Stacking και κάντο όπως οι Ρώσοι..

Το Stacking αποτελεί τη νέα δημιουργία της Double Fine Productions. O ιδρυτής της εν λόγω εταιρίας δεν είναι άλλος από τον πρώην σχεδιαστή της LucasArts, Tim Schafer, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πραγματικά ξεχωριστούς τίτλους όπως τα Full Throttle, Day of the Tentacle, The Secret of Monkey Island ή το Grim Fandango. Όσοι γνωρίζουν τα παιχνίδια αυτά σίγουρα δεν μένουν ασυγκίνητοι στο άκουσμά τους, αφού αποτελούν πραγματικά «διαμάντια» στο χώρο των Adventures.
Ο Tim Schafer διαθέτει μία ιδιαίτερη αισθητική άποψη, κάτι που γίνεται φανερό και στους νεότερους τίτλους στους οποίους έχει εργαστεί, όπως το Psychonauts ή το Brütal Legend. Συν τοις άλλοις, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει στο γεγονός ότι κάθε του δημιουργία διακατέχεται από ξεχωριστό και πολύ έξυπνο χιούμορ. Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψη και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι το Stacking έχει να κάνει με τις γνωστές σε όλους μας …μπάμπουσκες, αντιλαμβάνεστε εύκολα πως για ακόμη μία φορά έχουμε έναν τίτλο που αν μη τι άλλο έχει ένα εντελώς προσωπικό στυλ.
Σαν ταινία παλιά
Με σκοπό να αξιοποιηθεί η ιδέα με τις μπάμπουσκες μέσα σε ένα αντίστοιχα πρωτότυπο περιβάλλον, χρειάστηκε μια ακόμα «εκκεντρική» ιδέα σχετικά με το σενάριο και την γενικότερη αισθητική. Έτσι, η πλοκή μας μεταφέρει στην εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης, σε έναν φανταστικό κόσμο που κατοικείται από «ζωντανές» μπάμπουσκες.
Η ιστορία εστιάζει στην οικογένεια Blackmore, της οποίας ο πατέρας εξαφανίζεται μυστηριωδώς με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω του τεράστια χρέη. Από εκείνη τη στιγμή, όλη του η οικογένεια αναγκάζεται να δουλέψει για λογαριασμό του «κακού» της υπόθεσης -με το απλό και λιτό όνομα The Baron- για να τα ξεπληρώσει. Ο The Baron είναι ένας αδίστακτος βιομήχανος ο οποίος οδηγούμενος από την απληστία του, αναγκάζει ακόμα και μικρά παιδιά να δουλεύουν. Ο μόνος που θα τη γλιτώσει είναι ο πιο μικρός της οικογένειας, ο Charlie, τον οποίο και εν τέλει χειρίζεσθε. Αποστολή σας είναι, όπως αντιλαμβάνεστε, να σώσετε την οικογένειά του Charlie αλλά και να βάλετε ένα τέλος στην εκμετάλλευση των δύστυχων παιδιών από τον Baron.
Αυτό που δίνει το κάτι παραπάνω σε αυτό το ολίγον…μελό σενάριο είναι η παρουσίασή του, η οποία γίνεται με τρόπο που θυμίζει βωβή κινηματογραφική ταινία του περασμένου αιώνα. Οι διάλογοι στα cutscenes εμφανίζονται σε ξεχωριστές οθόνες, με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα και τα καλλιγραφικά γράμματα, ενώ τα χρώματα, η μουσική και η γενική ατμόσφαιρα θα σας μεταφέρουν σε σινεμά της δεκαετίας του ΄20 και του ΄30. Επίσης είναι σίγουρο πως μια βαθύτερη ανάγνωση του σεναρίου θα σας φανερώσει ψήγματα κριτικής αλλά και καυστικής ματιάς σε θέματα που απασχολούν παραδοσιακά τις σύγχρονες κοινωνίες, όπως η παιδική εργασία, οι ταξικοί διαχωρισμοί ή ακόμα και ο ίδιος ο καπιταλισμός.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου