Spec Ops: The Line με φούλ δράση

Το Spec Ops: The Line αποτελεί ένα δυναμικό comeback της δημοφιλούς Third-Person σειράς ύστερα από μια δεκαετή απουσία. Το Spec Ops: Airborne Commando για το PS2 επέδειξε αξιοσημείωτες πωλήσεις αν και ήταν εμφανές ότι η σειρά είχε μια καθοδική πορεία όσον αφορά την ποιότητά της. Το 2003 ανακοινώθηκε ότι η Rockstar Vancouver δούλευε πάνω στο επόμενο Spec Ops, αλλά δύο χρόνια αργότερα το project ακυρώθηκε για άγνωστους λόγους.
Η 2Κ Games εμπιστεύτηκε τελικά μια άσημη εταιρία, την Yager Development, για να φέρει ξανά το ξεχασμένο IP της στο προσκήνιο. Η γερμανική εταιρία δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1999, αλλά ουσιαστικά είναι πρωτάρα στη βιομηχανία των video games. H Yager ανέλαβε την ανάπτυξη του single-player mode, με την Darkside Games Studio ν' αναλαμβάνει το multiplayer. Παράλληλα, ένας τρίτος developer συμπληρώνει το πάζλ. Πρόκειται για την Blind Squirrel Games Inc. η οποία είχε συμβάλλει στη δημιουργία του Sid Meier's Civilization V.
Η αλήθεια είναι πως το Spec Ops: The Line κυκλοφορεί σε μια περίοδο όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αφού τα Max Payne 3 και Ghost Recon: Future Soldier που κινούνται σε παρόμοια πλαίσια, απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές και βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Παρόλα αυτά η 2Κ φαίνεται ότι ποντάρει πάνω στους παλαιότερους οπαδούς της σειράς, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα τιμήσουν το νέο αυτό εγχείρημα.
Στο μάτι του κυκλώνα
Το Spec Ops: The Line είναι ένα καθαρόαιμο Third-Person Shooter με κάποια tactical στοιχεία που εμπλουτίζουν το gameplay. Το σενάριο εκτυλίσσεται εξ' ολοκλήρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Dubai. Έξι μήνες πριν από τα γεγονότα του παιχνιδιού μια σειρά από αμμοθύελλες καταστρέφουν ολοσχερώς την πόλη. Οι ηγέτες και οι πλούσιοι επιχειρηματίες καταφέρνουν να διαφύγουν, αλλά οι απλοί πολίτες μένουν παγιδευμένοι και εν τω μεταξύ τα αποθέματα νερού δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Ο παρασημοφορημένος (αλλά πνευματικά ασταθής) συνταγματάρχης John Konrad και η μονάδα του, το 33ο τάγμα του Αμερικανικού Στρατού, εγκλωβίζονται στο Dubai καθώς επιστρέφουν στην πατρίδα τους ύστερα από μια επιχείρηση στο Αφγανιστάν. Η πρόθεση του συνταγματάρχη είναι να βοηθήσει τους κατοίκους της πόλης να διαφύγουν, αλλά η κυβέρνηση των HΠΑ του ζητά να τους εγκαταλείψει στην τύχη τους. Ο Konrad αρνείται (παράλληλα κατηγορείται για προδοσία από τους ανωτέρους του) και μαζί με την μονάδα του, αποφασίζει να οδηγήσει ένα καραβάνι 1000 ατόμων έξω από την πόλη.
Η αποστολή όμως δεν στέφεται με επιτυχία και τα μέλη της επίσημα ανακηρύσσονται αγνοούμενοι. Τεσσεράμισι μήνες αργότερα , έρχεται στην επιφάνεια μια μυστηριώδης ραδιοφωνική εκπομπή σύμφωνα με την οποία φαίνεται ότι ο Konrad, το 33ο τάγμα και αρκετοί ακόμα κάτοικοι είναι ακόμα ζωντανοί. Ο Αμερικανικός Στρατός στέλνει στο Dubai μια τριμελή ομάδα της Delta Force για να ερευνήσει το συμβάν και κάπου εδώ ξεκινά η περιπέτειά σας.
To σενάριο είναι ιδιαίτερα καλογραμμένο, με αρκετές ανατροπές που κρατούν το ενδιαφέρον σας αμείωτο καθ' όλη την διάρκειά του. Ο σεναριογράφος Walt Williams έχει επηρεαστεί αρκετά από τη νουβέλα "Heart of Darkness" του Joseph Conrad. Γενικά το Spec Ops: The Line φαίνεται ν' αποστασιοποιείται από τα υπόλοιπα στρατιωτικά παιχνίδια, καθώς έχει σαφή πρόθεση ν' αποτυπώσει και να κατακρίνει (και όχι να ωραιοποιήσει) την φρίκη και την κτηνωδία του πολέμου, φέρνοντας στο μυαλό σας την αριστουργηματική ταινία "Apocalypse Now" του Francis Ford Coppola.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου