGA Genesis, Game Boy Advance, NES και SNES! Σκεφτείτε πολύ απλά ότι μαζί της παίζετε γνωστά αγαπημένα games, όπως τα Super Mario 64, Mario Kart 64, Super Smash Bros, Cadillacs & Dinosaurs και φυσικά όλα τα games του Android market, όπως τα Angry Birds, Fruit Ninja ή οι σειρές παιχνιδιών της Gameloft.
Το πιο δελεαστικό στοιχείο απ’ όλα όμως είναι η τιμή της κονσόλας. Το Droid X360 θα κοστίσει μόλις 95 ευρώ! Μπορεί να μην έχει την ποιότητα τίτλων ενός Uncharted στο Vita ή ενός Super Mario στο 3DS αλλά σίγουρα θα στρέψει αμέσως τα βλέμματα πάνω της, σε σύγκριση με το 3DS με τιμή που αρχίζει απ’ τα 155 ευρώ ή το PS Vita που ξεκινά απ’ τα 245 ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει το Droid X360 σε κάποιο μεγάλο online shop, αλλά μόλις το βρούμε θα κάνουμε αμέσως update το άρθρο.
Η κονσόλα έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα των ανταγωνιστών της. Μέχρι κι πρόεδρος της Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, αναφώνησε στο Twitter του: "WoW" (και δεν εννοούσε φυσικά…το World of Warcraft). Πέρα από την έκπληξή του, το ερώτημα είναι αν οι Sony και Microsoft θα κινηθούν νομικά ενάντια στην Shenzhen Xun Long ή αν θα περάσουν την όλη ιστορία στο ντούκου για να μη δώσουν μεγαλύτερη έκταση.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου