Greek League of Legends Launch Event

Το League of Legends εγκαινίασε και επίσημα πλέον, με ένα μεγάλο event, τον ερχομό του στην Ελλάδα. Θεωρείται από πολλούς ως το πιο επιτυχημένο MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) game στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Το League of Legends εγκαινίασε την ελληνική του έκδοση με ένα event στην Αθήνα και συγκεκριμένα την Κυριακή στο Gazi Music Hall. Η προσέλευση αναμενόταν εκ των προτέρων μεγάλη, κάτι που διαπιστώσαμε και με το παραπάνω. Το Gamergreece βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τις εντυπώσεις του.
Πριν εισέλθουμε
Πλησιάζοντας προς την είσοδο του Gazi Music Hall ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια τρομερή πολυκοσμία, όχι μόνο από όλη την Αθήνα αλλά και από όλη την Ελλάδα. Gamers μαζεμένοι με μοναδικό σκοπό να δούνε από κοντά αυτό το event είχαν καταφθάσει στην είσοδο, έχοντας κυριολεκτικά "κατασκηνώσει" μπροστά της. Οι πόρτες για το κοινό θα άνοιγαν στις 15:00, όμως επειδή αυτό δεν έγινε στην ώρα του τα ευτράπελα δεν άργησαν να έρθουν. Υπήρχαν άτομα που περίμεναν ήδη 1-2 ώρες εκεί ώστε να πιάσουν πρώτοι θέση γιατί είχαν προβλέψει τον πανικό, δεν είχαν όμως προβλέψει και μια πιθανή καθυστέρηση. Η αναμονή στον ήλιο χτύπησε κόκκινο με την αφόρητη ζέστη να φτάνει τους 38 βαθμούς και οι πόρτες δεν άνοιγαν στην ώρα τους. Αυτό όπως θα δείτε παρακάτω σήμανε επεισόδια, με κόσμο να κάνει εμετό από την ζέστη και άλλους οξύθυμους οπαδούς του LoL να φεύγουν ή ακόμα και να προκαλούν προβλήματα.
Κατά τις 15:10 οι πρώτες σειρές τις εισόδου άρχισαν επιτέλους να μετακινούνται και μετά από πολλά σπρωξίματα οι πρώτες σειρές κατάφεραν να περάσουν τις πόρτες. Όσοι μπήκαν πρώτοι, έλαβαν σφραγίδα που δήλωνε ότι πέρασαν, καθώς και ένα χαρτάκι-εισιτήριο. Όσοι δεν πρόλαβαν, αναγκάστηκαν να περιμένουν έξω στη ζέστη. Γύρω στα 4.000 άτομα εισήλθαν το κτίριο και 10 λεπτά αργότερα η είσοδος...σφράγισε (!) κάτι που ανάγκασε περίπου άλλα 3.000 άτομα να μείνουν απ' έξω (άλλα 6.000 ανακοίνωσε η Riot) για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός εντός του κτιρίου. Το αποτέλεσμα ήταν στις 15:50 κάποιοι απ' τους παρευρισκόμενους να σπάσουν την πόρτα της εισόδου και να δημιουργήσουν ρωγμή στη τζαμαρία, προσπαθώντας έτσι να εισέλθουν στο κτίριο. Τελικά δεν τα κατάφεραν καθώς οι ενδότερες πόρτες ήταν σφραγισμένες, αυτό όμως ανάγκασε την Riot να ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Το κοινό που παρευρέθηκε στο event είχε ηλικίες κυρίως κάτω των 20 ετών, επομένως είναι ευτυχές το ότι δεν είχαμε κάποιο επεισόδιο θερμοπληξίας ή ασφυξίας. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία του κόσμου που έμεινε εκτός event δημιούργησε μεγάλη δυσαρέσκεια στο Community.

Το κυρίως event
Με το που μπήκαμε στο Gazi Music Hall αντικρίσαμε μόλις 100 καρέκλες, οι οποίες φυσικά ήταν πιασμένες απ' τους παρευρισκόμενους που είχαν στήσει καρτέρι στην είσοδο από τις 13:00. Οι υπόλοιποι αναγκαστικά κάθισαν στο πάτωμα, όπου ευτυχώς υπήρχε αρκετός χώρος, τόσο στο ισόγειο όσο και στον πάνω όροφο. Ύστερα από λίγο εμφανίστηκαν στην σκηνή τα ελληνικά μέλη της Riot και φυσικά μερικά ξένα όπως ο Matthew Elliot και η Nora Reulecke με το κέντρο της προσοχής να στρέφεται πάνω στον David “Phreak” Turley, για τον οποίο τα χειροκροτήματα έπεσαν βροχή. Η Riot δήλωσε ότι θα έπαιζε δύο παιχνίδια εναντίον 10 τυχερών θεατών μετά από κλήρωση που έγινε μέσα από τα χαρτάκια-εισιτήρια. Σηκώθηκαν πάνω στην σκηνή οι πέντε πρώτοι τυχεροί και έκατσαν να παίξουν εναντίον της Riot. Όλοι παρακολουθούσαμε με αγωνία μέχρι που οι έλληνες παίχτες πήραν first blood κι εκεί τραντάχτηκε το κτήριο από τις φωνές και τα χειροκροτήματα. Ο αγώνας εξελίχθηκε καλά για τους έλληνες παίχτες μιας και νικήσαν, ενώ υπήρχε διάχυτη η υποψία πως η ομάδα της Riot...έκατσε κι έχασε επίτηδες.

Δεύτερο παιχνίδι δεν έγινε αλλά ακολούθησε ένα πολύ ενδιαφέρον γεγονός, το Cosplay! Οι χαρακτήρες της Riot έκαναν παρέλαση με τους Miss Fortune, Kitty cat Katarina 1, Kitty cat Katarina2, Sona 1, Pentakill Sona, Jax, Ziggs, Teemo, Karthus και Graves να ξεχωρίζουν με τις περίτεχνες στολές τους. Η μάχη για τον νικητή δόθηκε μέσω κοινού, το οποίο με μεγάλη διαφορά ψήφισε τον Jax!

Ο μεγάλος τελικός
Έφτασε η ώρα που τα δύο μεγαλύτερα Clans (Testyourlimits και inSpot Gaming) θα μονομαχήσουν στον μεγάλο τελικό για το έπαθλο των 2.000 ευρώ. Οι παίχτες είχαν το προνόμιο να διαλέξουν όποιον champion επιθυμούσαν και με όλα τα skins ξεκλείδωτα! Ξεκινάει λοιπόν ο αγώνας και στα πρώτα 25 λεπτά δεν υπήρχε μάχη, καθώς και οι δύο πλευρές κρατούσαν αμυντική στάση και δεν εμπλέκονταν σε επιθέσεις. Εκεί που το κοινό είχε αρχίσει να βαριέται, είδαμε τους Testyourlimits να κάνουν μια σειρά επιθέσεων και να παίρνουν τελικά το προβάδισμα νικώντας εύκολα τον πρώτο αγώνα. Ύστερα έγινε και ο δεύτερος αγώνας που θα όριζε τον νικητή. Είδαμε μια αλλαγή συμπεριφοράς των inSpot Gaming οι οποίοι απέκτησαν ένα πιο επιθετικό στυλ και αυτό τους οδήγησε στο να κάνουν πολλά λάθη και τελικά τους στοίχησε και τον αγώνα. Νικητές είχαμε τους Testyourlimits (με 2-0) οι οποίοι χειροκροτήθηκαν από όλους μας και εισέπραξαν την επιταγή και το κύπελλο τους.
Η τελετή λήξης
Μετά τον μεγάλο τελικό, ο DJ της Riot Games έβαλε μουσική κι εκεί ο κόσμος περίμενε τα δώρα που οι διοργανωτές είχαν υποσχεθεί. Μεταξύ άλλων αναμενόταν να κληρωθεί ένα "τούμπανο" PC και πολλά ακόμη extras. Τελικά τα δώρα δεν μοιράστηκαν, καθώς η Riot φοβήθηκε μην υπάρξουν περαιτέρω επεισόδια. Οι fans έλαβαν ως μόνα δώρα κονκάρδες και πήραν την υπόσχεση ότι θα ξαναγίνει τουρνουά και τον επόμενο χρόνο, ελπίζουμε φυσικά σε μεγαλύτερο και κατά προτίμηση ανοιχτό χώρο, ώστε να μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου. Τώρα πλέον αναμένουμε το νέο patch του παιχνιδιού, το οποίο θα δώσει το Mythic skin και μια νέα champion, την Cassiopeia.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου