Ouya: Η Android κονσόλα γίνεται πράξη...

Λίγες μόνο ώρες έχουν περάσει από την ένταξη του Ouya στο πρόγραμμα Kickstarter και απ’ ότι φαίνεται έχει μπει ήδη στις καρδιές των gamers. Συγκεκριμένα, το Ouya μέσα σε λίγες ώρες έφτασε τις 950.000 δολάρια σε δωρεές (περίπου 775.000 ευρώ) και μέχρι την στιγμή που γράφεται το παρόν άρθρο έχει συγκεντρώσει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια.
Για όσους δεν ξέρουν, το Kickstarter είναι μια ιστοσελίδα που προσφέρει επιχορηγήσεις σε διάφορα projects, αρκεί αυτά να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Με λίγα λόγια το kickstarter δουλεύει με τον εξής τρόπο: Ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων, θέτει ένα project ως διαθέσιμο για επιχορήγηση στην ιστοσελίδα, ορίζοντας ένα ποσό που πρέπει να μαζευτεί για την υλοποίηση του project, καθώς και ένα χρονικό περιθώριο στο οποίο πρέπει να μαζευτεί αυτό το ποσό. Τότε, ο καθένας μπορεί να κάνει τη δωρεά του και να εξασφαλίσει είτε ένα μέρος της υπηρεσίας, είτε ολόκληρη την υπηρεσία, όταν και άμα αυτή υλοποιηθεί. Σε περίπτωση που το project δε καταφέρει να φτάσει το απαιτούμενο ποσό έγκαιρα, οι δωρεές επιστρέφουν σε αυτούς που τις έκαναν και το project διαγράφεται. Οι δωρεές γίνονται μέσω του Amazon Payments και αφορούν μόνο Αμερικάνους πολίτες άνω των 18, με διεύθυνση κατοικίας στην Αμερική, τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα της Αμερικής, όπως επίσης Αμερικάνικο δίπλωμα οδήγησης και χρεωστική ή πιστωτική κάρτα από τράπεζα της Αμερικής.
Τι είναι όμως το Ouya; Οι φανατικοί αναγνώστες του Gamergrreece ήδη θα έχετε πάρει μια ιδέα από το σχετικό άρθρο. Θα παρουσιάσουμε όμως λίγο πιο αναλυτικά μερικές πληροφορίες για την κονσόλα. Η βασική ιδέα είναι η εξής: όλοι ξέρουμε ότι κάθε είδους game το απολαμβάνουμε καλύτερα στην άνεση του καναπέ μας και σε μια μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι μας. Στο κάτω κάτω, έτσι μεγαλώσαμε οι περισσότεροι. Δυστυχώς υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα είδη παιχνιδιών (π.χ. τα indie και τα platform games) τα οποία βγαίνουν συνήθως για smartphones και tablets. Επίσης, με το πέρασμα του καιρού, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές παιχνιδιών άρχισαν να στρέφονται στην ανάπτυξη παιχνιδιών για smartphones και tablets, ενώ αυτοί που έμειναν στις κονσόλες δεν είναι τόσο δημιουργικοί. Πρέπει λοιπόν να γίνει μια προσπάθεια για τον συνδυασμό αυτών των δύο κατηγοριών κατασκευαστών για το καλό του gaming. Ο κόσμος χρειάζεται πρωτότυπα παιχνίδια όλων των ειδών, σε χαμηλές τιμές και στην τηλεόραση του.
Η προσπάθεια αυτή ακούει στο όνομα Ouya. Το εν λόγω project αποτελεί μια κονσόλα βασισμένη στο λειτουργικό Android και προσφέρει τη δυνατότητα να παίζετε τα αγαπημένα σας Android games στην τηλεόραση. Όμως οι δυνατότητες της κονσόλας δε μένουν εκεί. Οι άνθρωποι πίσω από το Ouya καλούν όλους τους προγραμματιστές να αναπτύξουν παιχνίδια για την κονσόλα δωρεάν χωρίς να χρειάζεται να εμπλακούν με άδειες και πατέντες. Ήδη οι «μεγάλοι» του χώρου έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, όπως η εταιρία Mojang που βρίσκεται πίσω από το Minecraft και το αναμενόμενο Scrolls με τη δήλωσή της Σε περίπτωση που το Ouya προσφέρει αυτά που υπόσχεται, να είναι δηλαδή η πρώτη ανοιχτή κονσόλα που θα προσφέρει στους κατασκευαστές indie παιχνιδιών τη δυνατότητα να μπουν στη μάχη των κονσόλων, τότε ναι θα είναι καταπληκτική ιδέα. Θα βοηθήσουμε στην ανάπτυξη τίτλων για το Ouya και θα δούμε τι απήχηση θα έχει στους gamers. Μπορώ να φανταστώ όλα τα παιχνίδια της Mojang να περνάνε και σε κονσόλες, άμα αυτό ζητήσει ο κόσμος.»
Οι πρώτες πληροφορίες για το χειριστήριο, αναφέρουν ότι θα υπάρχουν όλα τα κλασσικά features που συναντάμε στα σύγχρονα gamepad, όπως κουμπιά, σκανδάλες, αναλογικοί μοχλοί, D-Pad, καθώς και touchpad, σε περίπτωση που κάποιο παιχνίδι αποτελεί port από κάποιο smartphone ή tablet. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της παιχνιδομηχανής, από αυτά που ξέρουμε, θα έχει Tegra3 τετραπύρηνο επεξεργαστή, 1 GB RAM, 8 GB αποθηκευτικό χώρο σε flash δίσκο, HDMI έξοδο για σύνδεση με την τηλεόραση με υποστήριξη μέχρι και 1080p ανάλυση, ασύρματη σύνδεση Wifi 802.11 b/g/n, Bluetooth LE 4.0, μια θύρα USB 2.0, ασύρματα χειριστήρια και θα τρέχει το λειτουργικό Android 4.0. Όμως, λόγω του Android, το Ouya δε βασίζεται μόνο σε παιχνίδια. Κάθε κατασκευαστής μπορεί να αναπτύξει κάθε είδους εφαρμογή, χωρίς αυτή να περιορίζεται στα games. Ήδη υπάρχει συμφωνία με την Twitch TV (οnline streaming ιστοσελίδα που προβάλει σχεδόν όλα τα μεγάλα τουρνουά eSports) και έχει υλοποιηθεί το πρώτο application για το Ouya.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου