Η Electronic Arts "ψηφιακή" εταιρεία

"Η αλλαγή αυτή είναι αναπόφευκτη", δηλώνει η εταιρεία.
Η EA είναι μία από τις μεγαλύτερες πλέον εταιρείες στον χώρο του gaming, με μια τεράστια γκάμα τίτλων στην ιστορία της και εκατομμύρια θαυμαστές των παιχνιδιών της παγκοσμίως. Πέρα από τους retail τίτλους της, η EA έχει αρχίσει να αποκομίζει μεγάλα χρηματικά ποσά από το ψηφιακό περιεχόμενο που διαθέτει. Γι' αυτό τον λόγο, ο επικεφαλής της EA Labels, Frand Gibeau, πιστεύει πως στο κοντινό μέλλον η Electronic Arts θα επικεντρωθεί καθαρά στο ψηφιακό περιεχόμενο και θα σταματήσει να είναι αυτό που γνωρίζουμε σήμερα.
«Η εταιρεία έχει στραφεί σε μια ανοδική πορεία από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα. Μέσω των retail τίτλων αποκτούμε νέες συνεργασίες και προσπαθούμε πάντα να αποφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Την ίδια όμως στιγμή, η πιο σημαντική συνεργασία είναι αυτή που έχουμε με τον gamer, ο οποίος πλέον έχει αρχίσει να αναζητεί έναν άλλο τρόπο για να απολαύσει το αγαπημένο του παιχνίδι μέσω των digital downloads και εκεί θα στραφεί η EA». Αυτή ήταν η δήλωση του Gibeau, ο οποίος βέβαια μας καθησυχάζει λέγοντας πως η EA θα παραμείνει αφοσιωμένη στην πώληση των games σε DVD/Blu-ray, τουλάχιστον όσο το ζητάει ακόμα ο gamer. Ωστόσο η «αλλαγή» της EA είναι αναπόφευκτη και θα πρέπει όλοι να την περιμένουμε στο μέλλον.
Η αντίθεση αυτή σε μια εποχή που κυριαρχούν τα οπτικά μέσα σίγουρα αρχικά δεν δένει στο αυτί του αναγνώστη. Η EA βασίζει πάνω από το 80% του τζίρου της στις retail πωλήσεις αλλά παρόλα αυτά οι τελευταίες κινήσεις της άλλα δείχνουν. Θυμίζουμε άλλωστε ότι η EA Hellas, αντιπροσωπεία της EA στην Ελλάδα που έκλεισε πρόσφατα, ήταν μόνο η αρχή μπροστά στις αντιπροσωπείες που αναμένεται να κλείσουν.
Αν αναλογιστούμε όμως την εξαγορά της Gaikai από την Sony, μπορούμε να πούμε ότι το gaming έχει όντως αρχίσει να παίρνει τον «ψηφιακό» δρόμο. Εσείς τι προτιμάτε; Retail ή digital download;
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου