Νόμος για την μεταπώληση παιχνιδιών

Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο φέρνει τα πάνω κάτω.
Η αγορά χρησιμοποιημένων παιχνιδιών είναι ένα αγκάθι που οι μεγάλοι publishers θέλουν να ξεφορτωθούν εδώ και καιρό. Η απληστία τους προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε μορφή αυτού του τομέα, είτε έχει να κάνει με την ανταλλαγή μεταξύ φίλων, είτε με τα μεγάλα καταστήματα που θησαυρίζουν από την νομική ελευθερία που υπάρχει σε αυτό το θέμα. Ο χώρος των online αγορών και των κατεβασμένων παιχνιδιών είναι ένας απ τους λίγους στους οποίους έχουν ακόμη τον έλεγχο και οι διαρροές πληροφοριών για τη νέα γενιά κονσόλων δείχνουν ότι σκοπεύουν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο αυτό τον έλεγχο στο μέλλον. Ένας νέος νόμος του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου όμως αλλάζει τα δεδομένα, φέρνοντας σημαντικές αλλαγές στις πλατφόρμες online πωλήσεων παιχνιδιών.
Σύμφωνα με τον νέο αυτό νόμο, το δικαίωμα της διακίνησης των εταιριών λήγει με την πώληση του παιχνιδιού, κάτι που σημαίνει ότι ο αγοραστής έχει απόλυτη ελευθερία μεταπώλησης του αντιγράφου που του ανήκει. Όροι συμφωνητικού που απορρίπτουν κάτι τέτοιο δεν ισχύουν, οπότε αν ο χρήστης μιας υπηρεσίας έχει αποδεχτεί κάτι τέτοιο τότε δεν κρατείται από τίποτα. Ο νόμος αυτός ισχύει για πλατφόρμες όπως Steam, Origin αλλά και άλλες που ασχολούνται με online αγορές παιχνιδιών.
Ο σχετικός νόμος θα φέρει αλλαγές στον τρόπο που μοιράζεστε τα παιχνίδια σας αλλά σίγουρα θα αλλάξει και τον τρόπο με τον οποίο οι υπηρεσίες δουλεύουν, μιας και διευκρινίζεται ότι οι εταιρίες διατηρούν ακόμη το δικαίωμα αντιγραφής του υλικού, οπότε με την μεταπώληση του software, o ένας χρήστης θα πρέπει να καθιστά το δικό του αντίγραφο άχρηστο, έτσι ώστε να μην παραβιάζεται αυτό το δικαίωμα. Αυτό πιθανότητα θα φέρει κάποιους μηχανισμούς που θα κλειδώνουν η θα διαγράφουν τα games μετά την συναλλαγή.
Όπως και να 'χει, η απόφαση αυτή θα δώσει περισσότερη ελευθερία στην διακίνηση παιχνιδιών μεταξύ των gamers και αυτό είναι σίγουρα κάτι θετικό. Το μόνο που μένει να δούμε είναι η αντίδραση των εταιριών σε αυτό τον νόμο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου