Χειριστήριο χεριού από την Microsoft

Πρόσφατα η Μicrosoft κατοχύρωσε τα δικαιώματα μιας πατέντας της, που αφορά τη δημιουργία ενός χειριστηρίου, του οποίου η αρχή λειτουργίας βασίζεται στην ηλεκτρομυογραφία. Με την συγκεκριμένη τεχνική, τα ηλεκτρικά σήματα που προκύπτουν από την κίνηση των μυών, καταγράφονται από ειδικούς αισθητήρες και στη συνέχεια μεταφέρονται σε μια συσκευή μέσω μιας ασύρματης ή ενσύρματης σύνδεσης.
Η Microsoft σκέφτεται να δημιουργήσει μια τέτοια συσκευή με την μορφή ενός ρολογιού χεριού, ενός περιβραχιόνιου ή ακόμα και ρούχων. Σύμφωνα με το Eurogamer αυτή η πατέντα σχετίζεται με ένα παλαιότερο project που ονομαζόταν Loop. To Loop ήταν ένα περιβραχιόνιο, το οποίο τυλιγόταν γύρω από το χέρι του παίκτη και πρόσφερε motion gaming μεγαλύτερης ακρίβειας από το αντίστοιχο του Wii Remote.
Οι φήμες θέλουν την Microsoft να έχει αναπτύξει την απαιτουμένη τεχνολογία, αλλά το project ακυρώθηκε με σκοπό να επικεντρωθούν οι προσπάθειές της στην ανάπτυξή του Kinect. Η αίτηση για την κατοχύρωσή της ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2009, αρκετούς μήνες δηλαδή πριν την κυκλοφορία του Kinect. Τον ίδιο χρόνο, το τμήμα έρευνας της εταιρίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το περιβραχιόνιο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου